Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Jos lupaukset lunastetaan, tulee Nokia-älypuhelimista Androidin ehdotonta eliittiä – näin harva laite on saanut nyt tietoturvakorjauksia

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6.

Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6.

Nokia-puhelimia nykyisin kehittävä ja myyvä HMD Global on luvannut julkaista Android-älypuhelimilleen kuukausittain Android-tietoturvakorjaukset. Lupausta pidetään näyttävästi esillä yhtenä keihäänkärkenä myös älypuhelinten markkinoinnissa esimerkiksi Nokian verkkosivuilla.

Jos HMD onnistuu lupauksensa lunastamisessa, kohoavat Nokia-älypuhelimet eliittikaartiin Android-laitteiden joukossa.

Google on nyt kertonut, että vain yli 100 Android-laitemallin osalta yli puoleen käytössä olevista laitteista on asennettu tietoturvapäivitys viimeisen 90 päivän ajalta. Näistä vain reiluun 40 laitemalliin on asennettu vastaavasti päivitys viimeisen 60 päivän ajalta.

Google julkaisee Android-tietoturvakorjauspaketin kuukausittain. Käytännössä siis toistaiseksi vain reilut 40 Android-laitetta päivittyvät yhtä mallikkaasti kuin tulevat Nokia-älypuhelinten jatkossa pitäisi. Reilun 40 laitteen joukossa on tietenkin puhtaalla Androidilla varustetut Googlen omat Pixelit ja kumppaneiden Nexus- sekä Android One -laitteet sekä joukko eri valmistajien huippupuhelimia. Eniten laitteita ”mallioppilaiden” listalla on Samsungilla.

Myös HMD:lle tulevien Nokia-puhelinten aktiivista päivittämistä helpottaa niiden puhdas Android. HMD ei ole lisännyt vakio-Androidiin itse juuri mitään, joten sen tarvitsee tehdä monia muita vähemmän kehitys- ja testaustyötä päivitysten toteuttamiseksi.

Näissä laitteissa tietoturvapäivitys viimeisen 60 päivän ajalta löytyy enemmistöstä käytössä olevia laitteita.

Näissä laitteissa tietoturvapäivitys viimeisen 60 päivän ajalta löytyy enemmistöstä käytössä olevia laitteita.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Uskooko ken tahtoo!. Päivityksiä tuskin tulee enää vuoden jälkeen joka kuukausi!.

  • Matti#2

   Sittenhän sen näkee, turha etukäteen manata.

  • Saana

   Ihanaa Nokia. <3

   • Henrik1

    Nokia.
    Made in China.

    • Bönde

     iPhone, iPad, iWhatch, iMac,Macbook, ja iHendrik Made in China. 🍭🍭🍭🍭🍭🍭🍭🍭Tikkari made in Finland

 2. Juha

  Kuulostaa kyllä loistavalta tuo Nokia konsepti. Vaikka kuluttajat eivät toistaiseksi ole ostokäyttäytymisessään laittaneet painoa päivitettävyydelle, niin kyse lienee ainakin länsimaissa olleen pikemminkin realisten vaihtoehtojen puutteesta, kuin siitä ettei tietoturva kiinnostaisi. Uskon, että Nokialla päivitykset pelaavat ja Nokia markkinoille taas tuo sitä kuuluisaa laatua, johon ostajat aikoinaan oppivat luottamaan tietäen ettei raha koskaan mene roskaan.

Tuoreimmat jutut