Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Arvosteluissa Nokia 3310 kerää haukkuja mutta kansa ostaa – ”Odotettiin kovaa mutta ei näin kovaa”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Uusi Nokia 3310.

Uusi Nokia 3310.

Uusi Nokia 3310 tulee Suomessa myyntiin ensi viikolla, keskiviikkona 31. toukokuuta. Suomessa puhelimen hinta on 59 euroa. Maailmalla 3310 on ehtinyt jo valituissa ensimmäisissä maissa myyntiin ja puhelimesta on julkaistu myös lukuisia arvioita – useimmat niistä varsin negatiivisia. Mobiili.fin arvostelu puhelimesta on luvassa lähipäivinä.

Nokia-puhelimista nykyisin vastaavan HMD Globalin Pohjoismaiden johtajan Ossi Korpelan mukaan puhelin on kuitenkin ymmärretty väärin.

”Eihän tämä pyrikään älypuhelimen korvaajaksi”, toteaa Korpela Mobiili.fin haastattelussa. Koska peruspuhelimet eivät nykypäivänä tavallisesti ole kovin merkittäviä uutuuksia, ei niitä juuri myöskään ole arvioitu teknologiajulkaisuissa tai valtavirtamediassa huomion kiinnittyessä vain älypuhelimiin. Nyt peruspuhelimen yksinkertaisuus tuntuu yllättäneen täysin monet arvioijat.

Ennakkomyynti kirkkaasti yli odotusten

Jos reportterit ovat suhtautuneet uuteen 3310:een nuivasti, on kansan reaktio ollut täysin toisenlainen. Puhelin on otettu avosylin vastaan – ja ennakkomyynti on käynyt kiihkeästi.

”Myynti on ollut meille äärimmäisen positiivinen yllätys”, kertoo Korpela. ”Määrät ovat olleet aika paljonkin kovempia mitä olimme ajatelleet.”

Nokia 3310 on erikoinen tapaus myös ennakkomyynnissä, jollaisia ei peruspuhelimille ole pidetty vuosikausiin. Korpelan mukaan HMD:llä ei lähtökohtaisesti ollut suunnitelmia ennakkomyynnistä, mutta jälleenmyyjäkumppanit halusivat tuoda puhelimen tarjolle jo ennakkoon.

Lopulta ennakkomyynti on osoittautunut suureksi menestykseksi. ”Odotettiin kovaa mutta ei näin kovaa. Tämä on ennennäkemätöntä”, summaa Korpela.

Nokia 3310:ää ei välttämättä riitäkään kaupan hyllyltä ostettavaksi vielä heti ensi viikolla myynnin alkaessa. Puhelimia pyritään saamaan tarjolle myös kaupoista, mutta samanaikaisesti ennakkotilauksiakin tulee vielä koko ajan lisää.

Korpela vihjaa HMD:n joutuneen korottamaan tilattujen puhelinten määrää vastatakseen kysyntään. ”Teemme kovasti töitä suuremman määrän eteen.”

Kiinnostaa myös Suomen ulkopuolella

Korpela vastaa HMD Globalilla Pohjoismaista, joten täyttä kuvaa maailmanlaajuisesta tilanteesta hänellä ei ole, mutta ainakin muissa oman alueen maissa 3310 on herättänyt vastaavaa innostusta kuin Suomessa, kertoo Korpela. ”Kysyntä on ollut todella kovaa myös muissa Pohjoismaissa. Samantyylistä kuin Suomessakin. Olemme saaneet todella kovia tilausmääriä.”

Kakkoslaitteeksi tai lankapuhelimen korvaajaksi yrityksiin

Mielenkiintoisesti kiinnostusta uutta Nokia 3310:tä kohtaan on herännyt myös yrityksissä. ”Olemme yllättyneet kyselyistä, joita olemme saaneet. Kyse on tavallisista yrityskäyttäjistä, jotka hakevat esimerkiksi vanhan lankapuhelimen korvaajaksi kivan kokoista ja muotoista puhelinta hyvällä akunkestolla”, kertoo Korpela. Nämä voisivat olla esimerkiksi puhelimia rautakaupan tiskillä tai lääkärin vastaanotolla.

Nokia 3310:lle on omat markkinansa myös kehittyvillä markkinoilla ja jo entuudestaan edelleen vain peruspuhelinta käyttävien keskuudessa. Älypuhelinkäyttäjille se voi toimia kakkospuhelimena.

Lisää retropuhelimia?

Nokia 3310:n myyntimenestys herättää tietenkin kysymyksiä jatkosta. Voisiko sen kaltaisia retropuhelimia tulla lisää? Ehkä jatkossa jopa kaikki uudet Nokia-peruspuhelinmallit voisivat olla retrohenkisiä.

Tätä ei Korpela suostu kommentoimaan, mutta ei tyrmääkään ajatusta.

”Aika näyttää mitä tulee tapahtumaan. Kuuntelemme tarkasti kuluttajia ja yritämme vastata heidän tarpeisiin.”

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  http://www.iltalehti.fi/digi/201705242200161515_du.shtml

  IL testasi: Tällainen on uusi Nokia 3310 – äärettömän huono peruspuhelin, jolla mikään ei onnistu

  • Janne

   Tuon arvostelijan mielestä on huonoa, että tuolla puhelimella voi vain soittaa ja lähettää tekstiviestejä sujuvasti, vaikka se onkin peruspuhelimen päällimmäinen tarkoitus.

   • calileon

    Aivan. Tuli luettua arvostelu, ja oli ehkä epäpätevin arvostelu ikinä!

    • Hendriks

     https://www.stuff.tv/nokia/3310/review

     Rose-tinted nostalgia can’t disguise the 3310 for what it really is – a basic burner phone that’s good for nothing but battery life.

    • calileon

     Kun otetaan huomioon missä ovat peruspuhelimien merkittävimmät markkina-alueet niin on ymmärrettävää miksi puhelin on vain 2G. Jos päämarkkinat on afrikassa ja aasian ”kehitysmaissa” ja puhelimia oletettavasti käyttävät ne vähävaraisimmat niin tuskin 3G ja 4G yhteyksillä on suurtakaan arvoa kuluttajalle. Kehittyneissä länsimaissa sanoisin että suurin osa ostaa tämän puhelimen varalle kakkospuhelimeksi lähinnä retrostatuksen vuoksi tai työpuhelimeksi niin, että olennaisin käyttötarkoitus on soittaa puheluita ja korkeintaan lähettää tekstiviestejä. Useimmissa arvosteluissa tätä laitetta verrataan ihan eri käyttöön tarkoitettuihin laitteisiin. Jos arvostelut tekisi henkilöt, jotka ovat aloittaaneet kännyköiden käytön silloin kun alkuperäinen 3310 ilmestyi, tai sitä ennen, olisivat arvostelut erilaisia. Olen kyllä useamman kommentoijan kanssa samaa mieltä siitä, että kyllä tähän olisi 3G yhteydet laittaa koska puhelimen kate sen kyllä olisi kestänyt. Laite kuitenkin on periaattessa sisuksiltaan identtinen Nokia 222 -mallin kanssa ja tätä myydään 59 euron sijaan 39 eurolla. Siis uuden 3310:n retro-lookista saa maksaa extraa 20 euroa.

   • Henrik1

    Huono puoli/ominaisuus on,että uuden 3310 tuki on vain 2G verkolle!!.
    Nettiselailu on siis ”tuskallisen hidasta”.
    2.luuriksi eli peruspuhelimeksi varmasti ihan OK.

    • Henrik1

     2g-yhteyden yli selaaminen ei tietenkään ole vauhdikasta. Kohteliaasti voi sanoa,että ”nettiselauksessa on vahvaa retrotunnelmaa”, ja sivun latautuessa on aikaa muistella vähemmän kiireisiä aikoja ennen 3g:tä. 😎

 2. Esa Kivivuori

  Hah. ”Kerää haukkuja” arvostelijoilta, jotka unohtivat mitoittaa ko. tuotteen oikeaan mittakaavaan. Eihän sitä edes ole mitoitettu kilpailemaan eikä toimimaan yhtä laajasti kuin tämän päivän laitteet. Jos olisi, ei se olisi enää samalainen retrotuote, eikä akkukaan kestäisi taatuisti noin pitkään. Otan aivan varmasti mielummin mukaan puhelimen jolla voi edes soittaa kun superhäkkyrän, josta virrat ovat taivaan tuulessa alta aika yksikön.

  Tarjolla on monta hyvää mobiilisivustoa meilläkin, mutta en ymmärrä tuollaista itlemistä yhdeltäkään niistä. Tai sitten arvostelijat ovat olleet korkeintaan vaipoissa silloin kun noita alkuperäisiä myytiin pilvin pimein.

  On suuri virhe unohtaa yhden, merkittävän kuluttajaryhmän olemassaolo.
  Seikka, joka on suuri virhe. Eikä aina tarvitse olla niin teknologiauskovainen tiukkapipo.

 3. Juha

  Alleviivaa sitä, että suurin osa noiden arvostelujen tekijöistä on pelkästään ’puusilmäisiä’ nuoria teknointoilijoita, joilta usein puuttuu kokonaisnäkemys ja riittävä perspektiivi elämään noin ylipäätään.

  • Veikko

   Arvostelijat = muut valmistajat ja myyjät, jotka haluavat heidän kalliimpien laitteidensa tekevän kauppansa….

   • Hendriks

    Kas kun eivät ”muut valmistajat ja myyjät” ole sitten ostaneet koko myyntiketjuja!. 😅

  • calileon

   Kuten aiemmin kommentoin, olisivat arvostelut erilaisia jos ne tekisi toimittaja, jonka mobiililaitteiden käyttö olisi alkanut silloin kun alkuperäinen 3310 ilmestyi.

Tuoreimmat jutut