Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung ymmällään: miksi Trump meitä kiittää?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung logoSamsung on tutkinut tuotantomahdollisuuksia Yhdysvalloissa, mutta mitään päätöksiä asiasta ei ole vielä tehty. Nyt Samsung on ajautunut ikävään tilanteeseen, kun Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on jo näyttävästi kiittänyt Samsungia.

Korea Heraldin mukaan Samsung-johto Koreassa on ollut hämillään ja hämmästynyt tapauksesta.

Samsung ei ole vastannut Trumpin twiittiin tai kiistänyt tietoja suunnitellusta tehtaasta. Älypuhelinten tai niiden komponenttien sijaan kyse olisi tällä kertaa Samsung Electronicsin kodinkonetuotannosta.

”Jatkamme Yhdysvalloissa parhaiten asiakkaitamme palvelevien uusien investointitarpeiden kartoittamista”, kommentoi Samsung. ”Yhdysvallat on tärkeä markkina Samsung Electronicsille, ja olemme tehneet merkittäviä investointeja, mukaan lukien Teksasin Austinissa, jossa olemme investoineet tähän asti 17 miljardia dollaria puolijohdetuotantolaitokseen.”

Samsungilla ei olla kovin tyytyväisiä presidentti Trumpin twiittailuun.

”Tunnemme painetta Samsungin kiittämisestä, koska mitään ei ole vielä päätetty, mutta se voi antaa väärän kuvan, että Samsungin olisi tehnyt jotakin (hänen toiveidensa mukaan”, kommentoi Samsungin edustaja.

Samsung korostaa investointisuunnitelmien vaativan merkittävästi harkinta-aikaa. Nyt Samsungilla pelätään, että Trumpin kommentit nähdään myöhemmin vetäytymisenä tehdashankkeesta, jos lopulta sellaista ei päätettäisikään rakentaa.

Trumpin toiminta ja puheet ovat aiheuttaneet pahennusta muutenkin teknologiayhtiöissä. Erityisesti maahantulon rajoittaminen on saanut teknologiayhtiöt toimimaan, ja niiden odotetaan julkaisevan yhteistuumin määräystä vastustavan kirjeen.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendrik

  Trump on kyllä täysin epäpätevä hommaansa!. 😓

  • Kairaaja

   Täytyy olal erimieltä. Joku sentää tekee jotain mitää lupaa.

   • Hendrik

    Mitä tuo kertoo yhtään mitään pätevyydestä?. 👎🙄

    • Kairaaja

     No jos ei kaverilla olis yhtää påtevyyttä niin istuisiko tuossa virassa?

     • Jonahan

      Niinhän se istuu. Ei minkäänlaista kokemusta politiikasta tai yhteiskunnallisten asioiden hoitamisesta. Businesspuolellakin on mennyt aika vaihtelevasti. Velkaa ja muita sidonnaisuuksia on ihan kammottavasti, niin presidentillä itsellään, perheellä kuin lähipiirilläkin. Ja ylipäätään perheen nostaminen päättäviin asemiin on kyllä banaanivaltiomeininkiä kauneimmillaan.

      Imagon rakennus ja median käyttö ennen ja jälkeen tositeeveen on kieltämättä ollut erittäin onnistunutta, mutta se ei nähdäkseni juurikaan pätevöitä presidentin virkaan, vai pitäisikö Sebastian Tynkkysestä tehdä Suomen presidentti?

 2. Kuulostelija

  Tulee olemaan mielenkiintoinen vuosi, Obaman 8 vuoden jälkeen BKT on yhtä alhainen kuin v. 2009 jolloin oltiin aallonpohjassa. Kaikilla on töitä, mutta palkat ovat pudonneet murto-osaan 10 vuoden takaisesta kun työpaikat ovat osa-aikaisia. Toivottavasti Trumpin epäpätevyys riittää kääntämään suunnan parempaan, muuten tulossa on täysi katastrofi.

  • Jonahan

   Saisiko jotain viitteitä tai lukuja näiden varsin hurjien väitteiden tueksi? Ainakin BKT:n osalta väite on yksiselitteisesti väärä[1]

   Myös väite ”palkat pudonneet murto-osaan” vaikuttaa löytämieni tilastojen mukaan virheelliseltä, mutta se tilasto oli jo useamman vuoden takainen.

   Suunta on ollut parempaan liki kaikilla mittareilla, sitten noin vuoden 2010. Kasvuvauhti on ollut heikko, mutta Obamaa on vaikea syyttää vuosien 2007-2008 kriisistä ja kasvuvauhdistakaan. Republikaanit tekivät kategorinen päätöksen olla tukematta mitään Presidentin esityksiä, joten liikkumatilaa on ollut aika vähän.

   [1] https://www.wolframalpha.com/input/?i=usa+gross+domestic+product+2008-2017

   • Kuulostelija

    Ääh, tarkoitus oli sanoa ”huonoin BKT vuoden 2009”, jolloin oltiin todella pohjalla.

    Wolfram näyttää samaa kun omat paperini paitsi, että koska kyseessä on investoijille tarkoitettu materiaali joka maksaa 1600USD vuodessa, siihen on tehty korjaukset. En kuitenkaan löytänyt mitään vastaavaa ilmaista julkaisua missä näkyisi loppuvuosi korjattuna.

    Kaveri diilaa kullan ja hopean kanssa ja lähetti tämän https://www.youtube.com/watch?v=AXmG1ApDDZY siinä selitetään hyvin mistä harhaanjohtavat työttömyys luvut (ja palkat) tulevat. Sillä selittyy paljon tuo BKTn hiipuminen.

    Obama oli tumpelo, onnistui tuplaamaan valtion velan vrs. kaikkien edellisten pressojen vv’t laskettuna yhteen. Vaikka kuinka pohjalta aloitti ois silti odottanut, että hän ois saanut enemmän aikaan.

    • Jonahan

     Sanoit aluksi ”BKT on yhtä alhainen kuin v. 2009 jolloin oltiin aallonpohjassa”. Se ei pidä paikkaansa.

     Nyt sanoit ”huonoin BKT vuoden 2009″. Tuosta puuttuu mitä ilmeisimmin sana ”jälkeen” tai ”sitten”. Sekään ei pidä paikkaansa. BKT on kasvanut vuoden 2009 pohjakosketuksesta noin 30%.

     ”En kuitenkaan löytänyt mitään vastaavaa ilmaista julkaisua missä näkyisi loppuvuosi korjattuna.”

     Mitä tarkoitat tällä ”loppuvuosi korjattuna” väitteellä?

     ”Sillä selittyy paljon tuo BKTn hiipuminen.”

     USA:n BKT oli viime vuonna korkeampi kuin ikinä. Jotta päästäisiin alle vuoden 2009 olisi talouden pitänyt pysähtyä täysin ”loppuvuodesta”, näin ei käynyt, joulumarkkinakin meni ihan kivasti.

     ”Vaikka kuinka pohjalta aloitti ois silti odottanut, että hän ois saanut enemmän aikaan.”

     Kun perit edelliseltä presidentiltä finanssikriisin, pari sotaa ja autoteollisuus on liki konkurssissa on paljon pelimerkeistä käytetty jo etukäteen. Viimeiset ainakin 4 vuotta on ollut aivan pelleilyä kun kongressi on estänyt liki kaiken mitä presidentti on ehdottanut, jopa ehdotukset jotka ovat kuin GOP:n itsensä tekemiä, uhannut valtion toimintojen pysäyttämisellä, jne. Itse olen yllättynyt siitä miten paljon Obama sai aikaan, mutta eiköhän Trump hölmöile nopeasti kaiken takaisin asenteelliselle 50-luvulle.

     • Kuulostelija

      Ei näytä ihan menevän mun suomennokset oikein, varsinkin kuin latelin aluksi kaiken ulkomuistista. Siis BKT kasvaa vuosittain, mutta vuodesta vuoteen kasvu ei Obaman kaudella ollut kummoinen ja viime vuosi siis alimmillaan sitten 2009. Kaveri muistutti päivällä et se on jaettu toinen sija huonoudessaan, pankin johtajan suusta hän oli sen kuullut. Eli jaettu toinen sija sitten 2009, ehkä inflaatio korjaus on parantanut tulosta.

      Jenkkien tilastokeskus korjaa jatkuvasti BKT sun muita lukuja ja nämä investointi gurut sen jälkeen vielä enemmän, koska luvut saattaa olla jostain syystä pahasti pielessä. Esim. viennissä oli piikki syksyllä ja kaikki riemuitsivat, mutta kyseessä oli vain suuri soijan vienti spurtti, koska jossain päin maailmaa menetettiin koko sato.

      Ei ollut Obaman alku helppoa juuri tuon Bushin perinnön takia, mutta kyllä hän on jenkkien mielestä ollut hyvin saamaton. Väärä mies väärään aikaan. Nyt vain odotellaan alittaako Trump vielä hänetkin.

      http://www.newsmax.com/WayneAllynRoot/gdp/2016/08/01/id/741586/

Tuoreimmat jutut