Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin älypuhelimet saavat seuraavaksi lisätehoa – ARM paljasti uutuutensa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

ARM on esitellyt uudet Cortex-A75- ja Cortex-A55-suoritinytimensä, jotka tulevat tuomaan jälleen huomattavasti lisää suorituskykyä älypuhelimiin. ARMin arkkitehtuuriin perustuvia suorittimia käytetään laajasti älypuhelimissa, osana muun muassa Huawein HiSiliconin, MediaTekin, Samsungin ja Qualcommin järjestelmäpiirejä. Osa, kuten Apple, suunnittelee suorittimensa itse säilyttäen kuitenkin yhteensopivuuden ARM-käskykannan kanssa.

Uutuudet ovat ensimmäiset ARMin uutta DynamIQ-teknologiaa hyödyntävät suoritinytimet. Siinä aiemmasta poiketen samaan piiriin voidaan yhdistää erilaisia suoritinytimiä sekalainen määrä, kun tähän asti on edetty tasaparein tai -nelikoin. Esimerkiksi jossakin tulevassa järjestelmäpiirissä voisi olla kaksi yksi Cortex-A75-ydin ja kolme Cortex-A55-ydintä.

Uusilla suoritinytimillä varustetuilla järjestelmäpiireillä varustettuja laitteita odotetaan markkinoille ensi vuoden alkupuoliskon aikana.

Cortex-A75 on ARMin uusi huippydin ja Cortex-A73:n seuraaja. Se tarjoaa jopa yli 20 prosenttia lisää suorituskykyä mobiilikäytössä. Cortex-A75:ssa alkaa olla tehoa niin paljon, jotta sillä varustetut järjestelmäpiirit alkanevat yleistyä myös kannettavissa tietokoneissa Windows 10:n tulevan ARM-version kanssa.

Yleisen suorituskykyparannuksen ohella ARM on panostanut erityisesti keinoälyyn ja koneoppimiseen liittyvän laskennan tehostamisessa. ARM odottaa jopa 50-kertaista parannusta keinoälylaskennassa tulevien vuosien aikana arkkitehtuuri- ja ohjelmistokehityksen myötä.

Lisätietoa Cortex-A75:stä

ARM julkisti nyt myös uuden Mali-G72-grafiikkasuorittimen, joka tarjoaa jopa 40 prosenttia lisää suorituskykyä ja on 25 prosenttia virtapihimpi.

Lisätietoa Mali-G72:sta

Myös Cortex-A55 tuo noin 10-30 prosenttia lisää suorituskykyä ja on myös 15 prosenttia aiempaa Cortex-A53:a virtapihimpi.

Lisätietoa Cortex-A55:stä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut