Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Meizu laittaa älypuhelimien pikalatauksen uusiksi – tyhjästä täyteen alle 20 minuutissa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Meizu Super mCharge

Pikalataus on seikka, jonka älypuhelinvalmistajat tätä nykyä tuovat mielellään esiin uusia puhelimia esitellessään. Osa valmistajista käyttää Qualcommin Quick Charge -tekniikkaa, kun taas joillain on omat ratkaisunsa, kuten OnePlussan Dash Charge tai Huawein SuperCharge. Kiinalainen Meizu on nyt esitellyt oman versionsa, joka kantaa nimeä Super mCharge. Hieman kankea nimi ei järjestelmää pahenna, sillä Meizun ratkaisu lyö pöytään hurjia lukuja.

Meizun Super mCharge voi ladata 3000 milliampeeritunnin akun, eli varsin tyypillisen älypuhelimen akun, tyhjästä täyteen 20 minuutissa. 30 prosentin varaus saavutetaan viidessä minuutissa, 60 prosenttia 10 minuutissa ja 85 prosenttia vartissa.

Yleensä pikalataus toimii niin, että noin 80 prosentin varaustasoon asti akkua ladataan täydellä tai lähes täydellä teholla, minkä jälkeen tehoa aletaan laskea reilusti, jolloin viimeiset 15–20 prosenttia täyttyvät huomattavasti hitaammin. Tällä pyritään pidentämään akun käyttöikää ja pitämään lämpötila alhaisena. Siksi valmistajat mielellään esittelevät esimerkiksi 0–50% aikoja tai sitä, kuinka puolen tunnin latauksella saadaan virtaa koko päivän tarpeisiin. Meizunkin tapauksessa viimeiset 15 prosenttia täytetään selvästi hitaammin kuin ensimmäiset 15 prosenttia, mutta silti kokonaisuutena Super mCharge on suorastaan hämmästyttävän nopea.

Järjestelmä käyttää suurimmillaan 11 voltin jännitettä ja viiden ampeerin virtaa, ja 55 wattia alkaa jo lähennellä pienten läppäreiden lataustehoja. Kilpailijoiden pikalatausjärjestelmissä huipputehot ovat yleensä 15–25 watin tienoilla. Meizun järjestelmä käyttää yhtiön omaa latausjohtoa, joka kestää jopa 160 watin tehon (20 volttia, 8 ampeeria).

Meizun mukaan lämpö tai akun käyttöikä eivät Super mChargella ole ongelmia. Akku lämpenee latauksessa kohtuulliseen 39 celsiusasteeseen, ja Meizun kertoman mukaan sen oma, erityisen korkealaatuinen akku säilyttää yli 80 prosenttia kapasiteetistaan vielä 800 latauskerran, eli parin vuoden normaalikäytön jälkeen.

Ainoa jarru Meizun latausjärjestelmässä on se, että tähän mennessä valmistaja on esitellyt vasta pelkkää latausjärjestelmää, ilman puhelinta. Toisin sanoen Meizun Super mCharge -järjestelmää ei markkinoilla nähdä vielä mahdollisesti vuoteen tai kahteen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Tommi

    OnePlus melko varmasti vastaa takaisin Dash V2 versiolla.

Tuoreimmat jutut