Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Spotify ja joukko muita valittavat sovelluskauppojen käytännöistä EU-komissiolle

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Spotify iPhonessa.

Spotify iPhonessa.

Spotify, toinen eurooppalainen musiikkipalvelu Deezer, Rocket Internet ja muita eurooppalaisia yhtiöitä ovat lähettäneet kirjeen EU-komissiolle, jossa ne pyytävät komission kilpailuosastoa tutkimaan käyttöjärjestelmien, sovelluskauppojen ja hakukoneiden hallitsevan markkina-aseman väärinkäyttöä ja toimintaa portivartijoina. Asiasta uutisoi Financial Times.

Kirjeessä ei suoraan mainita Applea tai Googlea, vaikka se on selvästi suunnattu niitä vastaan. Kirjeen lähettäjien mukaan hallitsevat alustat voivat käyttää ja ja myös käyttävät väärin etuoikeutettua asemaansa.

Esimerkiksi musiikkipalvelut ovat luonnollisesti huolissaan, sillä sekä Applella että Googlella on myös omat musiikkipalvelunsa, joita ne voivat suosia. Esimerkiksi Apple ottaa jopa 30 prosenttia App Store -maksuista eikä päästä sovelluskauppaansa sovelluksia, joissa tarjottaisiin digitaalisen sisällön tilausmahdollisuuksia sovelluksessa muuten kuin Applen ”verottaman” sovelluskaupan kautta. Esimerkiksi Spotify-tilaus App Storen kautta tilattuna onkin kalliimpi kuin suoraan Spotifyn itsensä kautta esimerkiksi verkkoselaimella hankittuna.

Lisäksi Spotify ja muut ovat huolissaan pääsystään riittäviin analytiikkatietoihin sekä alustojen omien palveluiden markkinoinnista.

EU:ssa harkitaan parhaillaan uudistuksia kilpailulainsäädäntöön ja harkitaan uuden elimen perustamista ratkaisemaan suurten internet-alustojen ja pienempien yritysten välisiä kiistoja.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi