Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoftin ”opiskelijan Surface-läppärin” hinta Suomessa alkaen 1 169 euroa – huippuversio jopa 2 549 euroa!

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Microsoftin uusi Surface Laptop saapuu nopeasti myyntiin myös Suomessa. Microsoft itse on jo aloittanut omassa verkkokaupassaan ennakkotilausten vastaanottamisen laitteesta.

Suomessa Surface Laptopin lähtöhinta on 1 169 euroa. Hinta on lähes sama kuin Applen MacBook Airin, jonka virallinen lähtöhinta on nyt 1 179 euroa. Surface Laptop on selkeästi tehty MacBook Airin haastajaksi, ja Microsoft myös vertaili uutuuttaan eri tavoin Airiin julkistustilaisuudessaan. Microsoftin mukaan Surface Laptop on MacBook Airia ohuempi ja kevyempi, mutta i7-suorittimella 50 prosenttia tehokkaampi ja tarjoaa pidemmän akunkeston.

Surface Laptopin toimitukset käynnistyvät 15. kesäkuuta.

Valitettavasti ja yllättäen laite saapuu Yhdysvaltojen ulkopuolella markkinoille vain yhdessä värissä, platina, vaikka Microsoft julkistustilaisuudessa korostikin juuri laitteen tavallista laajempaa neljän värivaihtoehdon valikoimaa.

Surface Laptopin versiot ja hinnat Suomessa ovat:

 • Intel Core i5 + 4 Gt RAM + 128 Gt tallennusmuisti, 1 169 €
 • Intel Core i5 + 8 Gt RAM + 256 Gt tallennusmuisti, 1 499 €
 • Intel Core i7 + 8 Gt RAM + 256 Gt tallennusmuisti, 1 829 €
 • Intel Core i7 + 16 Gt RAM + 512 Gt tallennusmuisti, 2 549 €

Surface Laptopin teknisiä tietoja:

 • 13,5 tuuman PixelSense-kosketusnäyttö, 3:2-kuvasuhde, 2256 x 1504 pikseliä (201 per tuuma)
 • Intelin Core i5 tai i7 -sarjan suoritin
 • 4, 8 tai 16 gigatavua RAM-muistia
 • 128, 256 tai 512 gigatavua tallennusmuistia (PCIe SSD -massamuisti)
 • 1 USB 3.0 -portti + Mini DisplayPort -näyttöliitäntä + 3,5 mm -audoliitäntä + Surface Connect -liitäntä
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac ja Bluetooth 4.0 -yhteydet
 • Noin 1,25 kilogrammaa painoa
 • 14,47 millimetriä paksuutta takareunassa ja vain 9,9 millimetriä etureunassa
 • 720p HD -kamera
 • Windows Hello -kirjautumisen tuki

Surface Laptop on varustettu uudella, samassa tilaisuudessa myös esitellyllä Windows 10 S -versiolla, johon voi asentaa sovelluksia vain ja ainoastaan Windowsin sovelluskaupasta. Se ei näin tue vanhempia perinteisiä Win32-Windows-sovelluksia, jotka eivät ole tarjolla kaupan kautta. Microsoftin tavoitteena on ollut kehittää Windows 10 S:stä helpommin hallittava Windows

Microsoft pyrkii Windows 10 S:llä haastamaan maailmalla erityisesti koulukäytössä suosiotaan nopeasti kasvattaneet Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmällä varustetut Chromebook-tietokoneet. Windows 10 S on päivitettävissä lisämaksusta tai vuoden loppuun asti ilmaiseksi Windows 10 Pro -versioksi. Mukana Surface Laptopissa on vuoden Office 365 Personal -tilaus syyskuun loppuun mennessä tehdyissä tilauksissa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. HyvääPäivää

  Ja tämän piti olla edullinen Chrome-läppärien haastaja?!?

 2. juujika

  Tuon hintaluokan laite sopii niille jotka ovat opiskelemassa hankkenissa tai vastaavassa, ei muille.

  • Aki m

   Valtion takaamalla opintolainalla jokainen voi hankkia yli tonnin läppärin. Hyvä läppäri on järkevä investointi, joka lisää tuottavuutta.

   • calileon

    Ja onhan monilla opiskelijoilla Macbookkejakin, ja hintaero Airin ja halvimman Surfacen välillä on MS:n eduksi 10 euroa.

    • Matti#2

     Aireja saa kyllä aika monesta paikasta alle 900€.

     • calileon

      Perustin kommentin suositushintaan. En tullut tarkistaneeksi mihin hintaan halvimmillaan saa. Voi olla että tätäkin saa halvemmalla kuin nyt ilmoitetut suositushinnat.

   • Hendriks

    Miten kallis läppäri lisää ”tuottavuutta” yhtään sen enempää kuin halvempi?. Opiskelut etenevät suunnitellussa tahdissa!. Kallis läppäri ei saa ketään valmistumaan etuajassa!. 😅

    • calileon

     Kukaan ei sanonut että valmistuu nopeammin paremmalla läppärillä vaan että se lisää tuottavuutta. Nopeammin enemmän. Halpa, hidas ja jumitteleva läppäri saattaa vuositasolla lisätä jopa sadoilla tunneilla sen ääressä vietettyä aikaa, ja tämä aika on hukkaan heitettyä aikaa, kun odottelee että ohjelmat tms. aukeavat.

     • Hendriks

      Nyt kyllä liioittelet!. Sadoilla tunneilla!. 🙄

     • calileon

      Satoja tunteja on ehkä liioittelua mutta esimerkkinä meidän 300 euron läppäri verrattuna kalliimpaan laitteeseen. Keskimäärin 20min päivässä kauemmin menee halpislaitteella säätämiseen kuin kalliimmalla pöytäkoneella. Jos laitetta käyttää päivittäin saman verran, mitä tosin itse en tee, kuluu vuositasolla aikaa halpiksen kanssa reippaat 120 tuntia enemmän pelkkään koneen aukeamisen ja ohjelmien aukeamisen ja jumittamisen loppumisen odotteluun. Lisäksi netin käyttö on nopeampaa laitteella jossa on parempilaatuinen wifi/ethernet-piiri.

      Kellotin mielenkiinnosta molemmat laitteet siten että laitoin koneen käyntiin, kirjauduin sisään, avasin nettiselaimen, avasin Mobiili.fi:n sivun ja luin ensimmäisen jutun heti kun sivu oli kokonaan ladannut, avasin Photoshopin ja käsittelin kuvaa tietyn kavan mukaan ja lisäsin siihen muutaman tekstin ja niihin efektit, avasin Officen ja laitoin lukemani tekstin copy-pastena tiedostoon ja tallensin sen Onedriveen. Tämän jälkeen sammutin koneen. Pöytäkoneella aikaa kului n. 12 minuuttia ja läppärillä sama operaatio n. 16 minuuttia. Aikaa kului siis reilut 30% kauemmin, eli tuntia kohden 20min. Tosin kaava ei päde jos käyttää koko ajan samaa ohjelmaa eikä joudu avaamaan uusia. Mutta yllättävän paljon enemmän aikaa kuluu halpiksen kanssa.

 3. Juha

  Miten pääsisi helpoiten opiskelijaksi? Ei mulla työssäkävijänä ole tuollaisiin ollut varaa.