Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Yksinkertainen vertailu paljastaa: uusi Telia-liittymä voi olla selkeästi paras valinta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Sonera ja Tele Finland katosivat tänään – tilalle tuli Telia. Telia esitteli samalla myös uudet liittymänsä, joissa merkittävä ero aiempaan on EU-alueen käytön kuuluminen samaan hintaan.

Telian uusi liittymätarjonta kilpailukykyinen, paljastaa yksinkertainen vertailumme. Eri operaattoreiden – DNA:n, Elisan, Moin ja Telian – vertailu ei ole aivan yksinkertaista. Tämän takia alta löytyvät muutama tapaustakaan eivät kata kaikkien käyttäjien erilaisia tilanteita. Suosittelemmekin ennen liittymän vaihtoa jokaista tarkistamaan omien tarpeidensa mukaisen tarjonnan myös itse kaikkien eri operaattorien sivuilta.

Lisäksi alla tehtävä vertailu koskee vain tämän hetken tilannetta 23. maaliskuuta kello 11.20. Muut operaattorit saattavat vastata nopeasti Telian uusiin hintoihin tulevina päivinä.

Nopea 100 megan netti ja paljon puheluita ja tekstareita

Jos haussa on nopea 100 megan netti ja myös paljon – käytännössä rajattomasti puheluita ja tekstiviestejä – näyttää Telian uusi XL-paketti parhaimmalta valinnalta, koska siinä samaan hintaan saa myös 10 gigatavua datakäyttöä EU-alueella verrattuna DNA:n ja Elisan tarjoamaan vain 600 megatavuun (16,7 kertaa enemmän) tai Moin nollaan. Jos ei lainkaan matkusta EU-alueelle eikä tekstiviesteillä ole niin merkitystä, voi Moi olla edullisin valinta.

Telian 10 gigatavua on 16,7 kertaa DNA:n ja Elisan tarjoama 600 megatavua.

Nopea netti, mutta ei paljoa puheluita ja tekstareita

Kun tarkastellaan tilannetta, jossa puheluista ja tekstiviesteistä on parempi maksaa käytön mukaan, on Telian itse koottava liittymä tai Moi jälleen paras valinta. Telia on paras, jos matkustelee EU-alueelle ja Moi, jos pysyttelee vain kotimaassa. DNA:lta ei löydy vertailuun täysin järkevää liittymävaihtoehtoa, vaan netin nopeus jää muita alemmaksi ja mukaan tulee silti pakosti myös hieman puheluminuutteja ja tekstareita. DNA on rakentanut liittymävalikoimansa eroamaan sen verkossa toimivasta Moista, minkä takia joukosta ei löydy 100 megabitin netin liittymiä lainkaan.

Todella nopea 300 megan netti

Telia tarjoaa vain verkkokaupassa myytynä nyt myös tarjousta, jossa 29,90 eurolla kuussa saa nopean 300 megan netin, 15 gigatavua datasiirtoa EU-alueella ja päälle vielä 250 minuuttia puheluita ja 250 kappaletta tekstiviestejä kuukaudessa.

Myös tälle paketille on vaikea löytää suoria vertailukohtia kilpailijoilta, joilla mukaan tulevat jo rajattomat puhelut ja tekstarit.

Elisalta saa halutessaan myös 49,90 eurolla kuukaudessa Tarkka 4G Super+:n, jossa ei ole paketoituna puheluita tai tekstiviestejä, mutta ei myöskään EU-datakäyttöä. Telialta 300 megan netin saa puolestaan edullisimmillaan 34,90 euroa / kk ilman puheluita ja tekstiviestejä ja 10 gigatavuun rajoitetulla EU-datakäytöllä.

Moi ei tarjoa 300 megan nettiä.

Telian 15 gigatavua on 25 kertaa DNA:n ja Elisan tarjoama 600 megatavua.

Entä jos en tarvitse rajatonta nettiä?

DNA:n ja Elisan ajatteluun eivät kuulu datasiirron määrältä rajoitetut liittymät, joita tarjoavatkin nelikosta vain Sonera ja Moi.

Moin 4G-perusliittymään sisältyy kuukaudessa 4 gigatavua datasiirtoa kotimaassa 6 euron hintaan. Kotimaassa pysytellessä Telia ei pysty kotimaassa pysytellessä vastaamaan tähän, sillä siltä saa 5 gigatavua kuukaudessa 9,90 euron tarjoushintaan 6 kuukaudeksi, jonka jälkeen hinta on 12,90 euroa / kk.

Tässäkin tapauksessa Telian etu kuitenkin on, että käyttö myös EU-alueella kuuluu samaan hintaan.

Muuta huomioitavaa

Operaattoreiden hinnastojen vertailua vaikeuttavat myös pienet yksityiskohdat, kuten esimerkiksi markkinointiluvat tai S-Bonukset, joita ei yllä huomioitu. Elisan liittymistä voi saada S-Bonusta, mutta liittymissä on mukana myös markkinointilupa. Sen poistaminen vaatii 1 euron lisämaksun kuukaudessa.

Telia puolestaan tarjoaa alle 26-vuotiaille liittymiään vielä muutaman euron edullisemmin X-nimisinä.

Samoin eri operaattorit voivat tarjota myös keskittämisetuja.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jepjepp

  Tele Finlandin perusliittymä jota ei ole enää myyty pitkään aikaan on edelleen se paras peruskäyttöön.

  100min+100txt+2Mbit RAJATON netti, hintaan 14€/kk
  Millään palveluntarjoajalla ei ole enää vastaava liittymä vastaavaan hintaan.

  • Eetu

   2mb netti vuonna 2017?! 😂😂😂😂😂😂😂

   • Hendriks

    Minulle on riittänyt mainiosti,. Mihin sitä nopeutta tarvitsee?. Surullista, jos ei ihminen pysty ulkona liikkumaan ilman huippunopeaa nettiä!. Podcastit, instagram, kuvien lähetys ja lataus yms., toimivat mainiosti jo tuolla nopeudella!.

    Kotona on sitten nopea WLAN kun tarvitsee!.

    • Eetu

     Pyh, toi on nykypäivänä niin hidas että en keksi mitään käyttöä! Jos on koko päivä aikaa odotella eikä hd videot kiinnosta, mikäs siinä. Tosin ollaan aika vauhdilla menossa jenkkityyliin eli 1mb netti käyttökatolla… Ja mennään wifi:n varassa kaupungillakin

     Kannattaa nauttia vielä kun kerkeää :(

     • KöyhäPappa

      ”Jos on koko päivä aikaa odotella eikä hd videot kiinnosta..”
      Verkon toimiessa hyvin neljän megan valokuva latautuu 2 Mbitin nopeudella noin 20 s:ssa. Minusta se on ulkona ihan riittävää.

      Mimmoinen ero ja hyöty HD-videosta on 4-5 tuuman näytölle? Kertokaa!

  • Kez

   Elisalta saa Tarkka 1M -liittymän hintaan 9,90€/kk, ekan vuoden 100min puhetta per kk. Netti rajaton mut vaan 1mb tosiaan. Vissiin lähimpänä tuota.

 2. Halpis

  Halvin on mun nykyinen Soneralta 9.95e/kk. Tätä halvemmalla ei liittymää saa. Sisältää 200min puhetta 200 txt ja Datan. Kohta tämäkin ilo loppuu vuoden päästä kun määräaikaisuus päättyy :(

  • Matti#2

   Minusta Moin 6€/kk on vielä halvempi. Ainakin omilla minuuteilla ja datan käytöllä.

 3. Tauski S

  Tärkeimmät ovat kuitenkin kuuluvuus ja vähäinen muu kuorma (yksinkertaisesti siis nopeus) niissä paikoissa, joissa mobiilia yleensä käyttää. Ei ole kiva kun kaverin luona Turun jokirannassa satameganen sopimus laulaa yli kolmeakymppiä ja meillä kotona Piikkiössä alle kolmea! Uploadista en kehtaa sanoa mitään. Kun valitset operaattorin, testaa se ensin omissa paikoissasi.

 4. perti16

  Täällä DNA Rajaton 4G Teho 21,90e/kk 12kk etuhinnalla. Hyvin harvoin edes pääsisi nauttimaan yli 50M nopeuksista. EU-datapaketti tosin puuttuu, muttei paljon auta Turkin matkoilla :D

 5. Robob

  Olika tämä nyt mainos, sponsoroitu uutinen vai Markuksen oma sävellys? Eikö Elisa ja Moi maksa tarpeeksi vai mikä mättää? Koskaan et voi tietää mitä sponsoroisun valeuutisten takana on. Kääk!

  • Matti#2

   Vähän sama fiilis.

  • Markus Lehtiniitty

   Ihan tavallinen uutinen / artikkeli. Ei minkäänlaista mainosta, sponsorointia tai muuta. Täällä merkitään, kun on kyse sellaisesta.

 6. Entinen telian asiakas

  Telian 4G verkko toimii erittäin epävakaasti iltaisin tietyillä alueilla, eikä asiaa haluta selvittää. Asiakaspalvelu ilmoitti minulle ainoastaan ”Jos et ole tyytyväinen meidän palveluun niin sinulla on toki oikeus vaihtaa operaattoria.” Siirryin Telian asiakkaaksi Soneran yhdistymisen myötä ja vaihdan nyt pois. Kilpailukykyisempiä hintoja löytyy helposti, jos ei soita paljon, ja kuka enää nykypäivänä edes lähettää merkittävästi tekstiviestejä.

  Kannattaa miettiä useamman kerran ennen kuin haksahtaa Teliaan.

 7. Joni

  Toiseen kertaa kusee Elisan asiakaspalvelu hommansa.

  Lauantaina tilasin puhelimen jolle luvattiin toimitus 1-2 päivässä, eli tiistaina olisi pitänyt saapua. Soitto asiakaspalveluun paljasti että homma tökkii ja tietoa ei osattu antaa millon olisi tulossa. Sen sijaan yritettiin vierittää vastuu Postin palveluiden kontolle, mutta paha juttu oli että puhelin oli tulossa Matkahuollon kautta. Tämä siis toinen kerta kun Elisan asiakaspalvelu selittelee ja välttelee omaa vastuutaan asioista.

  No hölmömpikin oppii ettei enää kannata olla kyseisen yrityksen kanssa enää missään tekemisissä.

Tuoreimmat jutut