Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen osakekurssi ennätyskorkealla – odotukset uutta iPhonea kohtaan kasvavat

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Applen toimitusjohtaja Tim Cook.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook.

Applen osakekurssi nousi eilen uusiin ennätyslukemiin. Applen osakkeen päätöskurssi 133,29 dollaria oli kaikkien aikojen korkein. Päivän aikana Applen kurssi ehti käydä pörssissä vieläkin korkeammalla, 133,82 dollarissa.

Applen markkina-arvo lähentelee 700 miljardia dollaria.

Edellisen kerran Applen osake oli nykytasolla keväällä 2015. Kaikkien aikojen korkeinta noteeraustaan Applen kurssi ei vielä eilen rikkonut, sillä päivän aikana 28. huhtikuuta 2015 kirjattiin kauppa 134,54 dollarilla. Lisäksi markkina-arvo ei ole ennätystasolla, sillä Apple on ostanut merkittävästi omia osakkeitaan takaisin sitten edellisten osakekurssin ennätyslukemien.

Viimeisen 52 viikon pohjat Apple kirjasi viime toukokuussa kurssin oltua 89,47 dollaria. Applen kurssinousu on kiihtynyt marraskuusta lähtien muiden osakkeiden mukana sekä erityisesti sen julkaistua hyvän loppuvuoden tuloksen. iPhone 6s:n pettymyksen jälkeen iPhone 7 on menestynyt paremmin ja Applen numeroihin erittäin merkittävästi vaikuttanut myynnin lasku Kiinassa on alkanut taittua.

Lisäksi näkemystä Applesta vahvistaa seuraava iPhone, josta odotetaan huippuversiona merkittävää edistysaskelta. Ensi kertaa iPhoneen on huhujen mukaan tulossa OLED-näyttö ja langaton lataus, mahdollisesti myös iirisskanneri ja muita sensoreita. Lisäksi muotoilu on uudistumassa ja näyttö kattaa aiempaa suuremman osan etupuolesta ja sormenjälkitunnistin on integroitu osaksi näyttöä.

Merkittävän uudistuksen myötä uuden iPhonen huippuversion odotetaan jälleen kiihdyttävän iPhone-myynnin syksyllä uusiin korkeuksiin. Samanaikaisesti Applen palveluiden tasainen kasvu on jatkumassa, iPadien myynnin lasku vähintään pienentyy ellei käänny jo kasvuksi ja Macin myynti jatkuu tasaisena.

iPhone tuo Applen myynnistä kaksi kolmasosaa ja tuloksesta vielä enemmän, joten sen merkitys on kuitenkin ratkaiseva Applen lähitulevaisuudelle.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendrik

    Sitä monien uumoilevaa Applen romahdusta odotellessa?. 🤔

Tuoreimmat jutut