Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft lopetti yhteisöpalvelun – tuskin edes muistit sen olemassaoloa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Microsoft SoclMicrosoft on kertonut lopettavansa erikoisen sosiaalisen median palvelunsa So.cl:n. Microsoftin kokeellisen Fuse Labs -tutkimusosaston kehittämä palvelu sulkee ovensa 15. maaliskuuta.

Monikaan tuskin muisti koko palvelun olemassaoloa, mutta So.cl avattiin vuonna 2011, eli samana vuonna kuin Google+ ja aikana, jolloin Facebookin kilpailijan perustaminen ei ehkä tuntunut aivan hölmöltä idealta, kuten Engadget asian muotoilee. Palvelua ei tosin tarkoitettu varsinaisesti Facebookin tai Twitterin kilpailijaksi, vaan kyseessä oli erikoinen hybridipalvelu, jonne pääsi kirjautumaan Facebookin kautta.

So.cl-palvelussa saattoi esimerkiksi jakaa hakujaan ja kuviaan ja keskustella niistä kavereidensa kanssa. Lisäksi tarjolla oli muun muassa Video Party, joka ei nimestään huolimatta ollut videoryhmäpuhelu, vaan normaali ryhmäkeskustelu, jossa puhuttiin videoista. Aluksi vain yliopisto-opiskelijoille ja sittemmin myös isolle yleisölle suunnattu So.cl ei koskaan saavuttanut suurta suosiota, mahdollisesti siksi, että palvelun tarkoitusta oli hieman vaikea hahmottaa. Etupäässä kyse oli sosiaalisesta mediasta, jossa saattoi keskustella verkosta löytämistään asioista.

So.cl:n kehittäjät kiittävät käyttäjiä blogikirjoituksessaan ja kertovat oppineensa paljon palvelun ylläpitämisestä. Nähtäväksi jää, hyödyntääkö Microsoft So.cl:n kanssa oppimiaan niksejä esimerkiksi nykyään omistamansa LinkedIn-palvelun kehittämisessä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut