Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google tuo vanhemmille apuja lasten Android-laitteiden käytön hallintaan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google Android Family Link

Google on tuomassa Androdille työkaluja, joiden avulla lasten vanhemmat voivat rajoittaa sitä, millaisia sovelluksia heidän jälkikasvunsa pääsee käyttämään ja kuinka paljon nämä voivat laitteillaan aikaa kuluttaa. Family Link -nimellä liikkuva sovellus on nyt kokeiluvaiheessa Yhdysvalloissa.

Google Android Family Link

Family Linkin avulla vanhemmat voivat luoda lapsilleen omat Google-tilit, joita vanhemmat voivat järjestelmän kautta ohjata ja seurata. Vanhemmat voivat määrittää, mitä sovelluksia lapset voivat Google Playstä laitteilleen ladata, ja Family Link tarjoaa raportteja näiden sovellusten käyttömääristä. Lisäksi lasten laitteille voi määritellä aikarajat, kuinka paljon laitteita voi päivittäin käyttää, sekä erillisen nukkumaanmenoajan, jonka jälkeen laite on lukittuna.

Google Android Family LinkFamily Link on vasta kokeiluvaiheessa, mukaan pääsee vain kutsun kautta ja kokeilu on käynnissä vain Yhdysvalloissa. Vanhemmat voivat Family Linkiä ohjata Android 4.4 KitKatia tai uudempaa Androidia käyttävillä laitteilla, mutta lasten laitteiden on käytettävä Android 7.0 Nougatia tai uudempaa, mikä ainakin vielä tässä vaiheessa on melkoisen kova rajoitus, kun ottaa huomioon, kuinka vähän Nougatia on käytössä erityisesti lasten edullisemman pään laitteissa.

Family Link -testiin kutsutuilta kysytään palautetta, jonka perusteella Family Linkiä kehitetään vielä ennen laajempaa julkaisua.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Vanhempihempi74

    Edistystä, hienoa! Mutta miksei sitä voi rakentaa osaksi käyttöjärjestelmää, kuten Apple ja Microsoft? On ollut jopa Microsoftin Familya moneen otteeseen ikävä kakaroiden Android-laitteiden kanssa: Vaikka sovelluksia löytyykin niin vain sisäänrakennettu on näemmä edes 99% toimiva.

  2. abcdef

    Minuakin on ihmetyttänyt, kuinka hitaasti Google on julkisuudessa havahtunut ”perhetilien” jne tarpeeseen. Android 4.3 toi rajoitetut profiilit, mutta ne toimivat vain tableteissa. Mutta puhelimiin käytännössä tarvitsee ”oikean” Google-tilin, jota käyttöehtojen mukaan ei alle 13 vuotiaalle voi tehdä… No, puhelimesta luodessa syntymäaikaa ei kuitenkaan tarvitse syöttää, eikä sitä oikeastaan edes kysytä. Tämä tuntuu tervetulleelta uudistukselta, kun joskus rantautuu tänne asti.

Tuoreimmat jutut