Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

SoundCloud pahassa raossa: musiikkipalvelu saatetaan myydä pakon edessä alehintaan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

SoundCloud logo.Musiikkipalvelu SoundCloudin yllä väijyvät nyt tummat pilvet. Erityisesti erilaisten remiksien ja itsenäisten artistien suosimana palveluna tunnetuksi tullut SoundCloud saatetaan joutua myymään pienellä kauppahinnalla, kun uuden rahoituksen kerääminen ei ole enää onnistunut – eikä myöskään yhtiön myynti korkeampaan hintaan viime vuosien pitkälle edenneistä neuvotteluista huolimatta.

Asiasta raportoivan Recoden lähteiden mukaan SoundCloud on valmis harkitsemaan tarjouksia, jotka ovat yli sen toistaiseksi nostaman noin 250 miljoonan dollarin rahoituksen. Yleensä tällaisissa tilanteissa pääasiassa sijoittajat saisivat rahansa takaisin eikä perustajien ja osakkeilla palkittujen työntekijöiden jaettavaksi jää kauppahinnasta paljoakaan.

SoundCloud on nostanut kaksi viimeisintä rahoituskierrostaan 700 miljoonan dollarin arvostuksella. Nyt se on hakenut uutta yli 100 miljoonan dollarin lisärahoitusta, mutta ei ole löytänyt enää halukkaita sijoittajaehdokkaita. Aiemmin muun muassa Twitter lähti sijoittajaksi SoundCloudiin. Twitterin ohella myös Spotifyn huhuttiin neuvotelleen SoundCloudin ostamisesta viime vuonna, mutta lopulta kauppoja ei syntynyt. Spotify ja SoundCloud neuvottelivat yhdistymisestä jo kolmatta kertaa tuloksetta. Recode kertoo neuvotteluja käydyn myös Googlen kanssa.

SoundCloud tarjoaa nykyisin myös maksullista tilauspalvelua, mutta se ei näytä nousseen suureksi menestykseksi. Musiikkipalveluiden liiketoiminnasta erityisen vaikeaa tekevät suuret korvaukset musiikkioikeuksista, sekä näiden haltijoiden erittäin vahva neuvotteluasema. Lisäksi musiikkipalveluiden markkinoilla mukana ovat myös Apple, Google ja Amazon, joille musiikki on vain pieni osa koko liiketoimintaa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut