Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Spotify kaavailee paremman äänenlaadun tarjoamista – Hi-Fi-laatua tuplahinnalla

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Spotify Hi Fi

Spotifyn kerrotaan testaavan uutta Hi-Fi-pakettia, joka tarjoaisi aiempaa parempaa äänenlaatua musiikille. The Vergen raportin mukaan Spotify kaavailee CD-tasoisen musiikin tarjoamista tavallista Premium-pakettia korkeammalla hinnalla.

Spotify tiettävästi aloitti uuden tilausmallin testaamisen helmikuun lopussa lähettämällä kutsuja osalle käyttäjistä. Kutsujen perusteella Spotify testaa lähinnä sopivaa hinnoittelua palvelulle, sillä tavallisen 10 dollaria maksavan Premium-paketin päälle hintaa tulee viisi tai kymmenen dollaria lisää käyttäjästä riippuen. Myös Hi-Fi-paketin muissa eduissa näyttää testivaiheessa olevan hieman vaihtelua. Tällä hetkellä korkealaatuista suoratoistomusiikkia tarjoaa Tidal, jonka Hi-Fi-tilaus maksaa 19,99 euroa kuukaudessa.

Spotify Hi-Fi

Spotifyn mukaan sen Hi-Fi tarjoaa ”häviötöntä CD-laatua”, mutta tässä kohdassa kultakorvat tietysti muistuttavat, että myös CD on tarkalleen ottaen häviöllinen digitaalinen formaatti. Käytännössä Spotifyn tarjoama laatu lienee samalla tasolla kuin Tidalin Hi-Fi-mallissa, eli 1411 kilobittiä sekunnissa, joka vastaa CD-levyn laatua. Tällä hetkellä Spotify Premiumin suurin tarjolla oleva bittivirta on 320 kilobittiä sekunnissa. Isompi bittivirta tarkoittaa vähäisempää häviötä ja parempaa äänenlaatua.

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. applettaja

  Onkohan tiedossa millainen äänenlaatu teoriassa (kb/s) on Apple Musicissa? Kiinnostaisi vaan tietää kun hinta on sillä sama kuin Spotifyllä ja on ihan hyvin pelittänyt.

  • Janne Laakso

   Apple Music käyttää AAC-tiedostoja ja bittivirta on 256kbps, kun taas Spotifylla käytössä on Ogg Vorbis ja 320kbps. Pakkaustavoista johtuen nuo bittivirrat eivät suoraan ole keskenään verrattavissa ja testeistä riippuen on molempia vuorostaan kehuttu toista paremmaksi. Suuren suurta eroa noilla ei kuitenkaan ole.

  • Vain paras laatu kelpaa

   Ei apple music ainakaan HiFi-tasolle yllä.

   Aikoinaan Spotifyn Premium-tilaus peruttiin ja siirryttiin käyttämään Tidalia kaksinkertaisella hinnalla juurikin paremman äänenlaadun perässä. Kunnon kuulokkeilla (esim. Sennheiser HD 650) ero on varsin selkeä Tidalin eduksi, kun Spotifyn 320kbps:n laadulla äänestä tuntuu puuttuvan se terävin ja selkein kärki. Spotifyn HiFi-tilausvaihtoehtoa on siitä lähtien odoteltu, joten sopisi tulla pian. Tidalin huono puoli on siinä, ettei soittolistoja ole mahdollista tallentaa offline-tilaan toisin kuin Spotifyssa, vaikka tämä oli vuosia sitten jo Tidalilla testauksessa. Testauksestakin on sittemmin käsittääkseni luovuttu, valitettavasti.

   • applettaja

    Juu, eihän tuo Apple Music mitään Hifi-laatua tarjoa tietenkään. Mietin vain miten se vertautuu suhteessa Spotifyihin (tai siis sen nykyiseen laatuun). Tosiaan, ainoa Hifi-laatua tarjoava suoratoistopalvelu on tällä hetkellä tuo Tidal, joka ei laatua lukuunottamatta ole kovinkaan hyvä/toimiva musiiikin suoratoistopalvelu mielestäni. Jos tuo Spotify tuo jonkinlaisen Hifi-laatuisen vaihtoehdon markkinoille, se lisää kyllä mukavasti tervettä kilpailua alalla.
    Toki hinnoitteluhan tässä(kin) tapauksessa ratkaisee kaikista eniten, tuo 19,99€ taitaa olla aikalailla maksimihinta jotta tuo tulisi myymään.

    • Vain paras laatu kelpaa

     Tidal toimii kyllä offline-listojen puutetta lukuun ottamatta muuten vallan mainiosti eikä siitä löydy sen kummemmin mitään valitettavaa. Kaikki haetut kappaleet, jotka Spotifystakin löytyy, ovat tähän asti löytyneet myös Tidalista.

Tuoreimmat jutut