Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin lisäät useita kohteita Google Mapsin reittiohjeisiin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google Maps logoGoogle Maps on näppärä kartta- ja navigointisovellus, johon voi tarvittaessa syöttää myös useampia kohteita, eli reissun lopullisen määränpään lisäksi voi matkalle merkitä myös välietappeja. Jos kesälomareissulla halutaan ennen huvipuistoa pysähtyä katsomaan vanhoja kivikasoja, voi reittiohjeet määritellä heti alussa kulkemaan kivikasojen kautta huvipuistolle.

Google Maps

 

Välietappien lisääminen tapahtuu samalla tavalla sekä Android- että iOS-versiossa. Sovelluksen avattuasi pääset aloittamaan reittihaun oikean alakulman kuvakkeesta. Ensin valitaan lähtöpiste, joka voi olla joko senhetkinen sijainti tai jokin muu paikka. Seuraavaksi valitaan määränpää. Sekä lähtöpisteen että määränpään voi syöttää joko osoitteen kirjoittamalla tai karttaa selaamalla ja kiinnittämällä nastan haluttuun kohteeseen.

Google Maps

Kun lähtöpiste ja määränpää on määritelty, tulee oikeaan yläkulmaan valikkomerkki (kolme pistettä). Sen takaa avautuvasta valikosta voi muun muassa muuttaa navigointiin ja karttanäkymään liittyviä asetuksia sekä lisätä useamman määränpään valitsemalla ”Lisää pysähdys”. Sen jälkeen edellä määriteltyjen lähtöpisteen ja määränpään perään tulee kolmas rivi, johon voidaan määritellä uusi kohde. Lisää rivejä tulee sitä mukaa, kun kohteita syötetään.

Google Maps

Kohteiden keskinäistä järjestystä voi muuttaa tarttumalla pitkällä painalluksella osoitepalkin vasempaan päätyyn ja raahaamalla palkin oikeaan kohtaan. Kun tarvittavat kohteet on syötetty ja saatu oikeaan järjestykseen, painetaan ”Valmis” ja sovellus on valmis aloittamaan navigoinnin.

Google Maps

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi