Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Jolla lupaa nyt ”jännittäviä julkistuksia” – ei vieläkään varaa tablettirahojen palautukseen tilaajille

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Jollan toimitusjohtaja Sami Pienimäki.

Jollan toimitusjohtaja Sami Pienimäki.

Nokian jälkeensä jättämän MeeGon perustuksista syntynyt Jolla on täyttänyt viisi vuotta ja keskittyy tänä vuonna ensisijaisesti kehittämänsä Sailfish OS -käyttöjärjestelmän alueelliseen lisensointiin, toteaa yksi Jollan perustajista, toimitusjohtajaksi noussut Sami Pienimäki uudessa kirjeessään Jolla-ja Sailfish-yhteisölle.

Viime vuonna Jolla eteni Venäjällä, jossa se kertoi ensimmäisestä alueellisesta lisensointidiilistä. Venäjällä Sailfish OS -käyttöjärjestelmän on lisensoinut ja sitä kehittää nyt Jollan kumppanina venäläinen Open Mobile Platform -yhtiö. Sen on kerrottu kustomoivan ja jatkokehittävän Sailfishiä Venäjän markkinoiden tarpeisiin sekä luovan myös kehittäjäyhteisöä. Sailfish on virallistettu Venäjällä ainoana mobiilikäyttöjärjestelmänä valtion hankintoihin.

Kaikki Sailfish-kehitys ei kuitenkaan tapahdu Venäjän tarpeisiin, toppuuttelee Pienimäki. Sen sijaan Jollan tavoitteena on siirtää vastaava malli myös muualle – fokuksessa ovat edelleen BRICS-maat eli Venäjän ohella suunta on muun muassa Brasiliaan, Intiaan, Kiinaan ja Afikkaan. ”Massiivinen Kiinan markkina on avainasemassa oleva strateginen tilaisuus Jollalle tänä vuonna, ja tavoittelemme sitä vahvasti”, toteaa toimitusjohtaja Pienimäki.

Lisäksi vuonna 2016 Jolla lanseerasi keväällä Intexin kanssa Aqua Fish -puhelimen Intiassa, mutta Intex ei ole aikeissa julkaista puhelimelle seuraajaa ja yhteistyö näyttää kuivuneen kasaan. Jollan Intexille kehittämä Aqua Fish -laite julkaistiin myös Jollan kehittäjäyhteisölle Jolla C -nimellä. Lisäksi Pienimäki mainitsee Turingin aloittaneen Sailfish-puhelinten toimitukset.

Uutisia Jolla aikoo kertoa helmikuun lopulla mobiilialan vuotuisessa jättitapahtumassa Mobile World Congressissa. ”Sailfish OS tulee olemaan siellä yhteistyössä kumppaneiden kanssa, ja voitte odottaa kuulevanne joitakin jännittäviä julkistuksia viikon aikana”, Pienimäki toteaa.

Jolla suunnittelee myös uusia Sailfish-yhteisölaitteita, mutta toistaiseksi näistä ei vihjata mitään enempää. Mahdollista toki on, että kyse olisi vain Sailfishin tukemisesta jo valmiissa Android-laitteessakin aivan uuden Jolla-laitteen sijaan.

Jollan maineeseen suuren lommon löi sen sekoilu tabletin kanssa parisen vuotta sitten. Tabletit jäivät tulematta suurimmalle osalle sellaisen ennakkotilanneista. Jolla on palauttanut toistaiseksi rahoista kullekin tilaajalle vain puolet. Toinen puolisko on luvattu palauttaa Jollan taloudellisen tilanteen sen salliessa ja loppurahoja on odotettu palautettavaksi alkuvuoden aikana.

”Emme ole aivan vielä valmiita mutta työskentelemme kovin taloudellisen tilanteemme parantamiseksi, mikä mahdollistaisi loput rahojen palauttamisesta. Tiedän sen olevan paljon pyydetty, mutta pysykää kärsivällisinä meidän kanssa tällä haastavalla matkalla. Meillä on nyt hyvä näkymä vuodelle, ja toivomme viimeistelevämme tämän projektin niin pian kuin mahdollista”, toteaa Pienimäki kirjeessään tablettirahapalautusten tilanteesta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. René

  Todellakin haluan uuden Jolla puhelimen. Ensimmäinen on palvellut hyvin näihin päiviin asti, rautatehoja vain tarvitsisi jo lisää.

  Sailfishistä en varmasti luovu. Ostan sitten vaikka Intexin puhelimen jossa se on ellei Jolla julkaisekaan mitään.

  • KöyhäPappa

   Kerropa, mikä tekee Sailfishistä niin erinomaisen? Mitä muita käyttiksiä olet käyttänyt?

   • Pentti

    Tässä nopeasti muutama asia, jotka tekevät Sailfishista erinomaisen.

    Jollassa on aito moniajo. Moniajonäkymässä sovellusten ”kannet” (eli sovellukset miniatyyrikoossa) päivittyvät livenä ja niiden avulla voi suorittaa toimintoja sovellusta avaamatta. Aitoon moniajoon liittyy myös kurkistustoiminto, eli voit asteittain häivyttää aktiivista sovellusta, jolloin näet mitä siellä takana tapahtuu.

    Jollassa pyyhkäisytoiminnot toimivat niin hienosti, että mitään kotipainiketta ei tarvita.

    Vetovalikkojen avulla perustoimintoja ja -valintoja voi suorittaa vaikka sokkona yhdellä kädellä, kun niissä valinnan vaihtumisen huomaa näyttöä katsomattakin.

    Sailfishia tehdään yhdessä. Jokainen pääsee mukaan. Helpoin tapa osallistua on kertoa yhteisölle, mitkä asiat ovat mielestäsi tärkeitä, miten Sailfishia pitäisi kehittää, mitä ongelmia on jne. Nämä ja muut asiat voi kertoa osallistumalla yhteisön toimintaan tuolla:
    https://together.jolla.com/questions/

    • Ademeion

     Todella hyvältähän Sailfish vaikuttaa käytettävyytensä puolesta (ilman omaa kokemusta asiasta) ja laajemmassakin mielessä. Pidän silmällä tarjontaa hyvää Sailfish-puhelinta odottaen.

 2. Hendrik

  Tämän firman sanomisiin ei ole luottamista!. Se luottamus meni jo!.

  • Ademeion

   Jos olit joukkorahoittamassa Jollan tablettia, etkä ole vielä saanut rahojasi takaisin, se on ikävää. Luottamuksellasi tai sen puutteella ei kuitenkaan ole asiassa mitään vaikutusta. Sinä joko saat rahasi takaisin tai et. Sen näyttää aika. Itse uskon Jollan pitävän rahojen palauttamista erittäin tärkeänä asiana, ja tekevän sen heti kun se on yhtiötä ja sen muita sitoumuksia vaarantamatta mahdollista tehdä.

   Jos puhut luottamuksesta Jollaan yleensä, monet muut, paljon sinua ja minua asiantuntevammat tahot pitävät yhtiötä ilmeisen lupaavana ja luotettavana, koska investoivat siihen rahaa ja resursseja vaikeassa markkinatilanteessa.

 3. uliuli

  Tosiaan olisi pikkuhiljaa aika saada uusi Sailfish-luuri. Tämä jolla 1 alkaa olemaan tiensä päässä ja Sailfishistä en minäkään luovu :)

  Ehkä Fairphone 2 tai Intexin luuri sitten.

 4. Kairaaja

  Paha juttu, että louttamus meni. Olis ollu kiva nähä jollan pärjäävän, enää siihen ei ole mahollisuuksia.

  • Liste

   Tuttua Jolla-dissaajaa taitaa pelottaa, että markkinoille tulisi toimiva ei-amerikkalainen vaihtoehto. Hyväähän Jollalle nyt kuuluu, kun on löytynyt paljon yhteistyökumppaneita ja uusia julkistuksia on putkessa.

Tuoreimmat jutut