Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Millaisia ovat uudet EU-liittymävaihtoehdot? Vertailimme DNA:n, Elisan ja Telian uutuudet

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

DNA vs. Elisa. vs Telia.

Suomessa merkittävät operaattorit saivat Viestintävirastolta luvan periä jatkossakin roaming-maksuja puhelimen käytöstä EU- ja ETA-maissa. Näin useimmat operaattorit tekevätkin vanhojen liittymiensä osalta. DNA, Elisa ja Telia ovat kuitenkin esitelleet myös uusia EU-käyttöä sisältäviä liittymätyyppejä – viimeisimpänä juuri tänään vielä DNA.

Eilen vertailimme jo eri operaattoreiden vanhojen liittymien uusia viimeistään tänään voimaan astuneita EU-roaming-hintoja. Nyt alla vertailuun pääsevät puolestaan uudet EU-käyttöä sisältävät liittymät.

DNA:lla uusia EU-käyttöä sisältäviä liittymätyyppejä on nyt kolme, Elisalla kaksi ja Telialla useampia, sillä se tarjoaa enemmän erilaisia pienempiä pakettivaihtoehtoja.

Paketti- ja rajattomat liittymät

Alla vertailussa Telialta mukana ovat käytännössä rajaton Telia XL, rajatuista paketeista suurin Telia L sekä verkkokaupassa myytävä tarjous. Lisäksi Telia tarjoaisi myös pienempiä Telia M ja Telia S -paketteja, joissa kotimaassakin datatapaketti on rajoitettu 10 tai 5 gigatavuun.

Rajattomissa liittymissä operaattorit ovat liikkeellä nyt tismalleen samalla hinnalla ja tarjouksella. Normaalihinta niin DNA Nopea 4G:lle, Elisan Huoleton 4G Premiumille kuin myös Telia XL:lle on 34,90 euroa kuukaudessa, mutta nyt tarjouksessa ensimmäisen 12 kuukauden ajan 29,90 euroa. Liittymien sisällössä on kuitenkin eroa: Elisan ja Telian etu on rajattomuus datakäytössä Pohjolassa ja Baltiassa. Lisäksi Elisalla nopeus on rajoitettu 100 megabitin sijaan 200 megabittiin sekunnissa, mutta käytännössä tämä ero on jää varsin vähäiseksi.

DNA:n Nopea 4G Paketti -liittymä ei vaikuta kovin hyvältä diililtä, sillä vain euron lisäpanostuksella kuukaudessa Telian L -liittymällä saa kolminkertaisen puhelu- ja tekstiviestimäärän sekä lisäksi vielä jo mainitun rajattomuuden Pohjolassa ja Baltiassa.

Telian verkkokaupan erikoistarjous houkuttelee lisäksi datan suurkuluttajia: EU-datakäytön raja on 10 sijaan 15 gigatavua ja data liikkuu vauhdikkaammin – 100 megabitin nopeusrajoituksen sijaan 300 megabittiä sekunnissa.

Kaikissa kuudessa liittymässä alla on mukana rajattomasti datakäyttöä kotimaassa ja puheluminuutti- ja tekstiviestipaketit ovat sellaisenaan käytössä yhtäläisesti niin kotimaassa kuin EU- ja ETA-maissa.

Paketti- ja rajattomat liittymät vertailussa.

Paketti- ja rajattomat liittymät vertailussa.

Liittymät käytön mukaan hinnoitelluilla puheluilla ja viesteillä

Operaattorit tarjoavat myös liittymiä, joissa puhelut ja viestit on hinnoiteltu käytön mukaisesti eikä paketteina.

Yllä pakettiliittymissä nähtyt huomiot pätevät aika lailla samoin kuitenkin myös näihin liittymiin. Elisan ja Telian etu on myös käytön mukaan hinnoiteltujen liittymien osalta Pohjolan ja Baltian datakäytön rajattomuus. Muuten EU- ja ETA-maissa dataa saa siirtää ilman lisämaksuja 10 gigatavua kuukaudessa.

Elisan Tarkka 4G Premium -liittymä on kuitenkin hinnoiteltu hieman erikoisesti eikä ole nyt juuri missään tilanteessa järkevä valinta, kun samaan hintaan 12 kuukauden ajaksi Elisalta saisi jo edellä vertaillun rajattomien puhelujen ja viestien Huoleton 4G Premiumin. Toisaalta DNA:n ja Telian käytön mukaan hinnoitellut ovat puolestaan Elisaa edullisempia.

Käytön mukaan hinnoiteltujen puhelujen ja viestien liittymät vertailussa.

Käytön mukaan hinnoiteltujen puhelujen ja viestien liittymät vertailussa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Tarkkuutta

    Telian 100 Mbit/s datanopeus ei ole rajoitettu, vaan realistisempi ilmoitus netin nopeudelle. Eli sama 150 Mbit/s tekninen rajoitus siellä on, kuin ennennkin.

Tuoreimmat jutut