Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tutkimus: Apple Watch tarkin sykemittari – kaikilla laitteilla suuria virheitä kalorimittauksissa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple Watch osoittautui kelvoksi sykemittariksi.

Apple Watch osoittautui kelvoksi sykemittariksi.

Stanfordin yliopiston uudessa tutkimuksessa useimmat testatut älykellot ja aktiivisuusrannekkeet osoittautuivat melko luotettaviksi sykemittareiksi, mutta kalorien kulutuksen mittaamisessa tulokset olivat suorastaan surkeita.

Tutkimukseen osallistui 60 henkilöä, jotka testasivat eri laitteita kävellessä sekä juoksumatolla juostessa sekä kuntopyörällä polkiessaan. Laitteista mukana testeissä olivat Apple Watch, Basis Peak, Fitbit Surge, Microsoft Band, MIO Alpha 2, PulseOn ja Samsung Gear S2. Joukosta PulseOn on mielenkiintoinen, sillä kyse on suomalaisyrityksen tuotteesta.

Sydämen sykkeen mittauksen osalta Apple Watch osoittautui testatuista laitteista tarkimmaksi, sillä sen keskimääräinen virhe jäi alle 2 prosenttiin. Samsungin Gear S2 oli heikoin 6,8 prosentin keskimääräisellä virheellään. Tutkimuksen perusteella suurimmat virheet syntyivät seuratessa sykettä kävellessä. Sen osalta ainoastaan kolme laitetta ylsi alle 5 prosentin keskimääräiseen virheeseen, Apple Watch (1,1-3,9 %), PulseOn (1,4-8,6 %) ja Microsoft Band (4,9-6,3 %).

PulseOn.

PulseOn.

Kalorien mittauksessa virheet kasvoivat huomattavasti suuremmiksi. Paraskin laite, Fitbit Surge, ylsi vain 27 prosentin keskimääräisen virheeseen. Microsoft Band oli toiseksi (33 % virhettä) ja Apple Watch kolmanneksi tarkin (noin 40 % virhettä).

Yllättäen hyvin sykemittaritestissä pärjänneen suomalaisyrityksen PulseOnin aktiivisuusranneke oli joukon peränpitäjä kalorimittauksessa: sen keskimääräinen virhe oli 92,6 prosenttia.

Kalorien kulutuksen mittaus perustuu rannelaitteissa vahvasti arviointiin fyysisen rasituksen sekä kohdehenkilön pituus- ja painoennakkotietojen perusteella, joten täyteen tarkkuuteen on lähes mahdotonta päästä. Silti suuret erot eri testattujen laitteiden välillä kertovat myös toisten valmistajien onnistuneen algoritmiensa kanssa toisia paremmin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY
 2. matti#2

  Paskan marjat. Mukana ei ole Suuntoa, Polaria eikä markkinaykköstä Garminia. Mukana mm. lakkautettu Microsoftin ranneke.

  Vähän toivoisi toimittajiltakin kritiikkiä copy-pasten sijaan!

 3. Kairaaja

  Taas yks juttu mikä on saatu näyttämää siltä kun vaa halutaa. Jätetty tarkotuksella ne kärkipäässä olevat pois.

  • Vekke

   Heh, kuinka arvattavaa, heti joku märisemässä vääristä tuloksista :-D

   Apple selvästi ahdistaa. Kurja juttu :-(

   Hämmentävintä ilmiössä on se, että ahdistusta esiintyy vain ihmisillä jotka eivät ole koskaan käyttäneet Applen tuotteita, eivätkä tule niitä koskaan käyttämäänkään.

   • matti#2

    Selitä sitten miksi Polar, Suunto ja Garmin on jätetty testistä pois? Suunnon Spartan Valencelin mittarilla taitaa olla tämän hetken paras ja Suunnon m430 ainoa jonka luvataan toimivan myös uinnissa.

    • Vili

     Ei ilmeisesti täyttäneet testin vaatimia kriteerejä (lue lähde)

     • Matti#2

      Ne kriteerit voidaan aina valita, niin että kunnon kilpailijat jää ulkopuolelle.

     • Matti#2

      Kyllähän Lada saadaan maailman nopeimmaksi ja parhaimmaksi autoksi, kun kriteerit valitaan oikein.

 4. Marko

  Tämähän on ollut jo kauan tiedossa että Applen syke mittaus on todella tarkka. Täällä joku huutelee Garminia 😂😂😂

  • matti#2

   Kyllä minä käytän Applen tuotteita, minulla on pari macciä ja ipad, iphonen annoin vaimolle. Mutta silti kuluttajana haluaisin, että nämä testit tehdään kunnolla.

   Jos apple voittaa Polarin M430 tai Suunnon Spartanin riippumattomassa testissä, niin kyllä minä sitten uskon, että apple on paras. Mutta nyt on valittu kilpailijat, niin että apple voittaa varmasti.

   • Vili

    Testi on aina virheellinen kun Apple voittaa :D

    ”2. Methods
    2.1. Devices
    Following a comprehensive literature and online search, 45 manufacturers of wrist-worn devices were identified. Criteria for inclusion included: wrist-worn watch or band; continuous measurement of HR; stated battery life >24 h; commercially available direct to consumer at the time of the study; one device per manufacturer. Eight devices met the criteria; Apple Watch; Basis Peak; ePulse2; Fitbit Surge; Microsoft Band; MIO Alpha 2; PulseOn; and Samsung Gear S2. Multiple ePulse2 devices had technical problems during pre-testing and were therefore excluded. All devices were bought commercially and handled according to the manufacturer’s instructions.”

    Kaikenkaikkiaan mukana oli 45 valmistajaa joista 8 läpäisi testin suorittamisen kriteerit

    • Matti#2

     Jos otsikoidaan ”apple watch tarkin sykemittari”, niin kyllä silloin pitää olla Suunto, Polar ja Garmin pelissä mukana.

     Vaikka kuinka katsoo tätä apple lasien läpi, niin kyllä silti pitäisi hälytyskellojen soida.

     Ja edelleen ei minulla ole mitään applea vastaa, mutta ihan kaikkea propagandaa en niele.

    • Matti#2

     Garmin fenix 3, garmin 235 ainakin täyttää nuo kriteerit. Myös Suunnon Spartan ja Polarin m600. Spartania ei kyllä ehkä ollut vielä kaupoissa?

    • Aki m

     Hmm. Mitkä tekijät käytännössä vaikutti siihen, että Polar, Suunto ja Garmin putosi pis pelistä? Ei jatkuvaa sykemittausta? Ei saatavilla kaupasta?

     Testi kyllä jäi vähän puutteelliseksi, kun 8 kelloa vain täyttää kriteerit. Olisin halunnut tietää kuinka tarkasti suunto, polar ja garmin mittaa sykettä ranteesta.

 5. Henrik1

  Samsung Gear S2 älykello olisi pitänyt olla uusin Gear S3. =/

 6. Ademeion

  ”Heh, kuinka arvattavaa, heti joku märisemässä vääristä tuloksista :-D”

  Huomiota herättävän monille Apple-faneille ei tunnu olevan ongelma vääristellä ja maalailla harhaanjohtavia mielikuvia aika läpinäkyvällä tavalla – liekö tapa tarttunut Applen viestinnästä. Kukaan tässä ketjussa ei ole ”märissyt vääristä tuloksista”, vaan arvostelu on kohdistunut tutkitun laitejoukon suppeuteen.

  ”Hämmentävintä ilmiössä on se, että ahdistusta esiintyy vain ihmisillä jotka eivät ole koskaan käyttäneet Applen tuotteita, eivätkä tule niitä koskaan käyttämäänkään.”

  Hämmentävää mielikuvapuuroa tämäkin. Esimerkiksi ”kriittisten ajatusten esittämisen” sijaan kirjoittaja puhuu ”ahdistuksesta”, ilmeisesti siksi, että järkevä vastaanväittäminen olisi vaikeampaa.

  ”Täällä joku huutelee Garminia 😂😂😂”

  Unohdit perustella hymiöt, ja lauseenkin asiasisältö jää hämäräksi.

  ”Testi on aina virheellinen kun Apple voittaa :D”

  On aika huvittavaa, että tässä keskustelussa ainoat virheellisestä testistä tai vääristä tuloksista puhuvat ovat Apple-faneja. Tutkimuksessa ei muuten valittu voittajaa.

 7. lukekaas
  • Ademeion

   Tuo linkkihän on jo jutussa. Miksi tarjoat sitä uudestaan? Ketjuntäytettä toki sekin, mutta miksi kävisimme läpi tutkimustekstin vain siksi, että sanot ”lukekaas”? Huomasitko että tutkimus uutisoidaan tässä jutussa virheellisesti, tai että jutusta on jätetty pois jotain olennaista? Kommenttisi olisi hyödyllisempi, jos mainitsisit mihin kiinnitit huomiota tutkimustekstissä.

Tuoreimmat jutut