Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Suomalaista Asmo-laturia myyty 15 000 kappaletta – uusi malli tekeillä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Asmo-laturi on edustettuna Suomi-osastolla Mobile World Congressissa.

Asmo-laturi on edustettuna Suomi-osastolla Mobile World Congressissa.

Suomalainen sähköä säästävä ja paloturvallisuutta parantava Asmo-laturi on jälleen mukana Barcelonassa mobiilialan jättitapahtumassa Mobile World Congressissa liiketoimia edistämässä.

Asmo-laturia on toistaiseksi myyty Suomen lisäksi Norjassa ja Tanskassa. Latureita on mennyt kaupaksi 15 000 kappaleen erä. ”Alkuperäinen tavoite tälle vuodelle oli 30 000 laturia, mutta joudumme ehkä valmistamaan enemmän”, kehui Asmon perustaja Asmo Saloranta.

Suomessa Asmo-laturia myy muun muassa Verkkokauppa.com 39,90 euron hintaan.

Prototyyppi Asmon uudesta USB-C-laturista.

Prototyyppi Asmon uudesta USB-C-laturista.

Salorannan kehittämä Asmo-laturi poikkeaa tavanomaisista puhelimien latureista siinä, että laturi ei käytä lainkaan virtaa silloin, kun se ei ole kytkettynä puhelimeen. Tyypillisessä USB-laturissa on aina virta päällä, kun se on kytkettynä pistorasiaan, mutta Asmo-laturiin kytkeytyy virta vasta siinä vaiheessa, kun se yhdistetään puhelimeen. Tuloksena on paitsi pieni virransäästö, mutta ennen kaikkea parantunut turvallisuus.

Nyt Asmo kehittää laturistaan yhä uutta USB-C-versiota, jonka osalta parhaillaan neuvotellaan valmistuksesta alihankkijakumppaneiden kanssa. Valmistuskustannusta pitäisi saada vielä laskettua, jotta tuotantoon voitaisiin lähteä. Ensimmäisen sukupolven Asmo-laturit on valmistettu Suomessa.

USB-C-laturin jälkeen tulevaisuudessa siintää myös muita suunnitelmia. Asmo kehittää yhdessä tunnetun suomalaisen muotoilijan kanssa uutta tuotetta. Muotoilijan nimeä ei kuitenkaan vielä paljasteta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Factaaja 19.90,-

  Puolet pois hinnasta ja avot – myynti 10 kertaistuu saman tien.

 2. Asmo fact check

  This article is full with lies. They did not sell 15000 units. They goal was 75000 just this year.

 3. Matti

  Jos laturissa olisi usb-liitin monien muiden laturien tapaan, siihen voisi liittää halutun johdon, jossa olisi tarvittava liitin, eikä tarvittaisi useampaa muuten samanlaista laturia, joissa on erilainen kiinteän johdon päässä oleva liitin.

 4. juujika

  *Myyty ehkä, monta toimitettu? Itse peruin koko homman just kun mitään ei näkynyt, ei kuulunut. Humpuukia.

Tuoreimmat jutut