Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Androidin tulevaisuus pinnalla: mikä on lopputulos mystisistä Fuchsia- ja Andromeda-projekteista?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Android ja Chrome.

Google kehittää käyttöjärjestelmiensä tulevaisuutta kahdessa hankkeessa, joista se ei ole virallisesti julkisesti kertonut mitään.

Viime vuoden jälkipuoliskolla huhutut Andromeda ja Fuchsia -projektit palasivat nyt pinnalle, kun puolijohdemarkkinoiden analyytikko Daniel Matte julkaisi Tech Specs -blogissaan katsauksen Fuchsian edistymiseen.

Fuchsian kehitystyö etenee avoimen lähdekoodin projektina, joten sen perustan kehitys tapahtuu kaikkien projektia seuraamaan halukkaiden silmien alla. Toistaiseksi ei kuitenkaan vielä tiedetä, mikä Fuchsian tarkoitus tai tavoite Googlelle on. Kyse on uudesta käyttöjärjestelmästä, jota kasataan eri avoimen koodin komponenteista ja joka toimisi laajasti niin ARM-, MIPS- kuin myös x86-arkkitehtuurin suorittimilla.

Matte epäilee, että Fuchsia ja Andromeda liittyisivät toisiinsa – ja jälkimmäinen olisi Fuchsian ensimmäinen ilmentymä käytännössä. Andromedasta huhuttiin alun perin Androidin ja Googlen toisen käyttöjärjestelmän Chrome OS:n yhdistymisenä ja Googlen tulevan kannettavan tietokoneen olevan varustettu Andromedalla. Matte näkee asian niin, että Fuchsiassa kyse olisi sekä Androidin että Chrome OS:n sulauttamisesta siihen. Tämä saattaa kuitenkin olla liian pitkälle menevä johtopäätös.

Kaiken kaikkiaan kokonaisuus on vielä toistaiseksi hyvin epäselvä. Andromedaa odoteltiin esiteltävän vahvojen Wall Street Journalin huhujen mukaan jo viime loppuvuodesta, mutta näin ei käynytkään. Google ei ole vieläkään kertonut Andromedasta – saati Fuchsiasta – käytännössä yhtään mitään.

Jos pitäisi veikata, milloin Google saattaa jotain Androidin tulevaisuudesta, Fuchsiasta sekä Andromedasta kertoa, on todennäköinen ajankohta 17. toukokuuta käynnistyvä Google I/O -kehittäjätapahtuma.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut