Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Windows 10 saamassa toivotun uudistuksen – välilehdet kaikkiin ohjelmiin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Windows 10.

Microsoft kaavailee välilehtien tuomista kaikkiin Windows-ohjelmiin ja -sovelluksiin Windows 10:ssä. Huhun vahvistavat sekä MSPowerUser että Windows Central. Monien käyttäjien toivoma muutos voi uudistaa Windowsin käyttöä merkittävästi.

”Tabbed Shell” -nimellä kehitettävä ominaisuus toimisi tiettävästi niin perinteisissä Win32-ohjelmissa kuin UWP-sovelluksissakin. Ominaisuus toimisi samalla tavalla kuin internetselaimien välilehdet, eli yhdessä sovellusikkunassa voisi olla avoinna useita välilehtiä, joissa on kussakin oma sisältönsä. Esimerkiksi Wordissa voisi avata kaksi tekstitiedostoa eri välilehdille ja liikkua niiden välillä ikkunaa vaihtamatta.

MSPowerUsewrin konseptikuva välilehdistä Windows-ikkunassa.

MSPowerUserin konseptikuva välilehdistä Windows-ikkunassa.

Erilaisten ohjelmien lisäksi välilehdet ovat tulossa myös resurssienhallintaan, eli yhteen ikkunaan voi avata useita eri tiedostokansioita eri välilehdille. Aiemmin vastaava on onnistunut kolmannen osapuolen ohjelmilla, mutta huhuttu uudistus toisi ominaisuuden natiivisti Windows 10:een.

Tiettävästi Windowsin Tabbed Shell toimii kaikkien ohjelmien kanssa ilman erillistä käyttöönottoa. Kehittäjän ei tarvitse ominaisuutta sovellukseensa erikseen tuoda, mutta kehittäjät voivat halutessaan optimoida ominaisuuden toiminnan sovelluksessaan.

Epäselvää on, milloin ominaisuus Windows 10:een on tulossa, mutta hyviä mahdollisuuksia olisivat tulevat Redstone 3- tai 4-päivitykset syksyllä tai ensi vuoden puolella. Toki on mahdollista, että Microsoft vielä kuoppaa idean, mutta siitä saatetaan myös kuulla lisää ensi kuussa järjestettävässä Build-kehittäjäkonferenssissa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Mikko_T

  Windows on askel askeleelta ottamassa ominaisuuksia linuxista. Hyvä hyvä. Vielä kun mainostuksen ja vakoilun saisi pois ja tarpeelliset ohjelmat alkaisi toimimaan windowssissa.

 2. Karmabook

  Itse lisäisin Tabbed Shell -ominaisuuteen selaimen jossa on omia välilehtiä ja selaisin nettisivuja joilla on välilehtiä, myös.

 3. abcdef

  Hmmm, joku mikrosoftin design/käytettävyyspuolella saanut herätyksen 15v vanhasta tekniikasta, jota nyt hehkutetaan jotenkin uutena…

 4. Taas tätä

  Vanha idea taas. Microsoftilla ei mene hyvin.

  Varsin iso kupru tulee muuten silloin, kun kaikilla on sama käyttis ja joku keksii tietoturvaaukon jolla kaikien koneet saadaan lukkoon. Microsoft ei ole vieläkään ymmärtänyt oman järjestelmänsä pahinta haavoittuvuutta.

  Windowsin perusongelma on keskitetty rekisteri. Se voidaan turata rikki kertaheitolla. Tämä ei ole mahdollista hajautetussa järjestelmässä.

  Winkku koneet levähtelee tämän tästä. Ei se numeron muutos kympiksi Microsoftin asenteita muuta. Pakkopäivitys jättää meidät yhden käyttiksen armoille ja historia viimeisen 30 vuoden ajalta on jo näyttänyt toteen, että tuotteet tuodaan asiakkaille puolivalmiina.

  Ei siis mikään ihme, että Google(kin) on alkanut rakentamaan omaa käyttistä.

  • Kairaaja

   Jos se niin helppoa on niin miksi tätä ei ole tapahtunut? Maailman suosituin käyttis niin se on selvää että näitä yrittäjiä riittää. Turvallisin edelleen käyttää…

Tuoreimmat jutut