Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uskomaton käänne iPhone-huhuissa: tuleeko huippu-iPhone kahtena versiona?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iDropNews tilasi näyttävän luonnoksen tulevasta iPhonesta omien tietojensa perusteella. Touch ID -sormenjälkitunnistin sekä etukamera olisi integroitu näyttöön.

iDropNews tilasi näyttävän luonnoksen tulevasta iPhonesta omien tietojensa perusteella. Touch ID -sormenjälkitunnistin sekä etukamera olisi integroitu näyttöön.

iPhone-huhumylly on ollut tänä vuonna jos mahdollista vielä tavanomaistakin kaoottisempi. Syy on uudessa iPhone-huippumallissa, johon on tulossa paljon uudistuksia – mutta epäselvää vielä on, mitkä Applen suunnitelmista lopulta toteutuvat.

Lähes selvänä jo jonkin aikaa sen sijaan on pidetty sitä, että yhden ensi kertaa OLED-näytöllä varustetun huippu-iPhonen lisäksi nykyiset iPhone 7 ja iPhone 7 Plus ovat saamassa suorat seuraajat, iPhone 7s:n ja iPhone 7s Plussan. Näin on kertonut muun muassa KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo, viime vuosien luotettavin Applen suunnitelmien paljastaja.

Nyt tämä kahden iPhone 7s:n ja yhden uuden iPhone-huippumallin yhdistelmäkin on kuitenkin asetettu kyseenalaiseksi.

Kiinalainen MicGadget-sivusto toteaa tähän asti kuultujen tietojen olevan väärässä. Sen sijaan tulossa olisi uusi OLED-näyttöinen iPhone vain kahtena versiona. Applen hovivalmistaja Foxconn on saanut tilauksia vain kahdesta uudesta mallista, kertovat MicGadgetin lähteet tämän maailman suurimman elektroniikkavalmistajan sisällä. Molempiin uusiin iPhoneihin olisi tulossa taakse samanlainen kaksoiskamera.

Toistaiseksi kuultujen raporttien jälkeen edelleen ylivoimaisesti todennäköisimmältä vaikuttaa Applen suunnitelmiin kuuluvan kaksi iPhone 7s:ää ja yksi uusi huippu-iPhone OLED-näytöllä, joka voi saada nimekseen esimerkiksi iPhone 8, iPhone X tai iPhone Edition. Etupuolen täyttävän OLED-näyttöpaneelin koon pitäisi olla 5,8 tuumaa, josta alareunaan varatun toimintoalueen jälkeen jäisi 5,15 tuumaa aktiivista näyttöpinta-alaa.

MicGadgetin raportti langettaa kuitenkin pienen epäilyksen varjon näillekin odotuksille. Voi toki olla, että Foxconn valmistaa jatkossa vain kahta iPhone-mallia, kuten MicGadget raportoi. Joku muu jo Applen alihankkijoista voi valmistaa kolmannen mallin. Siirtymää vain OLED-näyttöihin iPhoneissa jo tänä vuonna on vaikea uskoa näyttöjen heikon saatavuuden takia. Uusien tehtaiden myötä OLED-paneelien tuotantokapasiteetti on kasvamassa rutkasti vasta lähivuosina, jolloin niiden käyttö iPhoneissa voisi laajentua. Tosin Applen huhutaan myös jo valmistelevan siirtymistä OLED-näytöistä MicroLED-näyttöihin, joten OLED-tuotantokapasiteetilla ei välttämättä ole enää vaikutusta tulevaisuudessa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Matti#2

    Onko lähes jokaisessa otsikkossa oltava kysymys? Eikö otsikon pitäisi olla informatiivinen? Otsikko kysyy lukijalta, kun tieto pitäisi olla jutussa.

    • Kairaaja

      Eihän täällä ole nykyää kuin kysymyksiä? Arvailuja arvailujen perää, infoa täältä ei paljoa saa.

Tuoreimmat jutut