Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Pian useammat Android-sovellukset voivat toimia ilman asentamista

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Android Instant Apps -esimerkkejä.

Android Instant Apps -esimerkkejä.

Google avaa Instant Apps -toiminnot kaikille sovelluskehittäjille. Alun perin Instant Apps -konsepti esiteltiin vuosi sitten Googlen I/O-konferenssissa ja nyt tämän vuoden I/O:n yhteydessä Google pääsi kertomaan toiminnon laajentumisesta kaikkien käyttöön.

Instant Appsissa on kyse siitä, että Android-laitteelle voidaan asentaa vain osia tietystä sovelluksesta, koko APK-tiedoston sijaan. Esimerkiksi Googlen hakutulosten linkkiä näpäyttämällä voi verkkosivujen sijaan päätyä verkkokaupan omaan sovellukseen ja ostaa haluamansa tuotteen tuon sovelluksen kautta niin, ettei koko sovellusta kuitenkaan asenneta. Halutessaan käyttäjä voi taustalla asentaa sovelluksen kokonaisuudessaan, jos sovellus tuntuu siltä, että sille olisi useamminkin käyttöä.

Tähän asti Google on testannut Instant Appseja yhdessä harvojen kumppaniensa, kuten BuzzFeedin, Periscopen ja Wishin kanssa.

Käytännössä Instant Apps pienentää verkkosivujen ja sovellusten välistä kuilua. Se tuo käyttöön sovelluksina palveluita, joita käyttäjä ei kuitenkaan koe tarpeelliseksi asentaa pysyvästi puhelimeensa.

Sovellusten kehittäjiltä vaaditaan toimia Instant Apps -tuen lisäämiseksi. Sovellusten pitää olla rakenteeltaan modulaarisia, jotta niihin voidaan linkittää eri näkymiin. Lisäksi Instant Appsin koon pitää pysyä tietyissä rajoissa. Android-versioista 6.0 ja uudemmat tukevat nyt Instant Appseja. Myöhemmin tuki on laajenemassa vielä versioon 5.0.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut