Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia Mobile vastasi kysymykseen Carl Zeissista – ”Lisää julkistuksia tulossa 2017 – olemme vasta aloittaneet!”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia logo

Nokia-puhelimista nykyisin vastaava HMD Global ei ole julkistanut vielä varsinaista uutta Nokia-huippupuhelinta. Epäilemättä myös sellainen on aikanaan tulossa, sillä jo esitellyn Nokia 6:n yläpuolelta numerohierarkiassa löytyisi kätevästi paikka vielä useammallekin mallille.

HMD:n ylläpitämä Nokia Mobile -tili on Twitterissä vastannut nyt mieltä askarruttavaan kysymykseen. Takavuosina Nokian huippukamerapuhelimet tulivat tunnetuiksi saksalaisen Carl Zeiss -yhtiön linssien käytöstä. Entä nyt?

”Emme käytä enää Carl Zeissin teknologiaa”, kuului HMD:n aluksi varsin yksiselitteinen vastaus. Jatkokysymykseen Zeissista tulevissa huippupuhelimissa HMD antoi kuitenkin jo kryptisemmän vastauksen: ”Meillä on tulossa lisää julkistuksia 2017 – olemme vasta aloittaneet!”

Spekuloidusti HMD ja sen yhteistyökumppani Foxconn saattavat odottaa Qualcommin uuden Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiirin saatavuutta ennen kuin on uuden Nokia-huippupuhelimen aika. Samsung on tuomassa Galaxy S8:n ensimmäisenä Snapdragon 835 -puhelimena markkinoille huhtikuussa. Esimerkiksi Sony julkisti jo viikko sitten Mobile World Congressissa uuden Xperia XZ Premiumin Snapdragon 835:llä, mutta puhelin tulee myyntiin vasta vajaan kolmen kuukauden kuluttua touko-kesäkuun vaihteessa.

Loppujen lopuksi, sillä tehdäänkö uusien Nokia-puhelinten kanssa yhteistyötä Carl Zeissin kanssa ei ole suurta merkitystä. Nimeä enemmän merkitystä on tietenkin kameran kennon ja optiikan todellisilla kyvyillä – ei sillä, lukeeko päällä Carl Zeiss, Leica tai mitä tahansa muuta.

Ensimmäisenä Nokia Mobilen Carl Zeiss -vastauksesta kertoi Suomessa Puhelinvertailu.com.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Equalizer

    Optiikan laadun takaa juuri Carl Zeiss.

Tuoreimmat jutut