Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Pikalataustekniikat vertailussa: Huawein SuperCharge vastaan OnePlussan Dash Charge

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Huawei Mate 9 Pro (alla) ja OnePlus 3T käyttävät valmistajiensa omia pikalataustekniikoita. Molemmat ovat varsin nopeita.

Älypuhelimien akunkesto on niiden heikoimpia puolia, mutta valmistajat ovat tuoneet ongelmaan erilaisia ratkaisuja. Yksi niistä on pikalataus. Qualcomm markkinoi omaa tekniikkaansa Quick Charge -brändillä. Huawei ja OnePlus käyttävät puhelimissaan omia tekniikoitansa. Huawei kutsuu tekniikkaansa SuperChargeksi ja OnePlus Dash Chargeksi.

OnePlus 3T:n ja Dash Chargen tekniset tiedot:

 • 3 400 milliampeeritunnin akku
 • Dash Charge -laturi viiden voltin jännitteellä ja neljän ampeerin sähkövirralla

Huawei Mate 9 Pron ja SuperChargen tekniset tiedot:

 • 4 000 milliampeeritunnin akku
 • SuperCharge-laturi viiden voltin jännittellä ja 4,5 ampeerin sähkövirralla

Molemmat puhelimet käyttävät USB Type C:tä.

Minkälaisia lupauksia valmistajat antavat?

OnePlus lupaa, että Dash Chargen avulla OnePlus 3T -puhelin saa 30 minuutissa riittävästi virtaa päiväksi. Yhtiön mukaan OnePlus 3T latautuu puolessa tunnista 0 prosentista noin 65 prosenttiin. Mikäli puhelimella katsotaan videota ladattaessa, puolessa tunnissa virtaa saadaan reilut 50 prosenttia

Huawei lupaa vielä nopeampaa latausta, sillä yhtiön mukaan vain 20 minuutin latauksella saa virtaa riittävästi koko päiväksi. Yhtiö kertoo, että puolen tunnin lautauksella Mate 9 Pro täyttyy noin 60 prosenttiin.

Millaisia tuloksia laitteilla saatiin?

Testasimme latausaikoja kolmella eri tavalla saaden viisi eri tulosta. Ensimmäisenä testasimme, kuinka paljon akku täyttyy 30 minuutissa, 60 minuutissa, ja kuinka kauan kestää, että akku täyttyy kokonaan. Tämän jälkeen kokeilimme, kuinka nopeasti puhelin latautuu 40 prosentista 80 prosenttiin. Viimeinen testi oli 30 minuutin lataus videota katsellessa ilman verkkoyhteyksiä.

Akut latautuivat aluksi varsin nopeasti, mutta tuttuun tyyliin viimeiset prosentit täyttyivät hitaasti.

OnePlus 3T Huawei Mate 9 Pro

Kilpailu oli varsin tasainen ja suurta eroa missään kategoriassa ei tullut. Suurin ero nähtiin, kun puhelimia ladattiin näyttö päällä.

Tyhjästä täyteen -testilatausten aikana puhelimet olivat sammuneina.

Ei suuria eroja, molemmat tekniikat varsin nopeita

Suuria eroja puhelinten välille ei tullut kuin yhdessä testioisossa. 30 minuutissa, tunnissa ja tyhjästä täyteen puhelimet latautuivat lähestulkoon tasavauhtia. Mate 9 Pro 4 000 milliampeeritunnin akullaan täyttyi kuusi minuuttia OnePlus 3T:tä nopeammin. Kun puhelinten näytöt olivat päällä ja kirkkaus maksimissa, OnePlus 3T:n akku täyttyi vauhdikkaammin.

Tuloksia tarkastellessa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että Huawei Mate 9 Prossa on 600 milliampeerituntia suurempi akku, joten akussa on niin sanotusti enemmän täytettävää. Lopputulemana voitaneen kuitenkin todeta, ettei valmistajien lupaukset ole juurikaan valehdeltuja ja molemmat tekniikat ovat varsin nopeita. Mikäli akku on kokonaan tyhjä, puolessa tunnissa sain päiväksi virtaa normaalilla käytöllä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jaro

  Toisin sanoen, koska Mate 9 Pron akku on suurempi ja se täyttyi OnePlus 3T:tä nopeammin, voidaan todeta Huawein SuperChargen olevan nopein latausteknologia Suomessa puhelimiaan myyvien, merkittävien valmistajien älypuhelimista, joskin OnePlussan lataustekniikka tulee kovaa vauhtia perässä.

  Tokihan Huawein SuperCharge on Huawein laitteissakin vielä uusi tuttavuus, joka löytyy Suomessa myytävistä laitteista tällä hetkellä Mate 9- ja P10-sarjoista. Muut pikalataavat Huawei- tai Honor-laitteet käyttävät Huawein aiempaa, HiSilicon Quick Chargea, joka on nopeudeltaan pitkälti Qualcommin Quick Charge 3.0:aa vastaava.

  • Fisuttaja

   Suurempi akku mahdollistaa suuremman latausvirran käyttämisen, jota myöskin Huawei käyttää, joten ei voi perustella Huawein olevan suuremman akkukapasiteetin vuoksi selkeästi nopeampi. Käytännössä ovat aivan tasavertaisia, paitsi käytettävyydeltään ja nopeudeltaan…

   • Jaro

    Huawein uudessa P10:ssä on 3200mAh akku ja Myöskin Huawein SuperCharge-latausteknologia, joten eipä taida olla akun suuremmasta kapasiteetista kuitenkaan kiinni. OnePlus tulee kuitenkin hyvänä kakkosena tässä, joten älä vielä revi pelihousujasi.

 2. Tommi

  OP3T muuten parempi kuin joku Huawei, saatiin eilen Android 7.1.1 päivitys uusimmilla maaliskuun turvapäivityksillä, kyllä tuntuu vikkelältä.

 3. Applemies

  Mikä ihmeen pikalataus

Tuoreimmat jutut