Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huhu: uusi iPhone saa iPad Prosta tutun liitännän

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Viime kevään vuotokuvassa iPhone 7 Plussan prototyypissä nähtiin jo Smart Connector -liitäntä.

Viime kevään vuotokuvassa iPhone 7 Plussan prototyypissä nähtiin jo Smart Connector -liitäntä.

Huhut Applen tulevista iPhoneista jatkunut. Tällä kertaa asialla on jälleen israelilaisjulkaisu The Verifier, jonka osuus Apple-paljastuksissa on kasvamaan päin. Applella on nykyisin Israelissa laajasti tuotekehitystoimintaa muun muassa kameroihin liittyen.

The Verifier raportoi nyt tulevan iPhonen saavan iPad Prosta toistaiseksi tutun Smart Connector -liitännän. iPadeissa kolmea pyöreää liitäntäpintaa käytetään näppäimistöyhteyteen. iPhonessa se toimisi langattoman lataamisen kanssa, minkä lisäksi sillä iPhone voisi kytkeytyä Applen huhuttuihin virtuaali- ja lisätyn todellisuuden laitteisiin.

Itse asiassa odotukset Smart Connectorin tulosta iPhoneen eivät ole edes varsinaisesti kovin tuoreita. Sen odotettiin tapahtuvan jo viime vuonna, kun vuosi sitten keväällä ensimmäisessä myöhemmin aidoksi osoittautuneessa iPhone 7 Plus -vuotokuvassa liitäntä oli vielä mukana. Apple sittemmin ilmeisesti hylkäsi ajatuksen Smart Connectorin tuomisesta jo viime syksynä esiteltyyn iPhone-sukupolveen lykäten sen tähän vuoteen.

The Verifier on aiemmin raportoinut, että iOS 11 olisi tuomassa FaceTime-ryhmävideopuhelut sekä muun muassa Sirin osaksi iMessage-viestejä.

Applelta odotetaan yleisesti loppuvuodesta kolmea uutta iPhonea: iPhone 7s ja iPhone 7s Plus ovat suorat seuraajat nykymalleille. Lisäksi tulossa olisi designiltaan erilainen, ensi kertaa OLED-näytöllä varustettu iPhone, jonka 5,8 tuuman näyttö kattaisi koko etupuolen. Näytön alareunassa olisi toimintoalue ja aktiivinen näyttöpinta-ala olisi 5,15 tuumaa.

Uuden iPhonen on huhuttu tulevan olemaan iPhone 7:n kokoinen, mutta sisältämään 5,8 tuuman OLED-näytön - alaosa näytöstä on varattu toimintoalueelle, jossa myös Touch ID -sormenjälkitunnistimen odotetaan sijaitsevan.

Uuden iPhonen on huhuttu tulevan olemaan iPhone 7:n kokoinen, mutta sisältämään 5,8 tuuman OLED-näytön – alaosa näytöstä on varattu toimintoalueelle, jossa myös Touch ID -sormenjälkitunnistimen odotetaan sijaitsevan.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Jos langaton lataus vaatii liittimen, niin onko se silloin langaton?

  • Jonahan

   Erittäin hyvin sanottu. Jos on liitin niin lataus ei voi olla liittimetön. Langatonta latausta ei vielä ole markkinoilla lainkaan.

   Jos joskus lataus onnistuu huomattavan matkan yli (esim. Wi-Fiin tai Bluetoothiin verrattavia matkoja) ja toivottavasti vielä useampaan laitteeseen kerrallaan niin sitten ollaan päästy langattoman latauksen aikaan.

   • Robob

    Pitääkö liittimen olla näkyvä jotta se on liitin? Jos lasken kännykkäni yöpöydälleni tiettyyn kohtaan se alkaa lataamaan. Voin myös laittaa pöydän ja kännykän väliin vaikka papereita tai lankoja ja silti se alkaa lataamaan. Onko pöytä liitettynä mielestäsi kännykkään? Onko pöytä silloin liitin? Tuleeko paperista jatkoliitin jos se on siinä välissä? Käsittääkseni missään latauksessa ei käytetä lankaa. Uskaltaisin siten väittää, että langaton lataus on mahdollista ja valehtelet jos toista väität.

    • Yusa

     Jos puhelimen ja laturin välillä ei ole kiinteää yhteyttä niin eiköhän kyseessä ole maalaisjärjellä ajatellen langaton lataus. Muussa tapauksessa siitä kaiketi pitäisi voida poistaa se ei-langattoman latauksen edellyttämä lanka ja näin tehdä järjestely toimimattomaksi? Ristus näitä vänkäyksiä…

    • Jonahan

     Öö, en nyt ymmärrä logiikkaasi mutta vastataan: jos lasket kännykän tiettyyn kohtaan yöpöydällesi ja lataus alkaa automaattisesti, et mitä ilmeisimmin käytä liittimellistä latausta vaan liittimetöntä, todennäköisesti induktiivista latausta.

     Aivan kuten aiemmin sanoin. En katso tuon olevan ”langaton”, vrt langaton puhelin, Wi-Fi tai Bluetooth, koska 1. Toimintamatka on maksimissaan muutaman senttimetrin vrt kymmeniä tai satoja metrejä 2. Lataus toimii vain yhden laitteen kanssa kerrallaan (vrt useita laitteita wifissä tai bluetoothissa)

     Nykyinen induktiivinen lataus tuo hieman parannusta käytettävyyteen: johtoa ei tarvitse laittaa käsin kiinni tai käyttää dockia, liitin kuluu vähemmän ja teoriassa vikaantuminen pienenee. Joissakin laitteissa induntiivinen lataus mahdollistaa paremman vedenpitävyyden. Ollaan kuitenkin sika kaukana siitä utopiasta, että kun heität puhelimen, tabletin ja kellon pöydälle niin ne latautuisivat automaattisesti. Puhumattakaan että ne latautuisivat laukussa kunhan laukku on oikeassa huoneessa.

     • Yusa

      Sitten vasta voi sanoa oikeasti langattomaksi lataukseksi kun homma toimii ilman kikkailua koko EU-alueella ( vrt. mobiilidata ). Wifikin vaatii tukiaseman joten se ei ole oikeasti langaton. Böuetooth taas vaatii laitteen johon liitytään ja sitä joudutaan lataamaan. Kun tarkemmin ajatellaan niin mobiilidatakaan ei ole langaton koska senkin tukiasema on kiinni virtapiuhassa. Eli todellisia langattomia teknologioita ei ole olemassakaan. On vain yhteyksiä, jotka eivät edellytä kiinteää liitosta. Jossain kohdin ketjua kuitenkin on aina lanka.

     • Jonahan

      Yusa, kai sen voi nähdä noinkin, mutta itselleni kyllä riittäisi, että viimeinen ~10m (tai enemmän) olisi langatonta kuten mainituissa teknologioissa.

      Nykyisin, kun lanka on vedettävä senttimetrien päähän laitteesta ja laite asetettava varsin tarkasti oikeaan paikkaan ollaan vielä kaukana siitä miten homman pitäisi toimia.

      Liittimetön tai induktiivinen lataus kuvaa teknologian nykytilaa paremmin kuin, toki paljon myyvempi, langaton lataus.

     • jepajuudas

      On iso ero tarvitaanko galvaaninen yhteys vai ei. Käsittämätöntä jos Apple markkinoi tätä langattomana.

 2. Hendriks

  Langaton lataus… ja syövät lisääntyy!. 👎😕

  • James

   Laita foliohattu päähän..😱😱😱

   • Hendriks

    Sinun mielestäsi varmaankaan mikromuovit eivät myöskään vaikuta eliöihin mitenkään?. Herää!. 🙄

    • Nessu

     :-D

     Mitä tekemistä muovilla on langattoman latauksen kanssa?

     Kannattaa sulkea kaikki sähköiset laitteet kotona, etenkikin puhelin ja verkkolaitteet sekä muuttaa kaupungista metsään..

     Ja vetää se foliohattu todella syvälle.

    • James

     En tiedä mitä mikromuovi on, enkä siten ole missän sanonut, taikka kirjoittanut niiten vaikutuksista elihöihin.
     Enkä ylensä kommentoi asoista josta en tiedä hönkösen pöläystä, kuteen eräät, emijon kera.

 3. 👍👅👌👿💀🤖🙌

  ”lisätyn todellisuuden laitteisiin”, mitähän tuokin tarkoittaa.

  • Matti#2

   Virtuaalilasit tai se että kameran läpi näet lisätietoa maisemasta.

Tuoreimmat jutut