Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Katso kuvat ja video – näyttääkö uusi huippu-iPhone tältä? Saatavuus tulee olemaan aluksi todella heikko

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Kuhina Applen tulevan iPhone-sukupolven ympärillä jatkuu. Jälleen kerran on tarjolla uutta kuvamateriaalia sekä tietoja aikataulusta.

Tuttu vuotaja OnLeaks on yhdessä GearIndian paljastanut uutta, perinteiseen OnLeaks-vuotojen tapaan väitettyihin vuotaneisiin CAD-suunnittelutiedostoihin perustuvaa kuvamateriaalia, myös videon muodossa, tulevasta huippu-iPhonesta, johon odotetaan koko etupuolen täyttävää OLED-näyttöä.

Päälinjat tulevasta iPhonesta ovat jo aika lailla selvillä: lasia edessä ja takana, reunoja kiertää runko ruostumattomasta teräksestä sekä takaa löytyy kaksoiskamera pystysuuntaan aseteltuna. Suurin kysymys on sormenjälkitunnistin: onnistuuko Apple integroimaan sen osaksi näyttöä suunnitelmiensa mukaisesti vai joutuuko se turvautumaan vaihtoehtoiseen ratkaisuun, sormenjälkilukijan sijoittamiseen puhelimen taakse.

Mitat kuvissa nähtävissä puhelimessa ovat 143,5 x 70,9 x 7,7 millimetriä eli se olisi hieman paksumpi kuin nykyinen 7,1 millimetriä paksu iPhone 7.

Tuoreimmissa kuvissa ei sormenjälkilukijaa takana nähdä. Applen on raportoitu kehittäneen tulevasta huippu-iPhonesta useita erilaisia prototyyppejä. Lopulta villeimmistä suunnitelmista sivuille kaartuvasta näytöstä näyttää luovutun, mutta tavoite näytöstä löytyvästä sormenjälkitunnistimesta elää yhä.

Tuttuja ovat myös jo puheet uuden huippu-iPhonen aikataulun viivästymisestä perinteisestä syyskuusta. Nyt KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo, kenties Applen suunnitelmien parhain paljastaja viime vuosilta, toteaa tuoreimmassa raportissaan ”pahimman mahdollisen skenaarion” todennäköisyyden kasvaneen. Tämä tarkottaisi huippu-iPhonen tuotannon täyden käynnistyksen myöhästymistä loka- tai todennäköisesti jopa marraskuulle elo-syyskuulta.

Tuotannon viivästyminen tarkoittaisi uuden iPhonen saatavuuden olevan aluksi tavanomaistakin huomattavasti heikompi, jopa pitkälle ensi vuoden puolelle asti. Kuo ennustaa viivästymisen takia uusien iPhone-mallien toimitusten yltävän tänä vuonna vain 80-90 miljoonaan puhelimeen, kun normaalissa aikataulussa määrä olisi 100-110 miljoonaa.

Uuden huoppu-iPhonen tuotannon on raportoitu vaikeutuneen useista eri syistä, kuten pulasta OLED-näyttöjä Samsungilta, sormenjälkilukijan integroinnista näyttöön kuin myös uusien etupuolelle tulevien 3D-kasvontunnistusantureiden valmistuksen vaikeudesta.

Huippu-iPhonen (iPhone 8 / iPhone X / iPhone Edition…) lisäksi Applelta odotetaan nykyisestä päivitettyjä iPhone 7s ja iPhone 7s Plus -malleja.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. herrahoo

  Pakollinen suojakortsu päälle niin näyttää samalta kuin aina.

 2. Matti#2

  Ei oikein säväytä galaxy s8:in verrattuna

 3. Sony

  Nähdään taas kuinka Apple tulee kaikessa jäljessä. Kamerakyttyrä on niin vuotta 2015. :D

  • Hendriks

   Puhelimen julkaisuun on puoli vuotta aikaa….., eipä hoppuilla!.

  • Jonahan

   ”Kaikessa”, lol. Ulkokuori ei ole kuin pienen pieni osa ”kaikkea”, ei edes silloin kun se ulkokuori on jonkun kolmannen osapuolen kuvittelema.

Tuoreimmat jutut