Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google ja Levi’s kehittivät älytakin – näin paljon se tulee maksamaan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Googlen älytakiksi muuttama Levi's Commuter. Huomaa vasemman käden hihansuussa "älyohjain".

Googlen älytakiksi muuttama Levi’s Commuter. Huomaa vasemman käden hihansuussa ”älyohjain”.

Google ja Levi’s ovat kehittäneet yhdessä Jacquard-projektissa älytakin. Jo viime keväänä esitellyn takin piti tulla myyntiin kuluvan kevään aikana, mutta nyt myyntiintulon on SXSW-messujen yhteydessä kerrottu viivästyvän syksyyn asti.

Ensi kertaa nyt kerrottiin myös takin hinta, joka tulee olemaan noin 350 dollaria eli noin 330 euroa.

Älytakin kohderyhmänä ovat erityisesti pyöräilijät, joille puhelimen käyttö liikuttaessa on hankalaa sekä myös erittäin vaarallista. Älytakki on tehty Levi’s Commuter Trucker -takin pohjalta ja sen hihansuusta löytyy ohjausmahdollisuus kosketuksella.

Takin hihansuusta voi esimerkiksi helposti vastata puheluun.

Takin hihansuusta voi esimerkiksi helposti vastata puheluun.

Ohessa hihansuussa näkyvää mustaa muovista lisäosaa lukuun ottamatta koko takki on aivan normaalisti pestävä. Takista itsestään löytyy ledien ohella kankaasta monikosketusta tukeva kosketuspinta, jolla pyyhkäisemällä voi suorittaa eri toimintoja.

Takki yhdistyy lisäosan sisältämän Bluetooth-yhteyden kautta puhelimeen, johon pitää asentaa toimintoja tukeva ja ohjaava sovellus. Tämän myötä takin hihansuusta voi muun muassa vastata puheluihin, hyödyntää Google Mapsia, ohjata Google Play Musiikin toistoa sekä muita kolmansien osapuolten sovelluksia, jotka on integroitu mukaan alustalle – esimerkkeinä näistä mainittiin jo viime keväänä Spotify ja kuntoilusovellus Strava. Google on kertonut tuovansa kehittäjille rajapinnat palvelujensa mukaan tuomiseksi.

Googlen omien esittelyvideoiden ohella alta ensimmäisenä löytyy 9to5Googlen tuore kokeiluvideo takista.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut