Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung julkisti vihdoin Galaxy S8:n ja Galaxy S8+:n – mitä saa 829 ja 929 eurolla?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung Galaxy S8 ja S8+.

Samsung Galaxy S8 ja S8+.

Samsung on julkistanut uudet huippuälypuhelimensa Galaxy S8:n ja Galaxy S8+:n. Suurin muutos nähdään näytöissä, sillä nyt 16:9-kuvasuhde on muuttunut 18.5:9-kuvasuhteeseen. Uutuudet ovat myös ensimmäisiä puhelimia, joiden järjestelmäpiirit käyttävät uutta 10 nanometrin teknologiaa.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan Galaxy ja Galaxy S8+ ovat pitkälle yhtenevät: eroa on vain näytön koossa – 5,8 ja 6,2 tuumaa – sekä akkukapasiteetissa.

Galaxy S8:n hinta Suomessa on 829 euroa ja Galaxy S8+:n 929 euroa. Ennakkotilaukset alkavat saman tien ja niiden toimitukset 20. huhtikuuta. Kauppoihin puhelinten on tarkoitus saapua 28. huhtikuuta. Puhelinten mukana toimitetaan AKG-nappikuulokkeet, joiden arvoksi mainitaan 99 euroa.

Uudenlainen näyttö

Galaxy S8 -puhelimissa on 18,5:9 kuvasuhteen Quad HD+ -näytöt, jotka ovat kulmista pyöreitä. Samsung kutsuu näyttöjään Infinity Display -näytöiksi, joissa ei ole lainkaan näytönreunuksia oikealla ja vasemmalla laidalla. Corningin uusin Gorilla Glass 5 suojaa niin laitteen näyttöä kuin takaosaa.

Näytöt tukevat HDR-teknologiaa, joten värit toistuvat aiempaa elävämmin ja tarkemmin. ”Galaxy S8 antaa käyttäjälle mahdollisuuden nähdä eloisat värit ja kontrastit niin kuin elokuvien tekijät ovat ne tehneet”, Samsung kertoo tiedotteessaan.

Samsung Galaxy S8+.

Huippuluokan kamerat

Uutuuspuhelimien takapuolella sijaitsee 12 megapikselin Dual Pixel -kamera, jonka aukon koko on f/1,7. Etupuolella on taasen kahdeksan megapikselin kamera samalla aukon koolla. Aiemmasta poiketen myös etukamera on varustettu automaattitarkennuksella (Smart Autofocus), jonka nopeutta Samsung erityisesti kehuu.

Samsung kertoo, että takakamera ottaa nopeasti kolme eri kuvaa, joista se muodostaa yhden hyvän kuvan käyttäen kaikkien kolmen kuvan dataa hyödyksi. Tämän ei kuitenkaan pitäisi hidastaa itse kuvaamista, Takakamera pystyy myös ottamaan parhaimmillaan 240 kuvaa sekunnissa hidastusvideoita kuvattaessa.

Uusissa Galaxy S8 -malleissa kamerat eivät ole saaneet suuria muutoksia. Etukameraan on lisätty nopea automaattitarkennus.

Kamerasovellukseen on tuotu paljon liu’utuksiin perustuvia toimintoja.

Lisää tehoa

Galaxy S8 -puhelimet ovat Samsungin mukaan alan ensimmäisiä laitteita, joissa käytetään 10 nanometrin valmistusteknologiaa järjestelmäpiireissä. Uudet järjestelmäpiirit tukevat myös gigabitin latausnopeuksia niin 4G LTE -verkoissa kuin Wi-Fi -yhteyksissä.

Galaxy S8 -puhelimissa käytetään kahta eri kahdeksanytimistä järjestelmäpiiriä. Ne koostuvat joko 4 x 2,3 ja 4 x 1,7 gigahertsin ytimistä (Samsung Exynos 8895) tai 4 x 2,35 ja 4 x 1,9 gigahertsin suoritinytimistä (Qualcomm Snapdragon 835). Suomeen odotetaan perinteiseen tapaan Samsungin omalla Exynos-piirillä varustettuja versioita myös Galaxy S8 -puhelimista.

Bixby – uusi virtuaaliavustaja

Yksi Galaxy S8 -julkistuksen suuria asioita on Bixby-virtuaaliavustaja, joka on saanut myös oman painikkeen puhelimen vasempaan laitaan. Bixbyn avulla käyttäjä voi äänellä ohjata puhelimen esimerkiksi soittamaan, katselemaan tiettyjä kuvia tai lähettämään tekstiviestejä.

Bixby toimii kaikissa esiasennetuissa Galaxy S8 -sovelluksissa ja kehittäjät voivat tehdä sovelluksistaan Bixby-yhteensopivia. Tällä hetkellä Bixby tukee kahta kieltä: englantia ja koreaa. Kielivalikoimaa kehitetään jatkuvasti, mutta suomi on tuskin ensimmäisten joukossa Samsungin listalla.

Galaxy S8 -puhelimien vasemmasta laidasta löytyy Bixby-näppäin.

Galaxy S8:n tekniset tiedot

 • 5,8 tuuman Super AMOLED -näyttö, 18,5:9-kuvasuhde, 2960×1440 pikseliä
 • 12 megapikselin takakamera, f/1,7-aukko, Smart OIS -optinen kuvanvakain
 • 8 megapikselin etukamera myös automaattitarkennuksella, f/1,7-aukko
 • Sormenjälkitunnistin takana + iirisskanneri edessä
 • Samsung Exynos 8895 -järjestelmäpiiri
 • 4 gigatavua RAM-muistia
 • 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 2.1) + microSD-muistikorttipaikka
 • Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä ja TouchWiz-käyttöliittymä
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys gigabitin latausnopeuteen asti
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 (apt-X) / NFC -yhteydet
 • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
 • 3 000 milliampeeritunnin akku
 • Tuki pikalataukselle ja langattomalle lataukselle
 • IP68-luokiteltu pölyn- ja vedenkestävyys
 • Mitat 148,9 x 68,1 x 8,0 millimetriä
 • Paino 152 grammaa

Galaxy S8+:n tekniset tiedot vastaavat Galaxy S8:n teknisiä tietoja lukuun ottamatta seuraavia:

 • 6,2 tuuman Super AMOLED -näyttö, 18,5:9-kuvasuhde, 2960×1440 pikseliä
 • 3 500 milliamperitunnin akku
 • Mitat:159,5 x 73,4 x 8,1 millimetriä
 • Paino 173 grammaa

Galaxy S8 ja S8+

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Azazel

  Pienempi malli pakko ostaa ja nyt iOS vaihtuu Androidiin :)

  • Henrik

   Ei ole pakko ostaa eikä vaihdu IOS mihinkään ” samppaan ” Yök

   • Azazel

    En jaksa enää iPhonea puhelimena nii siks vaihdan :D

 2. pyärämiäs

  nois ku ols viäl tua notesta tuttu kynä, nii hankkisin. ny täys sitte venaa josko note ilmestyisi syssymmäl.

 3. Joni

  On kyllä aivan surkeassa paikassa tuo sormenjälkitunnistin ja tuo iirisskanneri on myös surkea jos pitää ensin painaa virtanappia että se toimii. Miksei sitä sormenjälkitunnistinta voinut jättää siihen alapalkkiin?

  • Vili

   Ensin virtanappia ja sen jälkeen vielä pyyhkäistävä näytöstä aktivoidakseen Iirisskannerin ja sen jälkeen pitää silmien vielä osua kameraan, jep ei kyllä millään tavalla intuitiivinen.

   • Erno Konttinen

    Galaxy S8 virtanapin painamisen jälkeen rupeaa hakemaan saman tien käyttäjän kasvoja. Eli se on yhdistettynä iirisskanneri ja kasvotunnistin.

    Mikäli ominaisuus toimii läheskään yhtä hyvin kuin Samsung sitä esitteli, on ominaisuus varsin vikkelä.

    • Vili

     Oletko varma? ainakin youtubessa olevassa videossa tarvittiin sivulle pyyhkäisy kuten S7.

     ja se sivulle pyyhkäisy on erittäin tärkea, muutenhan aina jos haluaisit vaan katsastaa esim mitä notifikaatioita lukitusruudulla on niin päätyisit kotinäytölle ja missaisit ne tulleet notifikaatiot, juuri siksi tuollainen sivulle pyyhkäisy tarvitaan, että puhelin ei tunnista kasvoja/silmiä ellei käyttäjä sitä itse ensin halua.

     https://www.youtube.com/watch?v=pJjwfrN6hTs kuten tässäkin videossa niin pyyhkäisy vaaditaan että päästään aktivointiruutuun. ja kuten videostakin voi nähdä niin testaajan silmät ei osunut kerralla tunnistimeen kummallakaan kertaa vaan päätä tai kännykkää piti liikutella, eli iirisskannerin käyttö on jatkuvaa oikean kohdan hakemista kun tällaisen ominaisuuden pitäisi toimia kuin ajatus. Eli juuri niinkuin sormenjälkitunnistin puhelimen edessä toimii.

     Mitä tulee vikkelyyteen niin se itse tunnistin toimii kyllä nopeasti kun siihen asti ensin pääsee.

     • Vili

      anteeksi kuten Note 7 jossa siis iirisskanneri jo oli eikä S7.

     • Erno Konttinen

      En päässyt itse kokeilemaan kasvojen tunnistusta, mutta ainakin Samsungin esittelijä ei mitääm pyyhkäisyjä tehnyt. Voi tietysti olla myös asetuksista riippuvainen.

      Samsungilla on toki tuo Always On -näyttö, minkä takia virtanäppäintä ei tarvitse painaa tarkastaakseen ilmoituksia.

 4. Henrik1

  Seuraavaksi Huawei P10 Plus ja Samsung Galaxy S8+ jää ostamatta…!.

  • SANDY

   Itsellä kanssa sama valinta.

 5. JiiPee83

  On kyllä älyttömän kaunis laite. Vakavasti harkitsen Galaxy s8+ version hankkimista kun ei markkinoilla vastaavaa puhelinta vielä ole. Näyttö aivan uskomattoman upean näköinen :)

 6. Puhuvapaa

  Hyvin palvelut S5 vaihtuu nyt S8. Kaunein puhelin tällä hetkellä.

 7. Hendriks

  Vain 3000 milliampeeritunnin akku puhelimessa, jossa 5,8 tuumainen näyttö?. 😕

  • Azazel

   Se näytön pinta-ala on samaa luokkaa mitä S7 Edgessä uuden näyttösuhteen takia :) ton akun pitäisi silti kestää hyvin

 8. jarppi0123

  Ei tartte ostaa kumpaakaan ios tai android roskaa. Mulla MICROSOFT LUMIA 950. paras puhelin mitä olen koskaan käyttänyt.

  • SANDY

   Onhan lumiat hyviä. Itsellänikin on tuo 950, mutta jouduin vaihtamaan allustaa sovelluksien puutteen vuoksi

 9. SANDY

  https://twitter.com/HuaweiZA/status/847108798720311296

  Huaweilla aloitettiinkin jo ivailu S8 sormenjälkilukijan huonosta sijainnista ja miten P10 lukija on juuri oikeassa paikassa eli edessä :)

Tuoreimmat jutut