Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mies kasasi iPhone 6s:n itse kierrätysosista – hinta alle puolet alkuperäisestä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone 6s

Apple iPhone 6s maksaa uutena 669 euroa.

Maailmanmatkaaja Scotty Allen teki taannoin mielenkiintoisen tempauksen. Hän kasasi toimivan iPhone 6s:n Kiinasta ostamistaan komponenteista. Hintaa laitteelle kertyi noin 300 dollaria (noin 295 euroa), eli alle puolet iPhone 6s:n alkuperäisestä 650 dollarin suositushinnasta.

Projekti lähti liikkeelle, kun joku mainitsi, että Shenzhenin alueelta on mahdollista ostaa kaikki tarvittavat komponentit toimivan puhelimen kasaamiseen. Allen tarttui haasteeseen ja ryhtyi haalimaan osia kasaan. Paria kuukautta myöhemmin tarvittavat osat oli hallussa ja mies kasasi niistä toimivan laitteen.

Kaiken kaikkiaan projektille kertyi kustannuksia noin 1000 dollaria, sillä Allen osti paljon työkaluja ja osia, joita hän ei lopulta tarvinnut. Miehen arvion mukaan toimivalle laitteelle kertyi hintaa noin 300 dollaria.

Allen toivoi aluksi, että voisi itse juottaa kasaan toimivan emolevyn puhelinta varten, mutta Touch ID -sormenjälkitunnistin ja siihen liittyvä järjestelmäpiirin suojattu osa mutkistivat asiaa merkittävästi. Allen pääsi helpommalla, kun hän hankki kierrätetyn emolevyn, jonka mukana tuli alkuperäinen Touch ID. Jos tunnistin ja järjestelmäpiiri olisivat olleet peräisin eri laitteista, ei sormenjälkitunnistin olisi toiminut.

Allen päätyi kasaamaan juuri iPhone 6s:n, koska komponentteja oli kohtuullisen helposti saatavilla. Uudempaan iPhone 7:ään olisi ollut merkittävästi vaikeampi löytää komponentteja, varsinkin kierrätettyjä sellaisia. Yhtenä syynä tähän on iPhone 7:n osien suuri kysyntä tällä hetkellä. Lisäksi Allenilla oli jo ennestään iPhone 6s, josta hän olisi voinut ottaa mallia kasaamiseen, mutta sille ei lopulta ollut tarvetta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. matti#2

  Osti siis käytettyjä osia ja sai puhelimen halvemmalla. No onpa uutinen. Itse maksan myös yleensä käytetystä tavarasta uutta vähemmän.

  • Janne Laakso

   Toki vain osa komponenteista on kierrätettyjä ja käytännössä puhelin on kuin uusi, esimerkiksi akun osalta.

   • Matti#2

    Ilman uuden takuuta.

  • Ismo

   Ymmärrän pointin, heh. Mutta jos esim auton kasaisi alusta lähtien ostaen osat yksi kerrallaan romuttamoilta, niin hintaa tulisi enemmän kuin uudelle autolle. Että siinä mielessä tämä kieltämättä on uutinen. ;)

 2. omean

  Aika paljon tuli piraattiosien hinnaksi. Ja osia ahkeroivat lapsetkin kiittää.

  • Hendriks

   Sinulla varmaan todisteita lapsitöistä?.

 3. asd

  No sepäs olikin yllätys!

Tuoreimmat jutut