Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Suosikkipuhelimelle seuraaja: Samsung julkisti uudet vuoden 2017 Galaxy J3:n, Galaxy J5:n ja Galaxy J7:n

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsungin Galaxy J -sarjan mallisto uudistuu kertaheitolla.

Samsungin Galaxy J -sarjan mallisto uudistuu kertaheitolla.

Samsungin Galaxy J5 (2016) on tuttu ilmestys suomalaisoperaattorien kuukausittain julkaisemilla myydyimpien puhelinten listoilla. Nyt Samsungin edullisempien puhelinten hitti saa seuraajan Galaxy J5 (2017):n muodossa. Lisäksi Samsung on julkistanut samalla myös Galaxy J3 (2017) ja Galaxy J7 (2017) -puhelinmallit.

Päivitys 7.6. kello 9.10: Samsung julkisti tänään Galaxy J5 (2017):n Suomeen 269 euron hinnalla. Myös uudet J3 ja J7 (2017) ovat tulossa myyntiin Suomessa, mutta vasta myöhemmin. Niiden tarkemmasta aikataulusta ja hinnasta ei ole vielä tietoa. ///

Koko Galaxy J 2017 -uutuuskolmikko tulee Androidin tuoreella Nougat-versiolla.

Merkittävä uudistus Galaxy J5 (2017):ssä on ulkoinen. Sen rakenne on nyt myös takaa metallia, kun edeltäjässä metallia käytettiin vasta sivureunoilla ja puhelin oli takaa muovia. Galaxy J5 (2017):n takapintaa halkovien antennijuovien kaareva muoto poikkeaa myös useimmista muista puhelimista.

Näytön koko (5,2 tuumaa), tarkkuus (1280×720 pikseliä) sekä tekniikka (Super AMOLED) ovat säilymässä ennallaan. Myös takakameran tarkkuus säilyy tulevassa uutuudessa 13 megapikselissä, mutta aukon koko kasvaa f/1,7-lukemaan. Näin kameran pitäisi olla aiempaa valovoimaisempi ja parempi hämäräkuvauksessa. Etukameran tarkkuus nousee nykytrendin mukaisesti reilusti – 5 megapikselistä 13 megapikseliin, edelleen f/1,9-aukon koolla. Lisäksi myös etukamera saa oman LED-kuvausvalonsa.

Sisuksiinsa uusi Galaxy J5 (2017) saa Samsungin oman 4+4-ytimisen Exynos 7870 -järjestelmäpiirin, kun 2016-mallissa piiri oli vielä Qualcommin neliytiminen Snapdragon 410. RAM-käyttömuistin (2 Gt) sekä sisäisen tallennusmuistin määrä (16 Gt) ovat pysymässä ennallaan, kuten myös akun kapasiteetti (3 000 mAh).

Uusi lisäys 2017-mallissa edeltäjään verrattuna on sormenjälkitunnistin, joka tulee kotipainikkeeseen.

Uusi Galaxy J5 (2017) on tulossa myyntiin Euroopassa kesäkuussa aluksi 279 euron hintaan.

Uusi Galaxy J7 (2017) vastaa käytännössä Galaxy J5 (2017):tä ominaisuuksiltaan, mutta näyttö on suurempi ja tarkempi (5,5 tuumaa ja 1920×1080 pikseliä) ja myös akku kookkaampi (3 600 mAh). Lisäksi RAM-muistia on J7:ssä kahden sijaan kolme gigatavua. Galaxy J7 (2017):n hinta Euroopassa tulee olemaan 339 euroa sen myyntiin tullessa heinäkuussa.

Uusi Galaxy J3 (2017) tulee myyntiin vasta elokuussa. Se on myös ominaisuuksiltaan vaatimattomampi kuin isoveljensä, vaikka Euroopan versio onkin aiemmin Amerikassa nähtyä paremmin varusteltu ja metallirakenteinen. 5 tuuman kokoisessa AMOLEDin sijaan TFT LCD -tekniikalla toteutetussa näytössä on 1280×720 pikseliä. Lisäksi uusi Galaxy J3 sisältää 1,4 gigahertsin suorittimen sisältävän järjestelmäpiirin, 2 gigatavua RAM- ja 16 gigatavua tallennusmuistia. Takakameran tarkkuus on 13 megapikseliä, kun edessä on tyytyminen 5 megapikseliin. Akun kapasiteetti on 2 400 milliampeerituntia.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Lahjottu, etenkin jälkeen S8:n

  Järjettömän hintainen J5 279 euron hinnalla, kun vaikkapa Honor 8 Liten saa tarkemmalla näytöllä, 3 Gt RAM-muistilla ja huomattavasti suorituskykyisemmällä prosessorilla alle 220 euroon, Android 7:llä ja luotettavammin toimivalla sormenjälkitunnistimella.

  Vaihtoehtoisesti kannattaisi panostasa muutama kymppi uuden J5:n hintaan lisää, jolloin saa Honor 8:n 3v takuulla ja Android 7:llä, joka on laitteena jo täysin eri universumilta uuteen J5:een nähden.

  Mielenkiintoisena sivuseikkana kaiken maailman kaupoissa esillä olevalla markkinointi-tilpehöörillä Samsungilla pyritään nähtävästi vakuuttamaan kuluttaja ostamaan ominaisuuksiin nähden ylihintainen laite yksi toisensa perään sen sijaan, että kilpailtaisiin varsinaisesti paremmilla laitteilla. Ilmeisesti markkinointihärpäkkeiden kokonaishinta myyjien jatkuvien lahjusten lisäksi jäävät ylihintaisten puhelinten katteita pienemmäksi, kun homma edelleen kannattaa.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Teknisillä ominaisuuksilla on normaalille puhelimen käyttäjälle hyvin vähäinen merkitys.

   • Lahjottu, etenkin jälkeen S8:n

    Noin 80% liikkeessä, jossa itse pyörii päivät pitkät, asioivista, puhelinta ostavista asiakkaista valitsee laitteen nimenomaan sen perusteella, miten laitteet eroavat toisistaan teknisiltä ominaisuuksiltaan. Näin ollen myös perus tallaajat. Jos ei asiaan itse saa selkoa, apua kysytään myyjiltä, jolloin vertailu on hyvinkin teknisiä ominaisuuksia täynnä. Pääsääntöisesti näistä valitaan se ”parempi”.

 2. Admiral

  Samsungin edullisissa puhelimissa ongelmana tahtoo olla, että tulevaisuuden järjestelmäpäivitykset jäävät vähälle. Toimii tietty jos puhelinta vaihtaa vuosittain.

  Nokia lupaillut parempia päivityksiä.

  • ennustaja

   Kyllä esim samsung gio, samsung trend, meni yli 2 vuotta ihan ok.. luulis j sarjalla ainakin 2 vuotta pärjäävän