Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung haluaa Exynokset muillekin valmistajille – esitteli ilman puhelinta toimivia VR-laseja suljettujen ovien takana

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

exynos_8895_1Samsungin Exynos-järjestelmäpiirejä on pitkään löytynyt yhtiön omista älypuhelimista, mutta hyvin vähän muiden valmistajien laitteista. Nyt yhtiö haluaa löytää piireilleen laajempia markkinoita, ja älypuhelimien lisäksi hyvä käyttökohde voisivat olla itsenäisesti toimivat virtuaalitodellisuuslasit. Exynoksen potentiaalia näyttääkseen Samsung on esitellyt omia konsepti-VR-lasejaan suljettujen ovien takana MWC-messuilla, kertoo PCWorld.

Samsungin Exynos-piirit jakautuvat neljään luokkaan, jotka ovat 9, 7, 5 ja 3. Näistä 9 on lippulaivapuhelimiin suunnattu tehomalli, joista uusin on hiljattain esitelty Exynos 8895. Sen odotetaan löytyvän muun muassa Euroopassa julkaistavasta tulevasta Samsung Galaxy S8:sta.

Exynos 8895:n kahdeksanytiminen suoritin ja Mali-G71-grafiikkapiiri mahdollistavat muun muassa 4K-videokuvan näyttämisen jopa 120 kuvan sekuntinopeudella. Lisäksi sillä onnistuu asentotunnistus ja esimerkiksi pään liikkeiden seuranta, joten älypuhelimien lisäksi sitä voisi käyttää myös itsenäisesti toimivien VR-lasien sydämenä.

PCWorldin lähteiden mukaan Samsung on esitellyt VR-lasien referenssiversiota muille laitevalmistajille, tarkoituksenaan houkutella lisää valmistajia käyttämään yhtiön Exynos-piiriä niin puhelimissa kuin VR-ratkaisuissakin.

Exynos-brändin huono tunnettuus on heikentänyt sen myyntiä, ja esimerkiksi Yhdysvalloissa CDMA-verkkoja tukevat Qualcommin järjestelmäpiirit ovat olleet käytössä myös Samsungin Galaxy S7 -malleissa. Samsung aikoo lisätä piireihinsä tuen CDMA-verkoille lähiaikoina.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut