Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Eihän se hyvin päättynyt: Windows-puhelinvalmistaja katosi karusti

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

WhartonBrooksin Cerulean Moment.

WhartonBrooksin Cerulean Moment.

Windows-puhelimet ovat olleet käytännössä täysi epäonnistuminen kaikille osapuolille. Nyt surulliseen tarinaan on kirjoitettu jälleen yksi lisäluku.

Innokkaan Windows Phone -fanin yhdysvaltalaisyritys WhartonBrooks jaksoi vielä yrittää uuden Windows-puhelimen tuomista markkinoille tänä vuonna. Se käynnisti maaliskuussa ennakkomyyntikampanjan joukkorahoitussivusto Indiegogossa. Tavoitteena oli kerätä 1,1 miljoonaa dollarin potti vajaan 300 dollarin hintaisen puhelimen ennakkomyynnillä.

Suureellisin elkein lanseerattu WhartonBrooksin puhelin oli todellisuudessa vain hienoisesti kustomoitu kiinalaisen Coshipin valmistama ja jo aiemmin myymä puhelin.

WhartonBrooksin ennakkomyyntikampanja ylsikin vain noin kolmeen prosenttiin tavoitteestaan. Projekti epäonnistui eikä puhelimen ennakkomyynti näin toteutunut.

Nyt WhartonBrooks näyttää lähestyvän loppuaan, sillä sen verkkosivut ovat yllättäen ilman ennakkovaroitusta kadonneet näkyvistä. Yritys itse tosin syyttää vain ongelmaa SSL-sertifikaatissa ja on kertonut suunnittelevansa vielä uutta huippuominaisuuksin varustettua puhelinta, jolle haetaan nyt Microsoftin tukea. Microsoftin viimeaikaisten toimien perusteella sitä ei kuitenkaan enää Windows-puhelinten tulevaisuus juuri kiinnosta, joten eiköhän myös WhartonBrooksinkin taru lopu tähän – vaikka verkkosivusto saataisiinkin vielä herätettyä uudelleen henkiin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jarppi0123

  Jos Microsoft tekoa vielä windows lumia puhelimen joka olis 6″ kokoinen. Ostaisin sen heti. Puhelin olis tasoa lumia 950 tai 950xl. Mulla lumia 950 ja toimii mainiosti. Ei mitään valittamista.

  Kaikki mun lumiat (920 930 950)

  • Rahatparempaan

   Ei mitään järkeä ostaa näitä. Sovellusvalikoima pienenee koska luurit eivät myy ja ekosysteemi on rajoitettu verrattuna Androidiin. Vain tyhmät ostaa!

 2. Diagones

  Eli ei ollut Windows puhelinvalmistaja ollenkaan joten uutinen virheellinen. Miksi ihmeessä näistä joukkorahoituspelleilyistä pitää edes uutisoida.

 3. Hendriks

  Yllätys!. 😂😂😂