Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin paljon Fitbit maksoi Pebblestä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Alkuperäinen Pebble-kello.

Alkuperäinen Pebble-kello.

Aktiivisuusmittareistaan tunnettu Fitbit on paljastanut tulosjulkistuksensa yhteydessä lisätietoja viime aikoina tekemistään yritysjärjestelyistä. Fitbit hankki älykellojen pioneerin Pebblen ja toisen älykellokehittäjä Vector Watchin omaisuuseriä.

Suurin huomio kaupoista kiinnittyi Pebbleen, jolta Fitbit hankki ohjelmistoihin liittyviä oikeuksia ja muita omaisuuseriä sekä palkkasi raportoidusti noin 40 prosenttia Pebblen työntekijöistä. Aiemmin Fitbitin maksaman kauppahinnan on raportoitu olleen ”alle 40 miljoonaa dollaria”, mutta nyt Fitbit vahvisti ostoksen tulleen maksamaan sille vain 23 miljoonaa dollaria.

Fitbitin maksama kauppahinta ei kattanut kaikkia Pebblelle kertyneitä velkoja muita vastuita. Pebble myi erikseen muuta omaisuuttaan, kuten kellojensa varastoa sekä palvelimiaan.

Vector Watchista Fitbit kertoo maksaneensa 15 miljoonaa dollaria.

Älykelloihin liittyvien yritysjärjestelyjen myötä Fitbit on lähdössä tänä vuonna täysillä mukaan älykellomarkkinoille uusilla tuotelanseerauksilla. Puettavien laitteiden markkinatilanne on Fitbitille ongelmallinen: se on jäänyt puristuksiin tosihalpojen aktiivisuusmittarien ja toisaalta aina vain paremmilla fitness- ja terveysominaisuuksilla varustettujen älykellojen väliin.

Koko vuodelta 2016 Fitbitin toimittamien laitteiden määrä vielä kasvoi 21,4 miljoonasta 22,3 miljoonaan, mutta loppuvuonna toimitukset supistuivat 8,2 miljoonasta 6,5 miljoonaan. Vielä edellisvuonna kannattavaa liiketoimintaa harjoittanut Fitbit myös valahti jo viime vuonna tappiolle ja ohjeistaa tappioiden jatkuvan myös tänä vuonna.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut