Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsungin uusi huippupuhelin ei ole helppo korjattava – mutta ei aivan pahimmastakaan päästä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung Galaxy S8+ ja Galaxy S8.

Samsung Galaxy S8+ ja Galaxy S8.

Samsungin uusien Galaxy S8 ja Galaxy S8+ -huippupuhelinten toimitukset ennakkotilaajille käynnistyvät jo tällä viikolla. Muun muassa Suomessa tilaajat saavat puhelimensa jo perjantaina 21. huhtikuuta. Kaupoista myyntiin puhelimet tulevat viikkoa myöhemmin 28. huhtikuuta.

Nyt Samsungin uutuuksista suurempikokoisempi Galaxy S8+ on jo käväissyt iFixitin purettavana ja arvioitavana.

Galaxy S8+ saa korjattavuudestaan sekä risuja että ruusuja. Kokonaisuutena puhelin saa korjattavuusarvosanakseen kymmenen asteikolla varsin heikosti 4. iFixitin antamiin arvosanoihin laajemmin voi tutustua tässä. Esimerkiksi iPhone 7 ja iPhone 7 Plus ansaitsivat arvosanakseen 7, mutta Galaxy S8 -puhelinten edeltäjät Galaxy S7:n ja Galaxy S7 edgen arvosana oli vain 3.

Galaxy S8+ iFixitin purkamana.

Galaxy S8+ iFixitin purkamana.

Kiitosta Galaxy S8+ saa rakenteestaan, joka koostuu monista modulaarisista komponenteista, jotka ovat vaihdettavissa yksittäin. Myös akku on vaihdettavissa, mutta tiukka liimaus ja kiinnitys takapaneeliin tekevät siitä iFixitin mielestä tarpeettoman hankalaa.

Lasin käyttö etupuolen lisäksi myös takana tekee puhelimesta herkästi särkyvän. Vahva liima molemmissa vaikeuttaa myös pääsyä sinällään muuten helposti vaihdettaviin komponentteihin.

Suurimmat moitteet Galaxy S8+ saa sivuille kaartuvasta näytöstään, jonka takia pelkän näyttölasin vaihtaminen erillään näyttöpaneelista on äärimmäisen vaikeaa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Aki m

  S8+ on huomattavasti suurempi emolevy kuin iPhonessa. Paljon on vaaraa tiivistää komponentteja pienemmälle alueelle. Tähän ehkä sais 20% isomman akun paremmalla, jos emolevy olisi yhtä tiivisti hyödynnetty kuin iPhonessa.

  https://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/igi/bXJmrjsIACAuxEex.huge
  https://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/igi/NlUTLePVEVEnEoqy.huge

  • Hendriks

   Kaikki ei aina ole yks yhteen mustavalkoista,.

   • Aki m

    Vähän ympäripyöreä vastaus. Mikä estää Samsungia tiivistämästä emolevyä pienemmäksi?

Tuoreimmat jutut