Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Viikon sovellus: Kätevä reittiopas moovel päivittyi – toimii jo useammassa Suomen kaupungissa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

moovel

Alkujaan viime vuoden lopulla Suomeen saapunut moovel-sovellus on saanut tuoreessa päivityksessä uuden ulkoasun, uusia toimintoja sekä erinäisiä parannuksia. Aiemmin Suomessa vain pääkaupunkiseudulla toiminut reittiopas on julkaisun jälkeen myös laajentunut uusiin kaupunkeihin, ja toimii tätä nykyä pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereella, Turussa ja Oulussa.

moovel tarjoaa reaaliaikaisen reittioppaan julkisille kulkuvälineille ja osaa esimerkiksi ilmoittaa käyttäjälle, kun oikea pysäkki lähestyy ja on aika jäädä pois kyydistä. Päivityksen myötä sovellus näyttää nyt käyttäjän sijainnin perusteella linjakohtaiset tiedot, aiempien pysäkkikohtaisten tietojen sijaan. Lisäksi käyttäjä voi esimerkiksi tallentaa suosikkilinjansa. moovel kertoo myös parantaneensa reittihakua sekä selkeyttäneensä karttanäkymää. Lisäksi sovellus osaa ehdottaa aiempaa paremmin eri kulkuvälineiden yhdistelmiä.

Neljän Suomen kaupungin lisäksi moovel on käytössä jo kahdeksassa muussa kaupungissa ympäri maailmaa: Amsterdamissa, Bostonissa, Kiovassa, Lvivissa, Madridissa, Oslossa, Portlandissa ja Sydneyssä.

moovel on ladattavissa maksutta iPhonelle App Storesta ja Androidille Google Play -kaupasta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Ei kyllä meikäläisen logiikka taivu sitten millään tähän mooveliin. Kartan liikuttelu tuo kartan keskelle neulan, jonka osoittamaan paikkaan ilmeisesti moovel hakee koko ajan reitteijä alapalkissa. Tai vaihtoehtoisesti täysin satunnaisia linjoja, koska osalla tuloksia ei ole mitään merkitystä nykyisen olinpaikan tai neulan osoittaman kohdan kannalta. Tämä tietenkin aiheuttaa sen, että pienikin kartan liikuttelu nostaa automaattisesti alapalkin ylös, vaikka sen olisi pyyhkäissyt alas. Navigointi kartalla on siis lähes mahdotonta, koska alapalkki hyppii koko ajan ylös.

  Työpaikan lähimmän pysäkin painaminen saa moovelin ehdottamaan taksin tai uberin tilaamista? Haluaisin nähdä pysäkin aikataulun. En muutaman minuutin pyörittelyllä tajunnut, miten yksittäisen pysäkin aikataulun saa auki. Enkä sitä, millä peruteella alapalkissa pyörii satunnaiset linjaehdotukset, jotka ovat täysin merkityksettömiä. Tietenkin taksia ja uberia työnnetään joka paikaan. Vaikuttaakin enemmän siltä, että tämä sovellus pyrkii yhteistyöhön taksien ja uberin kanssa, kuin käyttäjäystävällisyyteen.

  Työpaikalta kotiin moovel ehdottaa taksia. Joka siis pitäisi tilata erillinen taksisovellus lataamalla.

  Olen sitä mieltä, että jos yksinkertaisen, ”tavalliselle kansalaiselle” suunnatun sovelluksen käyttölogiikka ei pääpirteittäin viidessä minuutissa avaudu, sen käyttöä on turha jatkaa. Joten poistukoon moovel ja jatkan moovitilla.

 2. Hendriks

  Valitettavasti Suomen ”kaupungit” on suunniteltu autoilua varten!. 👎

  • Prinssi

   Olisivatkin! Nykyään näyttää, että kadun suunnittelijat ovat juovuksissa, kun eivät suoraa ajotietä saa aikaiseksi, puhumattakaan tien kapeudesta ja töyssyistä.

Tuoreimmat jutut