Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Asus tuo puhelimensa Suomen markkinoille – näin ne rinnastuvat kilpailijoihinsa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Asus ilmoitti viikon alussa tuovansa älypuhelimensa virallisesti Suomen markkinoille. Täällä merkki on aiemmin tunnettu lähinnä tietokoneista ja niiden oheislaitteista sekä tableteista, mutta maailmalla Asus on myynyt erikoisia puhelimiaan jo pidemmän aikaa. Vertasimme Suomeen saapuvia Asus-puhelimia muutamiin koviin kilpakumppaneihin.

Merkille pantavaa Asuksen puhelimissa on, että niiden suora vertaaminen muiden valmistajien laitteisiin ei ole aivan yksioikoista. Lähes kaikissa Asuksen puhelimissa on jokin ”koukku”, jolla niitä markkinoidaan, joten suoria kilpailijoita voi olla vaikea löytää. Hyviä esimerkkejä ovat malliston kalleimmat Zenfone AR ja Zenfone Zoom S.

Zenfone AR

Zenfone AR on lähes 900 euroa maksava tehomalli, joka sisältää toki Snapdragon 821 -suorittimen ja 5,7-tuumaisen QHD-näytön, mutta merkittävintä siinä ovat tuet Googlen Tangolle ja Daydreamille. Laitetta ei siis suoraan kannata verrata muihin 900 euron lippulaivamalleihin, sillä sen erikoisaluetta ovat lisätty todellisuus (AR) ja virtuaalitodellisuus (VR).

Asus Zenfone AR.

Zenfone AR:n erikoisuuksina ovat Googlen Tango ja Daydream, eli lisätty todellisuus ja virtuaalitodellisuus.

Zenfone AR:n lisäksi tällä hetkellä vain 499 euroa maksava Lenovo Phab 2 Pro tukee Tangoa. 400 euroa Lenovoa enemmän maksava Asus tarjoaa esimerkiksi enemmän tehoa sekä tarkemman pääkameran. Myöskään Googlen Daydream-alustaa ei tällä hetkellä vielä tue monikaan puhelinmalli, joten todelliselle AR- ja VR-intoilijalle Zenfone AR on yksi todella harvoja vaihtoehtoja.

Zenfone Zoom S

Zenfone Zoom S puolestaan on muuten ominaisuuksiltaan ylempää keskiluokkaa, mihin myös hinta, 599 euroa, sen asettaa. Erikoisuutena laitteessa on sen kamera, joka sisältää kaksin kappalein Sonyn 12 megapikselin kennoja. Kennot on varustettu eri polttovälin linsseillä, eli kameraa vaihtamalla voidaan saavuttaa 2,3-kertainen optinen zoom. Optisella zoomilla varustetut älypuhelimet ovat markkinoilla kovin, kovin harvinaisia. Muista vaihtoehdoista mieleen nousee lähinnä alkaen 919 euroa maksava iPhone 7 Plus, jonka kaksoiskamera tarjoaa kaksinkertaisen optisen zoomin.

Optisen zoomin lisäksi Zenfone Zoom S:n kamera sisältää muutenkin hyvältä vaikuttavia ominaisuuksia. Sonyn IMX362-kennoissa pikselikoko on älypuhelimelle mainiot 1,4 mikrometriä ja aukkoluku kameralle on valovoimainen f/1,7. Lisäksi mukana on esimerkiksi TriTech+ -automaattitarkennus, joka yhdistää vaihetarkennuksen, lasertarkennuksen sekä jatkuvatoimisen kontrastitarkennuksen. Vaihetarkennus on vieläpä toteutettu samaan tapaan kuin esimerkiksi Samsungin Galaxy S7- ja S8-malleissa, eli täydet 100 prosenttia kennon pikseleistä osallistuu vaihetarkennuksen toimintaan, mikä nopeuttaa tarkennuksen toimintaa.

Asus Zenfone Zoom S.

Zenfone Zoom S sisältää 2,3-kertaisella optisella zoomilla sekä kolminkertaisella automaattitarkennuksella varustetun kaksoiskameran.

Asus kehuu Zenfone Zoom S:n kameraa rehvakkaasti markkinoiden parhaaksi älypuhelinkameraksi, ja toteaa, että ”manuaalitilassa kamera pystyy tallentamaan yhtä upeita otoksia kuin perinteiset järjestelmäkamerat”. Nämä tietysti ovat valmistajan omia myyntipuheita, mutta joka tapauksessa Zenfone Zoom S:n kamera sisältää tekniikkaa, jota on vaikea verrata muiden valmistajien yksittäisiin puhelinmalleihin.

Zenfone Live, Zenfone 3, Zenfone 3 Max

Edullisempien mallien kohdalla vertailu muihin on jo hivenen helpompaa, mutta esimerkiksi Zenfone Livessä ja Zenfone 3 Maxissa on myös omat jipponsa. Edullisimpaan kastiin lukeutuva Live sisältää ”reaaliaikaisen kauneusfiltterin suoratoistokäyttöön”, eli esimerkiksi suoria Facebook-lähetyksiä tehtäessä oma naama näyttää etukameralla kuvattuna tavallista sileämmältä ja kauniimmalta. Ainakin siis teoriassa.

Asus Zenfone 3 Max

Zenfone 3 Max puolestaan sisältää 4100 milliampeeritunnin akun. Noin 300 euron hintaluokassa akun kapasiteettia on reilut 1000 milliampeerituntia enemmän kuin kovimmilla kilpailijoilla, ja Asus mainostaakin mahdollisuutta käyttää Maxin akkua muiden laitteiden lataamiseen. Käytännössä akku ei kuitenkaan ole niin iso, että sillä kannattaisi esimerkiksi kaverin puhelinta pitkiä aikoja ladata, mutta vaikkapa langattomille kuulokkeille voisi Maxin akusta napata jokusen tunnin lisää käyttöaikaa.

Alla vielä taulukoituna Asuksen kolmen edullisimman mallin ominaisuuksia muutamiin kilpailijoihin verrattuna.

Asus Zenfone vertailu

Asus Zenfone vertailu

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Kyllä nyt ennemmin Nokia kuin Asus.

  • Hendriks

   ”HMD -Nokia”!. Ehkä sinulle!.

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    No todellakin ottaisin ennemmin Nokian kuin Asuksen jo pelkästään hinnan takia!
    Ja niin tulee tekemään moni muukin. Nokian myynti tulee menemään heittämällä Asuksen ohi. Se on vain suupala matkalla Applen ohi. 👊

    • Hendriks

     Ja lehmät lentää!. 😂

Tuoreimmat jutut