Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applella paloi pinna: haastaa tunnetun kellovalmistajan oikeuteen liian samanlaisesta mainoslauseesta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Swatch markkinoi nyt Tick Different -lauseella.

Swatch markkinoi nyt Tick Different -lauseella.

Applella ei näytä liiemmin tykästytyn sveitsiläisen kellovalmistaja Swatchin tuoreeseen mainoslauseeseen Tick Different, joka enemmän kuin vähän muistuttaa Applen takavuosien kuuluisaa sekä laajasti käytettyä Think Different -lausetta. Apple lopetti lauseen käytön jo vuonna 2002.

Apple on haastanut Swatchin nyt oikeuteen mainoslauseen käytöstä. Näin toimiessaan se kuitenkin vain tuo lisää julkisuutta Swatchin kampanjalle eikä oikeuden päätöstäkään asiassa pidetään mitenkään ennakkoon selvänä. Swatch puolustautuu viittaamalla vanhaan 1980-luvulla käyttämäänsä Always different, always new -lausumaan.

Swatch on käyttänyt uutta mainoslausettaaan markkinoidakseen uutta rannekelloaan, johon on integroitu Visan NFC-maksutuki.

Apple ja Swatch ovat ottaneet mittaa toisistaan jo aiemminkin, sillä Applen kellosta huhuttaessa Swatch rekisteröi itselleen iSwatch-tavaramerkin eikä Applelle näin myönnetty iWatch-tavaramerkkiä. Lopulta Apple päätti Watchin myötä muuttaa nimeämiskäytäntöään poispäin i-alkuisista nimistä.

Apple Watchin myynti on mahdollisesti ollut yhtenä tekijänä sveitsiläiskellojen viime vuosien myynnin selkeässä laskussa. Myös Swatch on nyt lähdössä älykellomarkkinoille: hiljattain julkisuuteen tuli tieto, että se kehittää älykkäisiin kelloihin omaa käyttöjärjesrelmäänsä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Masa T.

  Vaikeaksi menee, jos kaikki jonkun joskus käyttämää mainoslausetta muistuttavat lauseet ovat tekijänoikeuden alaisia.

  • Yusa

   Ei ole helppoa mainosmiehillä jos sanalla erilainen on Applen yksinoikeus.

 2. Åpoi

  Tuntuu ikävältä näin pikkumainen toiminta…

Tuoreimmat jutut