Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tämä iPhone-vuoto lupaa hyvää – onnistuuko Apple sittenkin kunnianhimoisissa suunnitelmissaan?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Viime viikolla nähtiin useampia väitettyjä vuotoja uudesta huippu-iPhonesta, jossa esimerkiksi Touch ID -sormenjälkitunnistin oli takana vaikka pidemmän aikaa sen on odotettu tulevan integroiduksi osaksi näyttöä.

Applen tiedetään kehittäneen useampia erilaisia prototyyppejä tulevasta iPhone-mallista. Nyt kysymys kuuluukin, saadaanko malleista kunnianhimoisempi ratkaisu kehitettyä sille tasolle, että se voidaan lanseerata. Applella on raportoitu olleen haasteita niin sormenjälkilukijan kuin myös muidenkin uusien komponenttien, kuten 3D-antureiden, integroinnissa osaksi puhelinta.

Uusi vuoto Benjamin Geskiniltä esittelee väitetyn uuden iPhonen toimimattoman niin sanotun dummy-mallikappaleen, jossa ilmeisesti sormenjälkilukija olisi tarkoitettu osaksi näyttöä ja mukana muutkin huhutut elementit uudesta iPhonesta, kuten takana uudella tavalla pystysuuntaan järjestelty kaksoiskamera.

Geskin on tullut tunnetuksi taidokkaista kuvanmuokkauksistaan, mutta näiden kuvien hän väittää olevan aitoja ja saaneensa ne ystävältään.

Kuvien puhelimessa on myös takana lasipinta, kuten iPhone-huhut ovat huippumallista kertoneet. Lisäksi oikealta reunalta perinteiseen tapaan löytyvä virta/lukituspainike on aiempaa huomattavasti, jopa tuplasti, pidempi. Etu- ja takalasi näyttäisivät yhdistyvän melko saumattomasti ruostumatonta terästä olevaan runkoon. Kuvien puhelimen väritys ei ole lopullinen, vaan myös teräs tulee olemaan lopulta kiiltävän mustaa Geskinin mukaan.

Puhelimen koko vastaa iPhone 7:tä ja paksuus on samat 7,1 millimetriä. Näyttö kattaa käytännössä koko etupuolen. Aiemmat tiedot ovat kertoneet uudeksi näytön kooksi 5,8 tuumaa verrattuna iPhone 7:n 4,7 tuumaan. Näytön alareuna olisi varattu toimintoalueelle ja niin sanotuksi aktiiviseksi näyttöpinta-alaksi jäisi 5,15 tuumaa. Näyttötekniikaksi tiedetään olevan tulossa ensi kertaa iPhonessa OLED, joka tarjoaa yleisesti LCD-näyttöjä paremman rikkaamman väritoiston ja kontrastin.

Kiinasta kantautuu myös alta löytyvä väitetty uusi kuva iPhonen sisäisestä suunnittelusta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Eikös tuon pitänyt kunnioittaa alkuperäistä iphonea eikä iphone3g’tä tai iphone4.
  Kaiken lisäksi design on suoraan apple watchista otettu joten ”all new design” ei pidä (taaskaan) paikkansa.
  Ja tuon lähtö hinta olisi tonni? Ei siltä näytä, pitemminkin halpa 200€ kiinaluuri tuosta mieleen tulee, toki tuosta puuttuu vielä se ”halventava” omenalogo.

  Alkuperäistä lukuun ottamatta Iphone5 on edelleen hienoin iphone mikä minulla on ollut.

  Toki tuo voi olla (toivottavasti) ihan jotain muuta.

  • Vili

   ”Ei siltä näytä, pitemminkin halpa 200€ kiinaluuri tuosta mieleen tulee”

   tiedätkö mitä dummy unit tarkoittaa?

   • SANDY

    Tiedän kyllä mitä dummy unit tarkoittaa mutta miten se liittyy Apolen halvannäköisiin ja tuntuisiin tekeleisiin?

    • Vili

     Dummy Unit on kuin elokuva ilman värimäärittelyä. Ei se siitä kamerasta sen näköisenä ulos tule mitä sinä sen esim elokuvateatterissa näet.

     Jos et ymmärtänyt dummy Unit ei ole valmis tuote valmiilla materiaaleilla.

     ”Kuvien puhelimen väritys ei ole lopullinen, vaan myös teräs tulee olemaan lopulta kiiltävän mustaa Geskinin mukaan.”

     • SANDY

      Tiedän kyllä ja tuo on vain yksi monista prototyypeistä mitä Applella on ja siksi toivonkin että tuo ei ole ns ”final design” mallin dummy.

     • Vili

      No eihän tuo nyt näytä yhtään miltään kun se ei ole valmis.

     • SANDY

      ”No eihän tuo nyt näytä yhtään miltään kun se ei ole valmis”

      Ei näytä monimuukaan jo markkinoilla oleva iphone

     • Vili

      Kyllä kaikki iPhonet näyttää ja tuntuu erittäin laadukkailta. Ja se on nimeomaan ne materiaalit ja viimeistely mitkä sen tekee.

     • SANDY

      Joo lohkeileva maalipinta mattamustassa 7’ssa, muovinen, liukas ja altis naarmuille peilimusta 7. Error 53 ja bendgate 6/6s, akku ongelmat ios 10’ssä iphone5, antennigate iPhone 4, Bluetooth ongelmat ja ajoittain räjähtelevät akut järjestäen jokainen iPhone malli. Todella ”laadukasta”

      Näitä laatu ongelmia minäkin kaipaan Huawein luureihin, suorastaan harmi kuinka paljon paremmin huawei tekee puhelimensa ja saa vielä puolet halvemmalla ;)

     • Vili

      Luulin että tässä puhutaan ulkonäöstä eikä mistään harvinaisista vioista. Jos lukee nettiä ja tekee niiden perusteella päätelmät niin saa harvinaisen väärän kuvan.

      Vai onko S8 nyt myös todella surkea ja laaduton luuri koska joillakin esiintyy punertavaa näyttöä ja langaton lataus ei pelaa?

      Voin sanoa vuodesta 2009 omistaneeni 3 eri iPhonea eikä yhdessäkään ole ollut mitään vikaa, ihan kuten ei suurimmalla määrällä muillakaan käyttäjistä. Luuletko oikeasti että näitä myytäisiin satoja miljoonia jos laatu ei olisi hyvää?

      Se vain on valitettava fakta, että mitä enemmän puhelimia myydään sitä todennäköisempää sieltä löytyy niitä ongelmallisia yksilöitä vaikka suurin osa ei kyseisiä ongelmia tule kokemaan.

      ”Näitä laatu ongelmia minäkin kaipaan Huawein luureihin, suorastaan harmi kuinka paljon paremmin huawei tekee puhelimensa ja saa vielä puolet halvemmalla ;)”

      Ihan samalla tavalla sieltä varmasti löytyy ongelmia ja en usko että se laatu on yhtään parempaa.

      Googletin huawei problems, näyttää olevan bluetooth ongelmaa, wifi ongelmaa, ongelmia kosketusnäytön kosketuksessa, GPS ongelmia. Kuinka pitkän listan haluat että teen nimittäin tuolla on aika kasa ongelmia.

 2. Sony

  Hyi helvetti

 3. Hendriks

  Huvittavaa, että joidenkin lukkarinrakkaus puhelimia kohtaan on niin suurta, että nämä tällaiset kiinnostavat niin paljon!.

  ”Geskin on tullut tunnetuksi taidokkaista kuvanmuokkauksistaan,”

  😆🤣

 4. Welger

  Ei oo kyllä aito.
  Näyttää siltä niinku yrittäis matkia Samsungin designia mutta ei halua tuhlata rahoja puhelimen kehittelyyn.

  • Ape

   Totta!

 5. Sendaaja

  On taas AppleSuomi.fi toimittajat olleet vauhdissa. Kyseessä on tunnettu herra joka yrittää saada feikeillä aihaan hypeä ja väittää niiden olevan aitoja.

  http://www.androidpolice.com/2017/01/28/wary-fake-leaks-especially-twitter-accounts-like-venyageskin1/

  Yllättäen täällä tartuttiin heti sen enempää asiaa tutkimatta :D

  • Markus Lehtiniitty

   Kyllähän tuo nyt tiedetään. Pääsääntöönkin voi olla poikkeuksia, ja sen takia kaikkea ei myöskään tyrmätä suoralta kädeltä. Nämäkin kuvat voivat hyvin olla eivät ns. aidosta mallista, vaan vuotojen perusteella tehdystä, joka voi olla aitoa vastaava.

Tuoreimmat jutut