Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Amazon julkisti uuden Echo Show’n – kodin älykaiuttimeen tuli myös näyttö ja videopuhelut

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Amazonin uusi Echo Show.

Amazonin uusi Echo Show.

Verkkokauppajätti Amazon.com on julkistanut uuden näytöllä varustetun version kodin älykaiuttimestaan Echosta. Uusi Echo Show laajentaa laitteen toiminnallisuutta näytön suomilla mahdollisuuksilla kuten videopuheluilla.

Amazonin alkuperäinen Echo aloitti älykaiuttimien buumin Yhdysvalloissa. Sittemmin samoille apajille on ehtinyt jo Google omalla Home-kaiuttimellaan, Microsoftin Cortana tulee syksyn tullessa kaiuttimiin kuten Harman Kardonin jo juuri esittelemään Invokeen ja Applen tiedetään kehittäneen omaa Siri-kaiutintaan, joka saatetaan julkistaa jo myös 5. kesäkuuta vuotuisen WWDC-kehittäjäkonferenssin avaavassa julkistustilaisuudessa.

Amazonin uusi Echo Show tulee Yhdysvalloissa myyntiin kahtena värivaihtoehtona, musta ja valkoinen, 229 dollarin hintaan ja toimitukset alkavat 28. kesäkuuta.

Tutuista Alexa-äänikomennoista uusi Echo Show laajentaa toiminnallisuutta 7 tuuman kosketusnäytöllä, joka voi tarjota lisätietoa kysymyksiin ja pyyntöihin sekä perustietoja, kuten kellonajan, kalenterin ja säätiedot. Lisäksi Echo Show’ssa on myös 5 megapikselin kamera, minkä ansiosta useampien laitteiden välillä voidaan puhua videopuheluja.

Echon sisältämä Alexa-virtuaaliavustaja osaa vastata monenlaisiin kysymyksiin, minkä lisäksi se integroituu jo lukemattomiin palveluihin, joille sovelluskehittäjät ovat tuoneet tuen. Yksi suosittu käyttökohde Echolle ja Alexalle on toimia älykodin ohjaimena – kiitos integraation muun muassa Philips Hue -älylamppujen sekä muiden älylaitteiden kanssa. Uuden Echo Show’n näyttöä voidaan hyödyntää myös esittämään Ring-älyovikellon tai valvontakameran videokuva.

Pyydettäessä Echoa soittamaan musiikkia, Echo Show näyttää sanat näytöllä. Se osaa myös pyydettäessä toistaa videoita YouTubesta. Videopuhelut toimivat toisten Echo Show -laitteiden kanssa tai Echo-sovelluksella varustettujen Android- tai Apple iOS -laitteiden kanssa. Niitä laajentaa Drop In -ominaisuus, jolla voi kurkata toisen Echo Show’n kameranäkymää ilman tarvetta vastapuolelle vastata puheluun – toki, kun laitteesta on ensin annettu lupa näin tehdä. Myös pelkät äänipuhelut onnistuvat.

Teknisesti Echo Show sisältää kahdeksan suuntaavaa mikrofonia sekä Dolby-tuelliset kahden tuuman stereokaiuttimet. Sisuksissa on Intel Atom x5-Z8350 -suoritin ja Echo Show tukee Wi-Fi-yhteyttä kahdella taajuudella 802.11a/b/g/n -tasoisesti.

https://www.youtube.com/watch?v=WQqxCeHhmeU&feature=youtu.be

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut