Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft julkisti uuden Surface Laptop -läppärin – tässä on haastaja MacBook Airille

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Microsoft on julkistanut koulutukseen keskittyvässä tilaisuudessaan New Yorkissa uuden Surface Laptop -tietokoneen, joka on myös uuden Windows 10 S -malliston lippulaivatuote.

Surface Laptopin esitteli Microsoftin Surface-tuotekehityksen vetäjä Panos Panay.

Surface Laptopin esitteli Microsoftin Surface-tuotekehityksen vetäjä Panos Panay.

Surface Laptop on varustettu uudella, samassa tilaisuudessa myös esitellyllä Windows 10 S -versiolla, johon voi asentaa sovelluksia vain ja ainoastaan Windowsin sovelluskaupasta. Se ei näin tue vanhempia perinteisiä Win32-Windows-sovelluksia, jotka eivät ole tarjolla kaupan kautta. Microsoftin tavoitteena on ollut kehittää Windows 10 S:stä helpommin hallittava Windows

Microsoft pyrkii Windows 10 S:llä haastamaan maailmalla erityisesti koulukäytössä suosiotaan nopeasti kasvattaneet Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmällä varustetut Chromebook-tietokoneet. Windows 10 S on päivitettävissä vuoden loppuun asti ilmaiseksi ja tämän jälkeen lisämaksusta Windows 10 Pro -versioksi. Mukana Surface Laptopissa on vuoden Office 365 Personal -tilaus. Tämä etu koskee tilauksia ennen syyskuun loppua.

Surface Laptopin hinta lähtee 999 dollarista ja toimitukset käynnistyvät 15. kesäkuuta alkaen. Myyntiintulosta Suomessa ei ole vielä tietoa.

Surface Laptopin näppäimistö on kannettaville tietokoneille poikkeuksellisesti alcantara-pintainen. Muuten laitteen runko on alumiinia. Tarjolle laite on tulossa neljänä eri värivaihtoehtona: Platinum, viininpunainen Burgundy, sininen Cobalt Blue ja grafiitinkultainen Graphite Gold – tosin ilmeisesti näistä vain Platinum tuodaan myyntiin Yhdysvaltojen ulkopuolella ja muut värit rajoittuvat Yhdysvalloissakin Core i5-7200U -suorittimen, 8 gigatavun RAMin ja 256 gigatavun tallennusmuistin malliversioon.

Näyttö- ja näppäimistöosa eivät Surface Laptopissa ole irroitettavissa toisistaan, joten myös näin Surface Laptop eroaa esimerkiksi aiemmasta korkeamman hintaluokan Surface Bookista.

Surface Laptopin akunkestoksi Microsoft kertoo 14,5 tuntia. Microsoft vertaili uutuuttaan tilaisuudessa myös Applen tarjontaan: uutuus on kevyempi ja ohuempi kuin MacBook Air tai MacBook Pro ja i7-suorittimella 50 prosenttia MacBook Airia suorituskykyisempi – sekä tarjoaa pidemmän akunkeston kuin yksikään MacBook.

Surface Laptopin teknisiä tietoja:

 • 13,5 tuuman PixelSense-kosketusnäyttö, 3:2-kuvasuhde, 2256 x 1504 pikseliä (201 per tuuma)
 • Intelin Core i5 tai i7 -sarjan suoritin
 • 4, 8 tai 16 gigatavua RAM-muistia
 • 128, 256 tai 512 gigatavua tallennusmuistia (PCIe SSD -massamuisti)
 • 1 USB 3.0 -portti + Mini DisplayPort -näyttöliitäntä + 3,5 mm -audoliitäntä + Surface Connect -liitäntä
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac ja Bluetooth 4.0 -yhteydet
 • Noin 1,25 kilogrammaa painoa
 • 14,47 millimetriä paksuutta takareunassa ja vain 9,9 millimetriä etureunassa
 • 720p HD -kamera
 • Windows Hello -kirjautumisen tuki
Surface Laptopin eri mallivaihtoehtojen tekniset tiedot.

Surface Laptopin eri mallivaihtoehtojen tekniset tiedot.

Surface Laptop tukee myös Surface-lisävarusteita, kuten viime syksynä yhdessä Surface Studion kanssa esiteltyä Surface Dial -pyörää sekä Surface Pen -kynää.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. LaDeX

  Tonnin kone ja pitää maksaa extraa jotta saa käyttöjärjestelmästä saa oikeasti käytettävän…

  • Kalle

   Haha, sunko mielestä kallis laittetta ajatellen. Ei mun mielestä ainakaan! Vaikuttaa hyvältä laitteelta! Ja ei kannata vielä käyttöjärjestelmää tuomita. Windowskaupassa on melko paljon sovelluksia kuitenkin tietokoneille ja varmaan määrä lisääntyy tämän myötä paljon!

   • LaDeX

    Lisääntyy yhtälailla kuin lisääntyi RT:n tullessa eli ei lisäänny. Eikä tuossa keinotekoisessa rajoitteessa ole mitään järkeä muutenkaan.

  • Matti#2

   Joo, ei ainakaan chromebookin kanssa kilpaile. Tosin MS taitaa voidella kuntapäättäjiä aika avokätisesti. Hirveän väännön jälkeen meilläkin päädyttiin peruskouluissa Googlen Gafeen ja chromebookkeihin, säästöä satoja tuhansia per vuosi.

   • Kairaaja

    Näkyykö säästö sun lompakossa? Onnea vaan ton venhkeen kanssa…

    • Matti#2

     Mitä onnea? Tottakai kunnan säästö näkyy kuntalaisen lompakossa.

     • Jonahan

      Ei se nyt ihan niin yksinkertaista ole. Riippuu ihan siitä jätetäänkö se raha käyttämättä vai käytetäänkö johonkin muuhun. Todennäköisesti käytetään.

     • Matti#2

      LPR päätti olla nostamatta päivähoitomaksuja (sama budjetti kuin kouluilla) eli näkyi suoraan kukkarossa.

 2. tieto kone guru

  Windows S tuskin tulee olemaan kovin pitkään markkinoilla. Itse en taida käyttää mitään Windowsin sovelluskaupasta ladattavia sovelluksia.

  • jake123

   Juu en minäkään ole käyttänyt vinkkari-sovelluksia/ohjelmia nyt ainakaan 17 vuoteen…

 3. Yusa

  RT oli täysin soiva peli peruskäyttöön. Tässä on eväät vielä parempaan. Lähes kaikki hoituu kuitenkin selaimella ja tiukan paikan tullen löytyy Officet. Surface 2 on edelleen päivittäin käytössä ja pelaa akkuineen kaikkineen täysin vaikka ikää on yli 4 vuotta. Rajoittunut ei aina ole kirosana.

 4. Aki m

  Tosi vakuuttavan oloinen laite. Runko alumiinia, hyvä näyttö, kevyt, akku kestää pitkään, kämmentuki alcantaraa, core i5 vakiona. Itse laite näyttää näyttää todella hyvin viimeistellyltä.
  Huonoina puolina on 4GB vakiona muistia ja vanhentuneet liittimet. Kosketusnäytön olisi voinut jättää pois, kun windows 10 on huonosti optimoitu kosketusnäytölle ja läppärillä sitä on epämukava käyttää.

  Outoa että vakiona tulee windows 10S, jonka kuitenkin voi ilmaiseksi päivittä 10 pro:n tämän vuoden loppuun mennessä. Päivitys maksaa sen jälkeen 49 dollaria.

  • SANDY

   Microsoft haluaa vain katsoa kuinka moni päivittää pro versioon eli kannattaako win10s vai onko yhtä susi kuin RT.

 5. SANDY

  Harmi kun ei ole 2 in 1 kone jolloin näytän saa käännettyä tablettikäyttöä varten, kosketusnäyttö on pelkässä läppärissä vähän outo eikä kovin mukava käyttöinen.

Tuoreimmat jutut