Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin Google aikoo mullistaa halvat älypuhelimet

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Android Go

Google on esitellyt uuden ratkaisun kehittyvien markkinoiden ja erittäin halpojen älypuhelimien luokkaan. Talon sisällä tämä uudistus kantaa nimeä Android Go.

Android Go koostuu kolmesta osasta. Käyttöjärjestelmä on kehitetty halpaa tekniikkaa käyttäviin, vähätehoisiin laitteisiin. Googlen omat sovellukset on muokattu vähemmän dataa liikuttaviksi, ja kolmannen osapuolen sovelluksille esitellään uusi, erillinen Play-kauppa, jossa on Android Go -ohjelmaan sopivia sovelluksia. Ne toimivat heikkotehoisilla laitteilla ja liikuttavat vähemmän mobiilidataa.

Android Go

Android Go saapuu tulevan Android O -käyttöjärjestelmän myötä ja jatkoa seuraa tulevien Android-versioiden kanssa. Android Go -ohjelmassa käyttöjärjestelmä on optimoitu toimimaan laitteissa, joissa on RAM-muistia yksi gigatavu tai vähemmän. Lisäksi mukana on työkaluja, jotka auttavat hillitsemään mobiilidatan käyttöä.

youtube-go

Google on itse kehittänyt sovelluksistaan versioita, jotka esimerkiksi auttavat vähentämään mobiilidatan tarvetta. Chrome-selaimen Data Saver voi esittää verkkosivuista yksinkertaistettuja sivuja, kun taas YouTube Go voi esimerkiksi tarjota videoista esikatseluja kuvien muodossa sekä antaa ladata videoita offline-tilassa katseltavaksi halutulla laadulla ja datamäärällä.

play-store-go

Kolmantena kuvaan astuvat kolmannen osapuolen sovellukset, jotka optimoidaan toimimaan vähällä RAM-muistilla ja heikkotehoisilla suorittimilla sekä liikuttamaan mahdollisimman vähän mobiilidataa. Näitä sovelluksia varten Android Go saa oman Google Play -sovelluskaupan.

Ensimmäisten Android Go -laitteiden on määrä saapua markkinoille vuonna 2018.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Mullistaisivat ensin kalliit!.

 2. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Jonkinlainen Android Onen inkarnaatio. Kuolleena syntynyt. Ihan pelkästään jo siksi, että ei sovelluskehittäjät ala tekemään tuollaiselle mitään sovelluksia. Onhan se ihan selvää, ettei tuollaisen puhelimen käyttäjä tuota sovelluskehittäjälle mitään. Ei nuo osta mitään pro- tai ad-free versioita sovelluksista.

 3. Merkitsijä

  Tehokkaiden älypuhelimien hinnat tippuvat jatkuvasti. Varsinkin nyt kun tehokkaampien sirujen tarve tulee pienentymään. Ymmärrän kyllä että ihan köyhimmissä kehitysmaissa tuolle löytyy markkinat, mutta ei muualla. Googlen olisi kannattamut julkaista jo viis vuotta sitten tuollainen

 4. Juha

  Sitä luulisi, että nuorison maailmankuva ja matkailu olisi avartaneet näkemystä jo vähän. Mutta ei, ei nää älyä että kehittyvissä ja kehitysmaissa puhelimet on käytännössä edelleen alle 50€. Ja silloinkin annetaan vanha vaihdossa ja loput osamaksulla.

Tuoreimmat jutut