Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple ja muutama muu haukkaavat leijonanosan Sonyn kamerakennotuotannosta – saatavuus muille huono

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone 7 Plus ja iPhone 7.

Apple on Sonyn kamerakennojen suurin ostaja.

Sony on joutunut priorisoimaan älypuhelinkäyttöön valmistamiensa kamerakennojen toimituksia Applelle ja kolmelle kiinalaisvalmistajalle, kertoo DigiTimes. Apple jatkaa Sonyn suurimpana asiakkaana ja sen lisäksi Sony toimittaa kennoja Kiinan kolmelle suurimmalle puhelinvalmistajalle, eli Huaweille, Oppolle ja Vivolle.

Sonyn kennojen heikko saatavuus pakottaa muut puhelinvalmistajat, kuten Asustekin ja HTC:n, etsimään kamerakennoja muilta valmistajilta, DigiTimesin lähteet kertovat. Sonyn lisäksi kamerakennoja valmistavat esimerkiksi OmniVision ja Samsung.

Samsung valmistaa kamerakennoja etupäässä omiin puhelimiinsa. OmniVision puolestaan toimittaa kennoja lähinnä edullisemman pään puhelinmalleihin, kun taas Sonyn kennoja on yleensä käytetty ylemmässä keskikastissa ja huippuluokan puhelimissa.

Apple on Sonyn kameravalmistukselle hyvin merkittävä asiakas, mikä tarkoittaa, että iPhone-menekillä on myös iso merkitys Sonyn myyntiluvuille. Applen iPhone-myynti taas perinteisesti tekee hyvin voimakasta aaltoliikettä puhelimien julkaisusyklin mukaan. AppleInsider kuvailee, kuinka tammikuussa 2016 vähentynyt kamerakennojen kysyntä oli pudottanut Sonyn yhden vuosineljänneksen tuloksen lähes sata miljoonaa dollaria pakkaselle, kun vuotta aiemmin tulos oli ollut yli 400 miljoonaa dollaria plussalla.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut