Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tällainen on tökerö Nokia 3310 -intialaiskopio

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Darago 3310 vs. uusi Nokia 3310.

Darago 3310 vs. uusi Nokia 3310.

HMD Globalin uusi Nokia 3310 -puhelin tekee tuloaan parhaillaan markkinoille ympäri maailman. Samoin myynnissä maailmalla on kuitenkin jo myös 3310:n kopioita, kuten intialaisvalmistaja Daragon 3310. Puhelimesta kertoo PhoneRadar-sivusto.

Ulkoisesti Darago 3310:n esikuva ei jää epäselväksi, vaikka aivan täysin identtisestä kopiosta edes muodoiltaan ei ole kyse. Darago on myös kehdannut laittaa oman nimensä näkyvästi esille puhelimeen.

Ominaisuuksiltaan Darago 3310 jää jälkeen HMD:n uudesta aidosta Nokia 3310:stä selvästi. Esimerkiksi näytössä on suuri ero: Nokia 3310:ssä näytön koko on 2,4 tuumaa verrattuna Daragon 1,77 tuumaan. Myös tarkkuutta on aidon 3310:n näytössä enemmän. Samoin Nokia 3310 tarjoaa kahden megapikselin kameran, Darago 3310 vain 0,3 megapikselin VGA-kameran. SIsäistä tallennusmuistiakin Nokia 3310:ssä on 16 megatavua, Daragossa vain yksi megatavu.

Ominaisuuserot ovat kuitenkin todennäköisesti pieniä suhteessa eroihin laadussa ja viimeistelyssä. Perinteisesti Darago 3310:n kaltaisten kopiopuhelinten laatu todellakin jättää toivomisen varaa ja puhelimet voivat olla jopa vakavia turvallisuusriskejä.

Suuri ero on toki myös hinnassa. Darago 3310 maksaa 799 rupiaa, 11 euroa, eli vain murto-osan aitoon Nokia 3310:ään verrattuna. Suomessa 31. toukokuuta myyntiin tulevan uuden Nokia 3310:n hinta on 59 euroa, mutta esimerkiksi Intiassa 3 310 rupiaa eli 46 euroa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. PET

  Itsensä aiemmin epäluotettavaksi alisuoriutujaksi brändännyt Intia kaivaa hyvää vauhtia IT-hautaa itselleen.

 2. CMYK

  ”SIsäistä tallennusmuistiakin Nokia 3310:ssä on 16 megatavua”. Toivottavasti tarkoitetaan gigatavua.

  • tieto kone guru

   Ei tarkoiteta, vaan puhelimessa on muistia oikeasti 16 megatavua (eli 128 Mb [megabittiä]).

 3. jarrza

  mitäs tökeröä nyt tuossa on? hienon näköinen puhelin!

 4. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Kopiosta tehty kopio. 😁

 5. EiIhme

  Kopioijat kerkeävät väliin kun kännykän julkistuksen ja myyntiin tulon välissä on liian paljon aikaa.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Tuskin sillä on myyntiin muuta kuin mitättömän pieni vaikutus, jos ollenkaan. Ne jotka ostaa tuon kopion, ei kuitenkaan olisi ostaneet tuota alkuperäistä. Ne joilla taas on varaa ostaa alkupeärinen, tuskin ostaa kopiota.

   • Erkki

    Muutama asia tiedetään:
    1) jos kopioita ei olisi, pitäisi ostaa joku alkuperäinen tai ei mitään, mutta erittäin monen on pakko ostaa joku kännykkä
    2) tuo kopio näyttää aika paljon samalta kuin alkuperäinen, joten jos ostopäätös tehtiin ulkonäön eikä hinnan perusteella, alkuperäinen oli aito vaihtoehto
    3) kopion ostaja ei välttämättä edes huomaa ostavansa kopiota, vaan ”sen kännykän joka oli siinä kivassa mainoksessa”, eli kun ollaan riittävän lähellä alkuperäistä, alkuperäisen valmistaja/myyjä maksaa myös kopioiden mainonnan

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Kyse on Intian markkinoista ja marginaalipuhelimesta. Suurimmalla osalla tuon kopion hankkineista ei olisi varaa ostaa alkuperäistä. Ne taas, joilla on, ostaa todennäköisesti alkuperäisen, mikäli sellaista mielivät.

     Ei tällä ole tarkoituskaan tehdä mitään liikevoittoa, vaan tuoda nimeä esille ennen älypuhelinten julkistuksia. Herätellä vanhaa Nokian brändiä ja mikäpä siihen olisikaan oivallisempi kuin yksi puhelinhistorian legendaarisimpia puhelimia, Nokia 3310. Joten tässä tapauksessa tuo mainonta menee vähän toisin päin. Joka puolella maailmaa lehdet kirjoittavat Nokia 3110 kopiosta. Ilmaista mainosta sataa Nokian laariin ympäri maailmaa; sopivasti ennen älypuhelinten julkistusta. Kuten tässäkin artikkelissa.

     Mutta isompien merkkien kohdalla listasi on ihan totta.

     • Erkki

      ”Suurimmalla osalla tuon kopion hankkineista ei olisi varaa ostaa alkuperäistä.”, onko tuosta esittää faktoja? Tietääkseni mitään tutkimusta tuon kopiokännykän hankkijoista ei ole tehty tai ainakaan julkaistu. Eli meneekö kakkoskännykäksi, lapselle, tms.?

Tuoreimmat jutut