Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlen oma laitekauppa sallii nyt ostokset yli maarajojen – tavallaan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google StoreGoogle on muuttanut sen oman Google Store -laitekaupan maakohtaisia rajoituksia. Muutos merkitsee sitä, että esimerkiksi Suomesta käsin suomalaisella maksuvälineellä voi ostaa Pixel-puhelimen. Hommassa tosin on edelleen hyvin iso ”mutta”; laitteita voi ostaa toimitettavaksi vain niihin maihin, joissa laitteet muutenkin ovat saatavilla. Pixeliä ei voi siis tilata tänne.

Aiemmin Google on rajannut laitekauppansa niin, että esimerkiksi suomalaiset asiakkaat ovat voineet ostaa vain Suomen Google Storessa tarjolla olleita laitteita (tällä hetkellä vain Chromecast-laitteet) suomalaisella maksuvälineellä ja suomalaiseen toimitusosoitteeseen.

Muutoksen myötä voi Suomesta käsin suunnata esimerkiksi Yhdysvaltojen Google Storeen ja suomalaisella maksuvälineellä maksaa Pixel-puhelimen. Rajoituksena on kuitenkin edelleen se, että puhelin voidaan toimittaa vain sellaiseen maahan, jossa Pixel-puhelimia virallisesti myydään, eli suoraan Suomeen sellaista ei edelleenkään voi tilata.

Jatkossa voi eri maiden Google Store -verkkokaupoista tilata lahjoja eri maissa asuville ystäville tai sukulaisille. Esimerkiksi Belgiassa asuvalle pikkuserkulle voi Suomesta nyt tilata Nest-älytermostaatin, joka toimitetaan suoraan pikkuserkulle Belgiaan.

Nähtäväksi jää, aikooko Google jollain tavalla rajoittaa tuotteiden tilaamista uudelleenvälityspalveluille, joiden kautta voisi Suomeen tavaraa tilata. Perinteisesti esimerkiksi Applen uutuustuotteita ovat monet suomalaiset yrittäneet välityspalveluiden kautta tilata ennen virallista Suomen-julkaisua, mutta Apple on vaihtelevasti tällaisia tilauksia kieltäytynyt toimittamasta.

Google Storen suomenkielisillä sivuilla lukee vielä tätä kirjoitettaessa, että ”jotta voit ostaa laitteen Google Storesta, toimitusosoitteen ja luottokortin laskutusosoitteen on oltava samassa maassa”. Google Store -väen Google+ -päivityksen perusteella tähän voitaneen kuitenkin muutosta odottaa hetkenä minä hyvänsä. Google Storen eri maiden tarjontaan pääsee käsiksi Country picker-sivun kautta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut