Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Pebble-kelloille tulevaisuuden takaava päivitys

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Pebble Time eri väreissä

Pebble Time eri väreissä

Pebble-kellojen hallintasovellukselle Androidilla ja iPhonella on julkaistu uusi versio, jonka tarkoituksena on tehdä kelloista toimivia myös jatkossa, kun Pebblen taustapalvelimet todennäköisesti suljetaan.

Fitbit osti loppuvuodesta vaikeuksiin ajautuneen Pebblen ohjelmistot. Se aikoo hyödyntää Pebblen osaamista tulevissa uusissa tuotteissaan, mutta jo kaupasta kerrottaessa todettiin tuen tähänastisille Pebble-kelloille päättyvän. Pebblet ovat tukeutuneet useampien ominaisuuksiensa osalta pilvipalveluihin, minkä tuorein päivitys nyt muuttaa: pilvipalveluiden katoaminen ei enää lopeta kellojen toimintaa.

Uuden päivityksen myötä esimerkiksi Pebblen päivitys ja sovellusten asentaminen kelloon onnistuvat ilman Pebblen palvelimia.

Osa toiminnoista on myös tässä yhteydessä jo poistunut tai muuttunut. Esimerkiksi terveystietoja itse Pebble ei enää kerää. iPhonen kanssa käytettäessä aktiivisuus- ja muut tiedot kertyvät nyt Applen omaan Terveys-sovellukseen.

Osa Pebble-kellon ominaisuuksista vaatii luonnollisesti päivittyvää tietoa verkosta, kuten esimerkiksi säätiedot. Nämä ominaisuudet lakkaavatkin ilmeisimmin jatkossa toimimasta: Pebble on tehnyt valmisteluja esimerkiksi juuri säätietojen osalta – jos säätietoa ei palvelimelta saada, poistuu sääsovellus valikosta.

Toistaiseksi Pebble-kellot jatkavat toimintaansa kuten tähänkin asti.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut