Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tehokkaat pelikannettavat ohenevat ja kevenevät huomattavasti – kiitos NVIDIAn uutuuden

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

NVIDIA GeForce Max-Q.

Pelikoneiksi kelpaavat kannettavat tietokoneet ovat ohenemassa ja kevenemässä merkittävästi, kiitos NVIDIAn uuden Max-Q-suunnittelun, jota esiteltiin tällä viikolla Computex-messuilla.

Pelikannettavien paksuuden voidaan odottaa kutistuvan kolmasosaan ja painon tippuvan puoleen. Samalla suorituskykyä pitäisi kuitenkin olla luvassa kolminkertaisesti lisää, kun GeForce GTX 880M korvautuu GeForce GTX 1080:lla.

NVIDIAn mukaan GeForce GTX 1080:ta voidaan hyödyntää vain 18 millimetrin paksuisissa laitteissa, eli suunnilleen Applen MacBook Airin kokoluokassa.

Käytännössä tehokkaampi lopputulos saavutetaan useiden eri osa-alueiden kehityksen ansiosta. Suuri rooli on myös tarkemmalla hienosäädöllä, mukaan lukien ajureissa ja lämpösuunnittelussa. Näin näytönohjainta voidaan käyttää paremmalla tehokkuudella ilman virrankulutuksen ja näin lämmöntuotannon vastaavaa nousua.

NVIDIA esitteli myös WhisperModen, joka pyrkii tekemään pelaamisesta kannettavalla tietokoneella hiljaisempaa – kiitos vähäisemmän tuulettimen äänen tarkemmin optimoimalla näytönohjaimen käyttöä ja näytön ruudunpäivitysnopeutta.

Uusia kevyempiä ja ohuempia GeForce Max-Q -kannettavia GeForce GTX 1080 / 1070 / 1060 -näytönohjaimilla pitäisi olla tulossa markkinoille jo kesän aikana.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Hyvä suuntaus!. Josko viiden vuoden päästä tällaisten tehojen hintaluokka olisi alle 700€!. ☺️

Tuoreimmat jutut