Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Puhelimen PIN-koodin voi tunnistaa laitteen liikkeistä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

pin code koodi suoja

PIN- tai suojakoodin kannattaa olla pitkä, ettei sitä ole helppo arvata.

Puhelimen PIN- tai suojakoodin voi selvitää puhelimen liikkeiden perusteella, väittää Newcastlen yliopistossa tehty tutkimus. Asiasta uutisoi muun muassa BBC. Tutkimuksen aikana jopa 70 prosenttia PIN-koodeista pystyttiin selvittämään ensimmäisellä  kokeilukerralla.

Laitteiden PIN-koodit siis selvitettiin puhelimen gyroskooppia hyödyntämällä. Puhelimen kallistelut ja tärähdykset kertoivat melko tarkkaan, mitä numeroa milloinkin on painettu. Tutkimuksen aikana kaikki nelinumeroiset PIN-koodit arvattiin selvitettiin viimeistään viidennellä yrittämällä.

”Verkkosivujen ja sovellusten ei tarvitse kysyä lupaa eri sensoreiden tarkkailuun, mikä avaa haittaohjelmille mahdollisuuden kerätä dataa sensoreilta”, kertoo tutkimuksen johtaja Maryam Mehrnezhad. Tutkimusjoukko väittää, että valmistajat ovat tietoisia tällaisista uhkista ja ongelmista, mutta heillä ei ole vielä vastausta niihin. Tutkijat ovat lähettäneet löydöksensä ja tutkimuksensa kaikille merkittäville teknologiayhtiöille, mutteivät ole saaneet kunnollisia vastauksia.

Jotta PIN- ja suojakoodisi pysyvät vain omana tietona, kannattaa puhelin suojata pitkällä PIN-koodilla, salasanalla tai monimutkaisella kuviolla. Mitä pidempi koodi on, sitä vaikeampi sitä on arvata. Jos puhelimessasi on sormenjälkitunnistin tai iirisskanneri, kannattaa niitä hyödyntää, jottei puhelimen tiedot joudu vääriin käsiin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Niko

  Justhan täällä oli artikkeli että sormenjälkitunnistus ei oo luotettava tunnistautumistapa puhelimissa..

 2. Hendriks

  ”Tutkimusjoukon väittää, että” 🤔

  Siis tässä tapauksessa puhelimen pitää olla jo ennestään saastunut, että PIN-koodin voi hakkeroida esiin?. Miten rikollinen mahtaa löytää juuri oikein puhelimen varastettavaksi!. 🙄

 3. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Kannattaa siis heilutella ja tärisyttää puhelinta epämääräisesti samalla kun näppäilee pin-koodia. 🤘🏻

Tuoreimmat jutut