Lenovolle kuuluva Motorola toi keväällä Suomeenkin uudet, kohtuullisen edulliset Moto G5- ja Moto G5 Plus -mallit. Mobiili.fi testasi jo aiemmin kaksikon pienempää ja edullisempaa, Moto G5 -mallia, mutta hieman myöhemmin saimme syyniin myös isoveljen, Moto G5 Plussan, josta otetaan tässä artikkelissa selko.
Motorola Moto G5 Plus
- 5,2" IPS LCD -näyttö
- Sormenjälkilukija edessä
- 12 Mpiks. kamera
- 5 Mpiks. etukamera
- Qualcomm Snapdragon 625 -piiri
- 3000 mAh akku
Pääosin voisi sanoa, että kaikki, mikä oli hyvää pienemmässä G5:ssä, on hyvää tai parempaa myös G5 Plussassa. Tämä siitäkin huolimatta, että esimerkiksi tekniikka laitteissa poikkeaa toisistaan lähes täysin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Moto G5 Plus
- 5,2 tuuman Full HD -kosketusnäyttö
- Qualcomm Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri
- Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä
- Kolme gigatavua RAM-käyttömuistia
- 32 gigatavua tallennustilaa ja microSD-muistikorttipaikka
- 12 megapikselin takakamera 4K-videotallennuksella
- Viiden megapikselin etukamera
- 3 000 milliampeeritunnin akku
- Värivaihtoehdot: harmaa ja kulta
- Vettähylkivä nanopinnoite
- Tuki 4G LTE -yhteyksille
- Fyysiset mitat: 150,2 x 74 x 7,7 millimetriä
- Paino: 155 grammaa
- Suositushinta: 299 euroa
Moto G5 ja nyt testattu G5 Plus ovat jossain määrin seuraajia viimevuotisille Moto G4:lle ja G4 Plussalle. Siinä missä G4 ja G4 Plus olivat molemmat 5,5-tuumaisia, on G5 5-tuumainen ja isompi G5 Pluskin ”vain” 5,2-tuumainen. G5 Plus on siis isompi kuin G5, mutta pienempi kuin vanhat G4-mallit.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
5,2-tuumainen näyttö ei Android-puhelimessa tänä päivänä ole varsinaisesti iso, mutta G5 Plussan muotoilun vuoksi laite ei ole markkinoiden siroimpia. Näytön reunukset ovat leveähköt, ja yhden käden käyttö voi vaatia erikoisia käden asentoja, mutta muotoilu ja pintamateriaalit tekevät käytöstä pääosin miellyttävää.
Kuten pikkuveljensäkin, G5 Plus on tyylikkäästi ja arvokkaasti muotoiltu, eikä tunnu kädessä halvalta. Rakenne on pääosin muovia, mutta takakannen keskiosa on alumiinia. Toisin kuin pienemmässä G5:ssä, G5 Plussassa ei takakansi ole käyttäjän irroitettavissa. Muistikortti ja kaksi SIM-korttipaikkaa löytyvät yläpäädyn pienestä kelkasta, eikä akku ole käyttäjän vaihdettavissa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
5,2-tuumaisen IPS LCD -näytön tarkkuus on Full HD, eli 1920×1080 pikseliä. Pikselitiheys on 424 pikseliä tuumalla, eli normikäytössä vähintäänkin riittävällä tasolla. Kuvanlaatu ja esimerkiksi väritoisto G5 Plussan näytössä on asiallisia, kun ottaa huomioon laitteen hinnan. Tämän hintaluokan laitteita on turha verrata kaksin- tai kolminkertaisesti maksaviin lippulaivapuhelimiin. Alle 300 euron hintaluokassa G5 Plussan näyttö on mainio.
Aivan kuten näyttö, myös järjestelmäpiiri on hintataso huomioon ottaen aivan asiallinen. Viimevuotisissa G4-malleissa käytettiin Snapdragon 617 -piirejä, mutta tälle vuodelle G5 Plus sai hieman tehokkaamman Snapdragon 625 -piirin. Peruskäytössä sekä 400-sarjan piirillä varustettu G5 että nyt testattu G5 Plus toimivat jouhevasti, mutta raskaammassa käytössä, kuten pelattaessa tai videoita käsitellessä G5 Plussassa tietysti riittää paremmin potkua. Tässäkään kohdassa G5 Plus ei kestä vertailua lippulaivapuhelimiin, mutta laite toimi testijaksolla jouhevasti ja jumittelematta, ja varsinkin hintaluokka huomioiden suorituskyky on kohdallaan.
Käyttöjärjestelmissä Motorola on tullut tunnetuksi lähes puhtaasta Androidista, ja sama pätee myös Moto G5 Plussaan. Käyttöjärjestelmänä laitteessa on Android 7.0 Nougat, ja valmistajan omat lisäykset ja sovellukset ovat todella vähäisiä. Käyttökokemus on varsin miellyttävä. Lisäksi Motorola on yleensä tarjonnut Android-päivityksiä laitteisiinsa kiitettävän nopeasti.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Näytön alapuolella sijaitseva sormenjälkitunnistin toimii nopeasti ja kohtuullisen hyvin. Laitteen Moto-sovelluksesta löytyy myös asetus, jolla sormenjälkitunnistimella voi hoitaa liikkumisen käyttöjärjestelmässä ja korvata näytöltä oletuksena löytyvät virtuaalinäppäimet. Tällöin tunnistinta voi käyttää kotinäppäimenä näpäytyksellä ja paluu- ja viimeisimmät-painikkeiden toiminnot hoituvat tunnistinta sivusuunnassa pyyhkäisemällä.
Moto G5 Plussan sisällä on 3000 milliampeeritunnin akku, joka tämän kokoluokan puhelimessa on peruskauraa. Akkukesto G5 Plussassa on myös perusluokkaa, eli yhden päivän pärjää peruskäytöllä mukavasti. Laitteen mukana tulee 15-wattinen Turbo Power -pikalaturi, joka ei tosin pärjää muutamien muiden valmistajien nopeimmille pikalatausjärjestelmille.
Moto G5 Plus on varustettu pienempää G5-mallia paremmalla kameralla, mutta tässäkään kohdassa ei vertailua lippulaivaluokan puhelimiin kannata tehdä. Kamerasovellus on selkeä ja kamera toimii nopeasti. Kirkkaassa päivänvalossa jälki on asiallista, mutta valon vähetessä myös laatu kärsii nopeasti. Kaikkinensa voi G5 Plussan kameraa pitää asiallisena ja mukavana käyttää.
Kilpailijoiden puhelimista esiin noussevat esimerkiksi hieman edullisempi Honor 8 Lite tai hieman kalliimpi Huawei P10 Lite. Moto G5 Plus asettuu näiden kahden väliin niin hinnaltaan kuin spekseiltäänkin. Selvä ero Huawei-/Honor-laitteisiin on lähes puhdas Googlen Android, jota monet arvostavat.
Moto G5 Plus on selvästi sukua pienemmälle G5:lle, mutta satasen kovemmalla hinnalla saa isomman näytön, enemmän tehoa ja paremman kameran. Muotoilu muistuttaa lippulaivaluokkaa, mutta selvästi edullisemmalla hinnalla. Teho tai vaikkapa näytön laatu eivät kilpaile esimerkiksi Applen tai Samsungin huippumallien kanssa, mutta onpa hinnassakin iso ero. G5 Plus on mukava käyttää, ja vajaan 300 euron hintaisena se tarjoaa oikein hyvää vastinetta rahalle.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »