Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Analyytikko: Applen tulevassa 10,5-tuumaisessa iPadissä täysin uusi resoluutio

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nykyinen 9,7-tuumainen iPad Pro.

Nykyinen 9,7-tuumainen iPad Pro.

Useiden eri lähteiden mukaan Apple on julkaisemassa kevään tai kesän aikana uusia iPad-malleja, joista yhdessä olisi uusi, noin 10,5-tuumainen näyttökoko. Nyt tutkimusyhtiö IHS Markitin Rhoda Alexander on kertonut tietojaan tuosta uudesta näyttöratkaisusta.

Alexanderin mukaan uusi koko toisi tullessaan myös uuden resoluution, 2224×1668 pikseliä, uutisoi MacRumors. Yhdessä 10,5 tuuman läpimitan kanssa tuo resoluutio tarkoittaisi käytännössä samaa pikselitiheyttä kuin nykyisissä 9,7- ja 12,9-tuumaisissa malleissa.

9,7-tuumaisissa iPad Air 2- ja iPad Pro -malleissa resoluutio on 2048×1536 pikseliä, kun taas 12,9-tuumaisen iPad Pron näytölle mahtuu 2732×2048 pikseliä, ja pikselitiheys on 264 pikseliä tuumalla. iPad mini 4:ssä puolestaan on 2048×1536 pikseliä sovitettu 7,9-tuumaiselle näytölle, joten siinä pikselitiheys on 326 pikseliä tuumalla.

iPad Pro -mallien kanssa sama pikselitiheys tarkoittaisi, että esimerkiksi teksti ja kuvakkeet uuden mallin näytöllä olisivat saman kokoisia kuin nykyisissä iPad Pro -malleissa, mutta näytölle mahtuisi enemmän sisältöä. Sovelluskehittäjille muutos toisi kuitenkin hieman lisää päänvaivaa, kun sovelluksia pitäisi optimoida useammalle eri resoluutiolle.

iPad Pro, iPad Air 2 ja iPad mini 4.

iPad Pro, iPad Air 2 ja iPad mini 4.

Aiemmin on väläytelty myös sellaista mahdollisuutta, että uuden mallin näyttö voisi käyttää 12,9-tuumaisen iPad Pron resoluutiota, jolloin pikselitiheys vastaisi edellä mainittua iPad mini 4:ää. Tämä spekulaatio kuitenkin pohjautuu vain matemaattiseen pyörittelyyn, kun taas Rhoda Alexander oletettavasti pohjaa väitteensä alihankkijalähteisiin.

Huomionarvoista on, että uuden, yli 10-tuumaisen mallin on sanottu käyttävän selvästi aiempaa kapeampia näytön reunuksia. Näin laitteen ulkomitat olisivat hyvin lähellä nykyisten 9,7-tuumaisten mallien mittoja.

Uusien iPad-mallien julkaisuajankohdasta on liikkunut paljon ristiriitaista tietoa. Alexanderin mukaan esittely saattaisi tapahtua maalis–huhtikuussa, kun taas hiljattain DigiTimes raportoi, että uusia iPadejä nähtäisiin vasta touko–kesäkuussa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut