Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

100 megabitin minimilatausnopeus, parhaimmillaan 20 gigabittiä – tällainen 5G tulee olemaan

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Operaattorit laajentavat jatkuvasti 4G-verkkojaan, mutta 5G-verkot ovat tulossa ehkäpä jo lähivuosina. International Telecommunication Unionin, ITUn, uusi raportti antaa kattavan katsauksen, mitä 5G-verkoilta voidaan niiden tullessa odottaa. 5G-verkkojen ominaisuuksiin kuuluu muun muassa 100 megabitin minimilatausnopeus. Asiasta uutisoi muun muassa AndroidAuthority.

100 megabitin minimilatausnopeuden lisäksi data kulkee puhelimesta verkkoon vähintään 50 megabitin sekuntinopeudella. Nämä ovat minimejä, joten todellinen vauhti on takuulla huomattavasti suurempi.

Mobiiliverkkomasto

Mobiiliverkkomasto.

5G-verkot voisivat parhaimmillaan tarjota jopa 20 gigabitin latausnopeuden, joten sisältö saapuu verkosta puhelimeen varsin hurjaa vauhtia. Toki kyseessä on vain teoreettinen maksimi, mihin tuskin ainakaan kovin usein päästään. Puhelimesta verkkoon data siirtyisi parhaissa olosuhteissa 10 gigabitin sekuntivauhdilla.

Tulevat 5G-verkot pyrkivät myös korjaamaan yhden 4G:n suurimmista ongelmista eli latenssin. 5G-verkot tarjoaisivat maksimissaan neljän millisekunnin latenssin, mikä nopeuttaa lataamista huomattavasti ja pitää sen luotettavampana. Suomessa OpenSignalin raportin mukaan toukokuussa 2016 keskimääräinen latenssi 4G-verkoissa oli hieman yli 50 millisekuntia, joten latenssin pitäisi pudota alle kymmenesosaan.

5G-verkkojen tulisi tukea vähintään miljoonaa laitetta neliökilometrin alueella, mikä antaa Internet of Things -laitteille mahdollisuuksia.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. käyttäjä

  hienoa ja samaa roskaa kuin aikoinaan 3g ja 4g

  luvut on teoriassa korkeita,utopisia ja hienoja mutta käytännössä viidesosa luvatuista.
  paitsi jos asut aivan tolpan vieressä ja omaat viimeisen päälle laitteet,ja silti ruuhkaaikana saat tod. 70-80 nopeudesta.

  mielestäni tämä ’uutinen’ on mainos.

  kaikki nykyoperaattorit kauppaa 4g:t’ 100mg nopeutena mutta erittäin harva jos kukaan pääsee moiseen.syykin on selvä,tukitolppia liian vähän.

  samaa toistuu varmasti 5g:b
  n kanssa..ja kun ja jos nitä tulee edes välttävästi puhutaan jo 6g:stä..

  ainoa hyvä asia on 5g:stä että 4g:n hinta laskee..

  • Matti#2

   Jaa, juuri testasin oman MOIn 100Mbps ja speedtest antoi 89Mbps.

  • Marko

   No olet kunnon idiotismin riemuvoitto. Ennenkuin päästää suustansa ihan mitä tahansa roskaa, kannattaa sitä ensin miettiä. Niin ärsyttää ihmiset keillä ei ole pienintäkään käsitystä tekniikasta ja varsinkaan sen kehityksestä. Pistää niin vihaksi sinunlaisesi typeråt ihmiset. 5G:tä ei voi edes verrata 4G:hen 3G:stä puhumattakaan. Itse olen jopa nähnyt Erittäin erittäin aikaisia ja ensimmäisiä testejå sitten joskus tulevasta ”6G:stä” ja siitä mitä speksejä siinä on.Tuo olisi sinulle sama kuin jumalan ilmestyminen.

 2. käyttäjä

  nykyään outoa että kaikki mitä kirjoitetaan nykyään menee ähyväksyntään…joo ei siinä mitään,mutta siinä sitten sensuroidaan ne pois jotka ei ole suotavia kirjoittajalle,yhteistyökumppaneille ja oman etua vastaan olevat…mitä jää.

  mukavaa nähdä saako tämä ’luvan’ mennä läpi.

  kopio kyllä menee meseen.

  • Matti#2

   Lääkkeet?

Tuoreimmat jutut